ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
NomandCry
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Kasım 2011 20:46
Son Ziyaret:
29 Eylül 2019 19:38
Toplam Mesaj:
265 [0.06 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Doğum Tarihi:
21 Haziran 1995
Yaş:
28
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

KİRAZ KARİDES İÇİN KUM TAVSİYESİ
Bence siyah quartz kum daha iyi olur.Hem karideslerin rengini ortaya çıkarır.
Melek Beslemek İstiyorum.
Akvaryumun ölçüleri kaç.Ayrıca balıklarına uygun bir ortam hazırlamalısın.Hazırladıktan sonra ne zaman olacağı belli olmaz mesela benim meleklerim aldıktan 2 gün sonra yumurta döktüler.Ama tabi akvaryum hacmi ve içerisinde başka canlılar olmaması lazım. NomandCry2012-10-20 11:45:52
Meleklerim üremeye hazırlar mı ?
Yorumun için teşekkür ederim Nevzat abi.Yok iyice baktım yumurtaları yemişler.Aslında anne başlarında bekleyip yumurtalardan mantarlaşanları yiyordu hemde koruyordu ama baba sürekli geziyo  yumurtalara yaklaşırsada anne sanki gitmesini ister gibi ittirmeye başlıyodu.Aklıma lepisteslerden yada sudan kaynaklanmış olabileceği geliyor.Sizce akvaryumda kum ve dekoru çıkartıp cama cam mı yapmalıyım ? Lepistesleri çıkartıcam.Akvaryum konusunda şuan 1 çift için asgari sınırda olduğunu düşünüyorum ama bayramdan sonra 60*40*50 bi akvaryum almayıda aklımdan geçirmiyo değilim siz önerirmisiniz ?
Beta Beslemek İstiyorum
Bekle balığa çok yaklaşık strese sokma.İlk gün yem atma ve ışığını açma.1 haftaya alışır .
Meleklerim üremeye hazırlar mı ?
Düne kadar her şey gayet iyidi bi kaç mantarlaşmanın dışında bişey yoktu.Mantarlaşan yumurtalar olursada hemen yiyolardı mantarlaşan yumurtaları.Bu süre zarfında hiç su değişimi yapmadım.Ayrıca yavruların bulunduğu yerin yakınına hava taşıyla havada verdim ama bu sabah kalktığımda yumurtaları yemişlerdi.Aldığım akvaryumcu 2 yıldan beri burdalar dedi yavruyken bile orda olsalar 1 yıl kadar eştirler en az bu sürede tecrübe kazanabilirler yani terübeli çiftler.Akvaryumda 3 4 tane lepistes  var yumurtaları rahatsız etmiyolardı ama onlardan dolayı yemiş olabilirlermi ? birde yumurtalardan sonra suya metilen mavisi ve çayda ekledim sizce sorun ne olabilir.Bidaki yumurtlamada ayırıyım mı yavruları?.Yardımlarınızı bekliyorum.
Beta Beslemek İstiyorum
İlk olarak balığının daha  uzun daha sağlıklı daha etkileyici bir şekile bürünmesini istiyorsan en az bi 20 litrelik bi akvaryum al .İkinci olarak bir pipo filtre işini görür istiyosan şelale filtrede olabilir.Üçüncü olarak aquaclay veya quartz kumlardan al (bitki dikmek için en uygun kumlar bunlardır) sonra tabana güzelce ser.Diğer adımda Bakımı kolay olan bikiler tercih etmelisin eledoa, gül, çınar, limon, anubias vb. bu türlerden istediğini alabilirsin ve yüzey için birazda su mercimeği.Böyle akvaryumu 1.5 hafta civarında boş çalıştır.Sonra balığı al ama  bulabilirsen bardakta değilde akvaryumdan bir beta al çünkü bardaklarda beslenen betaların formları kötü oluyor genellikle.Balığı aldıktan sonra alıştırarak akvaryuma koy ilk 1-2 gün yem atma ışığınıda açma akvaryumun ki balık strese girmesin.Sonra balığının formunu düzenlemek için bir diyet programı hazırla canlı yemide çok aşırı kullanmamak şartıyla özelliklede kankurdunu çok severler diyet listenden eksik etme.Kolay gelsin.Saygılar.
lepistesimin doğum zamanı
Akvaryumunda yeterince saklanılcak yer varsa sal akvaryuma dişiyi akvaryumda doğursun en iyiler kaçar kurtulur bir nevi doğal seçilim.Ama illaki ben bütün yavruları yaşatıcam diyorsanız 15. litrelik bir akvaryum alıp onda doğutturabilirsiniz.Ama benim tercihim akvaryumda doğurmasından yanadır.
Meleklerim üremeye hazırlar mı ?

Arkadaşlar az önce yem atmak için akvaryuma doğru gittim.Birde ne göriyim meleklerim yumurta dökmüşler dalın üzerine.Daha önce hiç melek beslemediğim için bilmiyorum simdi ne gibi bi yol izlemeliyim yavruları yaşatabilmek için ?
Meleklerim üremeye hazırlar mı ?
Yorumun için teşekkür ederim.Fotoğraf makinem yanımda olmadığı için telefonla çekmek  zorunda kaldım.Akvaryumda meleklerimden başka balık yok.Ayrıca melekleri aldığım adam eşler dedi zaten beraber geziyolar hep.Birde şuan balıklarımı tetramin,kuru yem ve sera vipagran veriyorum.Sizce listeye bitkisel veya canlı yem eklemelimiyim ? NomandCry2012-10-15 14:51:08
Meleklerim üremeye hazırlar mı ?
Merhaba arkadaşlar 3gün önce 1 çift melek aldım.Akvaryumun boyutları 60*30*40 tır.Sorum şu acaba meleklerim üzerlerinden stresi attıktan sonra ürerler mi.Yani o dönemdemidirler.Yardımcı olursanız sevinirim.Bu 1. balığın resmi






buda 2. balığımın resmi

NomandCry2012-10-14 21:43:28

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.