ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
lordlothar
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Haziran 2006 13:57
Son Ziyaret:
06 Kasım 2006 13:58
Toplam Mesaj:
28 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Serhat Taş
Doğum Tarihi:
04 Haziran 1977
Yaş:
46
İl:
Istanbul
Meslek:
Kimyager
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

--------------
Serhat Taş
65*26*39(h)
2 beta, 4 lepistes, 4 plati, 2 vatoz, 4 çöpçü

SON 10 MESAJI

Hastalık devam ediyor, yardım lütfen :(

cuma akşamı uygulamaya başladığım bactopur kürü işe yaradı gibi. 1 gün ilaç 1 gün dinlenme 1 gün ilaç 1 gün dinlenmeden sonra bugün dip çekimi yapıp suyun %25 i kadarını değiştirdim. Bundan sonra da 2 günde bir su değişimi yapacağım 4-5 gün boyunca. Tedavi bitiminde ise söyledğiniz gibi nitrivec ekleyeceğim.

O günden bu yana herhangi bir kayıp olmadı. Kalan komando çöpçülerde gözle görülür bir hareketlilik var. Lepistes yavrularında herhangi bir azalma olmadı. Kalan 1 e 1 d Lepisteslerde ise sanki beyaz benek oluşumu gözlemledim. Özelilkle kuyruk bölgesini sanki hava kabarcıkları kaplamış gibi. Tedaviye devam ediyorum.

Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.

artemia mix nasıl kullanılır.

Merhabalar,
Lepistes yavrularım için sera artemia mix aldım. Açılmamış artemia larvaları... Üzerindeki talimatta 500 ml suya bırakın oda sıcaklığında 24 saat kalsın işlem tamam yazıyor. Daha sonra ne oluyor? Suyun üzerinden bir şeyler toplayıp tanka mı atacağım?

Ayrıca bu paket bir öğün içindir diyor. Benim nispeten ufak bir tankım (65lt) ve görebildiğim kadarı ile20-25 yavrum var.

Direk tanka döksem azar azar faydalı olur mu?

Açıkcası nasıl kullanacağımı anlamadım. Yardımcı olur musunuz?

Teşekkürler.

Hastalık devam ediyor, yardım lütfen :(

bugün sera bactopur aldım. Üzerinde yazan ölçekte tanka damlattım. Fishtamin aldım. Bunuda tanka ekledim. Çok az yemleme yaptım. Söylediğiniz gibi vipan verdim. Yarın ilaç koymuyorum. Pazar akşamı tekrar ilaçlayacağım.

Mikofish isimli ilaçtan da aldım. Onun kullanım talimatında filtreyi kapatın yazıyordu. Bactopur da böyle bir şey demiyor sadece carbon filtre yapmayın diyor. Ben de zaten sadece iç filtre var. Filtreyi kapatmam gerekir mi? Ayrıca ilacın üzerinde tankı iyice havalandırın diyor. Tankımda hava taşı var hortum şeklinde. Bunun haricinde yapabilceğim bir şey var mı? Geceleyin kapağı kaldırmak gibi mesela?

İnşallah bu müdahele ile kalan balılarımı kurtarırım.

Hastalık devam ediyor, yardım lütfen :(

Arkadaşlar,
Bir kaç gündür foruma bakamadım. Aynen yazdığınız gibi ölümler devam ediyor. Hasta görünümlü balıkları ayırıyorum ancak tek tek hepsi öldü. Sıra ile önce betam öldü ağzı bembeyazdı vücudunda da beyazlıklar vardı gerçekten çok kötüydü ve çok üzüldük.

Ardından Platiler sıra ile ölmeye başladı. Bunlardan ikisi belirtisiz gitti. Sabah bir şey yok gibiyken, akşam geldiğimde tankın dibinde buluyordum. 2 platim böyle oldu. Diğerlerini daha yakın takip ettim. Sıkıntılı hareketler sergilemeye başlayınca ayrı bir fanusa aldım. Costa Med kullandım. Çare etmedi. Sırttan alt kısıma kadar beyaz hat oluştu her ikisinde de. Önce tek yüzgeçleri durdu. Sonra yan ve ters yüzmeye başladılar (Tabii fanusdan da olabilir sanki balıkları rahatız eder ve ters görmelerine sebep olur yazıyordu bir yerde) İkisi de öldü.

Sonra tankta ölümler devam etti. Gayet sağlıklı gözüken dişi betayı su yüzünde buldum sanki kasılmış gbiydi. Görüntü olarka belirgin bir farklılık yoktu.

