ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
trauma
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Eylül 2011 16:33
Son Ziyaret:
04 Ağustos 2012 14:35
Toplam Mesaj:
12 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
masal postacı
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1988
Yaş:
36
İl:
Istanbul
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

masal postacı

SON 10 MESAJI

kafada delik hastalığı
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: kafada delik hastalığı 

Akvaryum Kapasitesi (litre): 540lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 2 astronot 1 midas 1 vatoz

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon: tetra tec  ex 2400 hava taşı vs

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: kullanılmadı 

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : 2 haftada %30 dip çekimi 


Astronotlarımın başında irili ufaklı delikler oluştu içi beyazımsı gibi iştahsızlık biraz var ve sanırım iç parazit başlangıcı da var jel biçiminde dışkı göremedim ama karında çöküklük gözle görülür şekilde var. 2 haftadır yoğunluğumdan dolayı pek ilgilenemedim onlarla ama dün onların o halini görerek yıkıldım   ben araştırmalarımı yaptım bu hastalıkla ilgili hemen hemen çok kişi benzer tedaviden bahsediyor ama son kez yine de bu konu hakkına gerçekten bilgi sahibi olan kişilere sormak isterim hangi yöntemi denemeliyim ? Bu arada vatoz dışında bütün balıklarda delik hastalığı başlamış sadece bir astronotta ekstra olarak iç parazit mevcut.  
Bayanlar neden azınlıkta?
Çocukluğumdan beri çeşitli hayvanlar besledim ve hala şu anda köpeklerim, kedim,balıklarım, kaplumbağalarım, tavşanlarım var. Akvaryumda daha yeni sayılırım ama yinede 150*60*60 ve 100*50*55 ölçülerinde ve daha küçük tanklarım var.Forumda benim de ilk başta dikkatimi çeken şeydi bayanların azınlıkta olması ve sanırım bu balık sevip sevmenin yanı sıra maddi durumla da alakalı bir şey olabilir ve galiba bayanlar daha çok eline alıp sevdikleri hayvanları beslemeyi tercih ediyorlar. Yada bahsedildiği gibi temizliğinden yada başka sorumlulukları oldukları için vakit ayıramıyor olabilirler. Mesela ben tek başıma akvaryum imalathanesine gittiğimde orada ki beylerin yüzüme tuhaf bakışlarını ve ilk defa bir bayanın geldiğini söylediklerini hatırlıyorum. Bir de külfetli iş sonuçta git oradan kilolarca kum al git buradan kilolarca kaya al. 

Ayrıca petshoplarda bayanların diğer müşterilere saygı duymadan kendi alışverişlerini yapmalarından bahsedilmiş ben bunun bayanı yada erkeği olduğunu düşünmüyorum bu insan olmakla ve başkalarına saygı duymakla alakalı bir şey diye düşüyorum.Malum yalnızca petshoplarda değil her yerde böyle çeşit çeşit insanlarla karşılaşmaktayız.


trauma2011-11-03 20:17:33
bitkili beta akvaryumu ilk tecrube...
Çok güzel bir akvaryum olmuş elinize sağlık...
Sarı prenseslerim öldü :S
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:

Akvaryum Kapasitesi (litre):360

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:1e 3d sarı prenses  2 tane yunus 2 tane papağan

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:atman dış filtre , iç filtre ısıtıcı 26 derece

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
haftalık %30 dip çekim su değişimi 


Daha bir kaç saat öncesine kadar sağlıklı 1 erkek 2 dişi sarı prensesim ölmüş :S günde 3er kere azar azar yemleme yapıyordum balıklarda dış parazit iç parazit yada beyaz benek gibi hiç bir rahatsızlık söz konusu değildi yem yiyorlardı gayet hareketliydiler yani çok tuhaf bir durum söz konusu değildi ben bu balıkları 10 aydan beri besliyorum birden bire ölü görünce şok oldum ilk defa balık kaybettim :S Şimdi ne yapmam gerekli diğer balıklar için akvaryumda su değişimi mi yapmalıyım?
Balığın ismi nedir ?
Yunus değilde renkleri iceman'e benziyor gibi iceman olduğunu da sanmıyorum videodan aldığım için resimleri çok net değil 


Balığın ismi nedir ?
Malawi gölü belgeselinde gördüm bu balığı adı nedir acaba :)


150*60*60 akvaryum için
Merhaba arkadaşlar elimde 150*60*60 ölçülerinde bir tankım var aslında ben malawi cikletleri istiyorum ama frontozaya karşıda aşırı hayranlığım var karma görsellikte bir akvaryum istiyorum tabi çok karıştırmadan uyumlu türler olmak kaydıyla :) Ben karar veremedim ne yapmam gerektiğine sizlerin tavsiyelerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler...
Yunusumun nesi var?
Teşekkür ederim herkese peki acaba sarımsak suyunu yemlerde kullanmam uygun olur mu genelde iç parazit tedavisinde uygulandığını biliyorum ama bazı akvaristlerin bu yöntemi devamlı uyguladığını duydum sizce uygun olur mu yada memnun kaldığınız önerebilceğiniz yemler var mı elimde ayrı bir tank var onu o tanka koyup öyle mi yemleme yapmam daha uygun olur kendisini toplaması için ?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.