Tanktaki 2 beta ve 4 plati öldü.

1 e 3 d lepistes var, 4 çöpçü ve iki vatoz kaldı. Daha sonra çöpçülerden biri de aniden öldü.

Lepisteslerin dişileri giderek şişmanladı. Hamile olabileceklerini düşünüyorum. 2 gün önce geldim minik yavruları gördüm. Tankta bitki ve kök olduğu için yavruları almadım. Ancak diğer iki lepistes hala şişti. Birisinn ağzı kocaman olmuştu O gibi. Ve kapatamıyor gibiydi. Ancak hareketlerinde bir sıkıntı yok gibiydi. Hamile herhalde ondan diye düşündüm. O gece her iki şişman lepistes dibe çöküp bir arkadaşın yazdığı gibi düşünmeye başladılar. Ben yine hamilelik ve doğurma diye düşündüm. Dün sabah ve bu sabah 2 dişi lepistes sıra ile öldü :(

Şu anda iki monado çöpçünün rengi biraz açık gibi ve dipte düşünmeye başladılar. Yavrular büyüyor. İki vatosdan birisi sanırım leopar, durgun gibi duruyor.

Akvaryumu kuralı henüz 15 gün oldu. İlk günden bu yana sera vipagran veriyorum. 2 günden bu yana yani yavruları gördüğümden beri sera artemia-mix veriyorum.

Bu arada ölmeden önce lepisteslerin dışkıları, yani sanırım dışkı siyah ve çok yoğundıu. Ama tank içinde balıklardan sarkan jelimsi beyaz şeyler (dışkı sanırım) da görüyordum özellikle platilerde.

Bir kez üstten çekim yaptım. Hastalıklar başlayınca hortum ve plastik su şişesi ile yaptığım sistem ile dipten kumları karıştırarak suyun yarısını aqua safe ile 1 gün beklettiğim damacana suyu ile değiştirdim.

Su testi için kit aldım. Tek bant üzerinde nitrit nitrah iki sertlik ve ph ı ölçüyor.  Değerler olması gerketiği gibi. Sıcaklık 26 derecede ama yaz şartlarında arada yükselebiliyordur.

Yarın hemen bahsettiğiniz ilaçları alacağım. Kalan 2 lepistes, 3 çöpçü, 2 vatoz ve yaklaşık 15-20 kadar (tam sayamamış olabilirim)lepistes yavrusunu kurtarmak için 65 lt lik tankım için hangi ilacı hangi süre aralığında ne kadar kullanmalıyım. Yukarıdaki hastalık tanınız halen geçerli mi yazdıklarım ışığında.

Cevaplar için şimdiden teşekkürler. Kendime çok kızıyorum daha önce önlem almadığım için :/ Çok sıkıntılıyım, yavrular bir nebze olsun beni sevindidi gerçi. Tüm bu anlattıklarım 4-4,5 günde oldu.

Hastalık devam ediyor, yardım lütfen :(

Merhaba arkadaşlar.
Hastalık yazma önergesine göre mümkün olduğunca açık yazacağım.

Akvaryumumu kuralı 8 gün oldu. 65 litre. Akvaryuma önce 1 erkek beta koydum. Bu beta bana fanusda gelmişti. Sonra yanına 4 plati, 1 dişi beta koydum. 3 gün önce 4 çöpçü 2 vatoz 4 lepsites koydum. Bunları ayrı bir yerden aldım. Cuma gecesi,(dün) iki adet bitki koydum.

Bugüne kadar su değişimi yapmamıştım. (Bugünü bekliyordum :( )iç filtre kullanıyorum. Hava motoru var. Hortum şeklindeki hava taşım var. Kumun altına gömülü idi bir süre önce yüzeye çıktı. 2 gün önce akvaryumun aydınlatması ile ilgili sorun oldu, kapağı çıkarttım. Su sıçrıyor diye hava motorunu da kapattım.

İkinci parti balıkları koymadan önce sera costa med f kullandım. Fanusda beklettiğim balıkları 2 saat tuttum.

Yine başka bir yerden eklediğim bitkileri herhangi bir muamele etmeden akvaryuma koydum. Elime geçtikleirnde oldukça harap haldeydiler kaybetmek istemdiğimden hemen akvaryuma soktum.

Diğer balıkları 3 gün önce bitkileri dün ekledim. Bugün erkek betamda şu hastalık belirtileri var.

Öncelikle suyun dibinde kumun üzerinde hareketsiz duruyordu. Slungaçlarının bölgesi beyazlamış. Ağzı beyazlamış. Çok zor hareket ediyor ve sadece tek yüzgeçini hareket ettiriyor.

Hemen akvaryumdan aldım ve fanusa koydum. Elimde costa med f var. Bir de Aqua dezenfektan diye bir şey var. (Mavi) Nasıl bir müdahelede bulunmalıyım? Çok üzgünüm :( Sabah betayı ayırdım, evden hemen çıkmam gerekiyordu gelince 1 dişi beta ve 1 platiyi ölmüş buldum :( Balıkları çıkardım. %20 su değişimi yaptım. Ancak suyu üstten aldım dipten çekmek için henüz donanımım yok. 

Beta mın hastalığı ne olabilir ve nasıl kurtarabilirim.

Teşekkürler.

lordlothar2006-6-30 0:12:55
balast

arkadaşlar,

balastım ETT marka elektronik balastmış. Balastın devresi yanmış. oysaki 5-6 gün kullandım henüz ve günde max 12 saat. markasını özellikle yazdım, uzak durun diye. Yeni bir balast taktık, starterli. Serkan Bey'in tarif ettiği gibi oldu.

İlginize teşekkürler.

balast

Merhaba arkadşalar,
Henüz 7 gün önce kurduğum akvaryumumdaki florasan çalışmıyor. Hemen basit elektrik kontrolleri yaptım kafamı karıştıran bir şey var sormak istedim.

Aşağıdaki şekle göre anlatmaya çalışayım. KOntrol kalemi ile elektrik durumuna baktım.

Durum 1: Lamba takılı iken, anahtar açık iken (floresan açma kapma elektrik düğmesi) floresanın 4 ucunda da ABCD elektrik var.
Durum 2: Lamba Takılı iken, anahtar kapalı iken yine ABCD de de elektik var.
Durum 3: Lamba yokken anahtar açıkken, A ve C de elektrik var
Durum 4: Lamba yokken anahtar kapalıyken A ve C de elektrik var.

Anahtarın içini açtığım zaman,
Durum 5: anahtarın iki ucunda birbirinde ayrı olan kabloların, yani anahtarın ayırdığı her iki ucunda da elektrik var. Hem anahtar açıkken hem anahtar kapalıyken.

Yani temel elektrik bilgim vardır ancak bu floresanın çalışma prensbini çok bilmediğim için soruyorum.

Durum 2, durum 4 ve durum 5 normal midir?

sorununun elektrik tertibatından da olabileceğini düşünüyorum. Ancak öncesinde 6 gün sorunsuz çalıştı sistem. (günde 12-13 saat) Umarım sadece florasandandır.

Teşekkürler,

balast

su berraklığı hakkında

cevaplar için teşekkürler.

Söylediğiniz gibi daha hiç su çekmedim ve ill defa bu hafta sonu yapacağım. Kendi kendine berraklaşmasını bekleyeceğim.

 

1 çöpçü 1 vatoz sorunsalı

Merhabalar,

Yeni kurduğum 65 lt lik tanka 4 çöpçü 2 tane yavru vatoz aldım.

Çöpçülerin 2 si albino ikisi komando. Çöpçülerin 3 ü gayet normal hareket ederken, 1 albino kesinlile dibe inmiyor, tankın içinde fırdönüyor.

Vatozlardan biri akvaryuma hemen alıştı camlarda gezmeye başladı diğeri ise nerede kovuk, bitki kökü var oralarda saklanıyor. Gözlemlediğim kadarıyla yem de yemiyor. (gece dibe inenleri bulup yiyorsa ayrı ama 3 çöpçü sürekli geziyorlar dipte)

1 bir çılgın albino çöpçü ve 1 utangaç vatoz beni endişelendiriyor. 2 gün oldu akvaryuma atalı. Genel bir davranış mıdır yoksa önlem almam gerekiyor mu?

Teşekkürler.

lordlothar2006-6-22 18:15:51
su berraklığı hakkında

Yeni bir tank kurdum. Bir iki gün bulanık olan su yavaş yavaş berraklaşmaya başladı. Bugün 7. günüm Ancak halen tamamı ile berrak değil. Atman iç filtre ve yine atman hava motoru kullanıyorum. Balıklaırmı aldığım akvaryumcu tablet gibi bir şey verdi pond bişiydi adı. Üzerinde türkçe olarak suyu berraklaşmasını sağlar mineral verir yazıyor. Fikrinizi sormadan suya atmayayım dedim.

65 lt lik tankımda lepistes, çöpçü ve vatoz var.

Teşekkürler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.