ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
E MERT
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Aralık 2011 21:37
Son Ziyaret:
11 Ocak 2018 01:12
Toplam Mesaj:
97 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
emre mert
Doğum Tarihi:
19 Eylül 1968
Yaş:
55
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

emre mert

SON 10 MESAJI

2 Haftalık Dophin C-1600 Debi Düştü Düzelmiyor
[QUOTE=by_sedo] [QUOTE=AGARTALI] Videonuzu izledim. Siz akvaryumun yüksekliği, dış filtre hortum uzunluğu, akvaryumun içerisindeki su seviyesi ve filtre içerisinde elyaf kullanıyorsanız bunun dolması gibi bir kaç olumsuzluğun bir araya gelmesi ile ortaya çıkabilecek debi düşmesi yaşıyor olabilirsiniz. Özellikle c1600 tavsiye edebileceğim filtrelerdendir. Hiç sorun yaşamadım. Yukarıda yazdıklarımı gözeden geçirirseniz iyi bir filtreyi iade etmek yerine kullanmaya devam edebilirsiniz. Yok eğer yazdıklarımla ilgili bir problem değil filtre ile alakalı bir şeyse geçmiş olsun. Sağlıcakla.[/QUOTE]

Hocam öncelikle tavsiye edebileceğiniz yöntemler nelerdir hortumlari çıkartıp daha kısa hortum almam ve filtre seviyesini akvaryum seviyesi ile ayni şekilde orantilasam sorun duzelirmi birazdan hortum almaya gidicem ve hortumlari kisalticam filtreyi de akvaryum ile ayni seviyeye getiricem filtre içersinde 5 sepet var 4 tanesi dolu en ustdeki boş video çekip yeniden paylaşicam hocam ilginiz için teşekkür ederim [/QUOTE]

Videonuzu izledim. Filitrenizi akvaryumla aynı seviyeye getirmeyin.Dış filitreler akvaryumun altında olmadır. Videonuzdaki yer uygun. Debi düşmesinin nedeni bulmanız lazım. Sepetlerde aşırı filitre malzemesi ve özelikle elyaf fazla varsa azaltmanız gerekir.
Dış Filtre önerisi
[QUOTE=Erkan26] [QUOTE=FTHS] Ben tetra ex 800 plus kullanıyorum 1 aydır içindeki sepetler yamuk yumuk aralarında boşluk var ses 0 ama malzeme kötü bence içinden çıkan seramik ve biobalları attım sera siporax ekledim.
Bence eheim 2213 05 al jbl gereksiz pahalı üstünde yazan debi yalan kutuların üstünde gerçek debisi yazıyor e901 900 debi yazıyo internette kutuda max 450 yazıyo.Bidaha filtre alsam kesinlikle ehiem classic alırım o ses yapıyo muhabbeti normal motor ugultusu her filtrede çıkar o ses elektrik le çalışıyo ses olmasa çalışmaz.
Suyu alttan alıyo üsten veriyo en güzeli sepetsiz kesinlikle sepetsiz filtre en güzel filtre sepetler oturdumu aradan şu kaçırıyomu sepete malzeme sığmadı derdi yok.[/QUOTE]

Fatih bey öncelikle teşekkür ederim, aslında jbl e yönelmiştim ama debi yüksek gelebilir E701 de 900L debi var benim akvaryumum 100 litre yani akvaryumu kasırgaya çevirmesi hoş birşey olmaz. Ama eheim hep kafamda ses tabi ki biraz olacak 0 ses diye birşey olmaz elektrikle çalışan herşey ses yapar isteyen desibel ölçüm cihazıyla ölçsün.[/QUOTE]

JBL 1501 filitre kullanıyorum oldukcada memnunum. Görevini fazlasıyla yapıyor ve malzeme kaliteiyle güven veriyor. Elektirik tüketimleri oldukça düşük, İçerisi ful geliyor extra filitre malzemesi almanıza gerek yok.İki yıla yakındır sorunsuz çalışıyor. Dört yıl garanti hiç bir filitrede göremedim. İthalatcısı Pet gardenin formda bölümü var. 401 modeli sizin işinizi görecektir. Fatih Bey'in bahsettigi debi sorunu ben yaşamadım. Birde dış filitrelerde kutu üzerinde yazan değerler filitre boşken verilen değerlerdir ve tüm dış filitrelerde mantık aynıdır. Filitre malzeme yoğunluğuna ve filitre kirlendikçe debi düşer. Linkten JBL dış filitrelerin teknik verilerini görebilirsiniz.
http://www.akvaryum.com/Forum/jbl_cristalprofi_e_greenline_dis_filtre_serisi_k829433.asp
JBL Dış ve Uv filtre fotograflı tecrübe
Akvaryum arka fonu ile güzel olmuş. JBL filitre kullanan biri olarak çok memnun kalacağınızı söylüyebilirim. Akvaryum hacminize göre epey büyük filitre almışınız. Hayırlı olsun.
Karidesevi' nin Yeni Tesis İnşaatı
Hayırlı olsun. Emeklerinizin karşılığınız alırsınız inşallah.
JBL e1501,JBL e1901 & Fluval Fx6 Yorumlar
JBL 1501 kullanan biri olarak tavsiye ederim. Ayrıca filitre malzemesi almanıza gerek yok. Filitre ful geliyor. Bir sepet Seramik halkalar ve İki sepet JBL micromec ve bir sepet mavi sünger filitre içerisinde geliyor. Son temizlememden yana yaklaşık iki ay geçti.Debide çok büyük kayıp yok.
Jbl Cristal Profi E1501 Aşırı Sesli Çalışma
İlk başlarda biraz sesli çalışıyor. Havayı biraz geç atıyor. Bununda sebebi bence mavi süngerler. Birkaç gün içinde ses namına bişey kalmıyor. Debi ve performansı çok çok iyi. Açıp kapamayın filitreniz çalışsın. Sorun kalmıyacaktır.
JBL e701 dış filtre ses sorunu
Bende Jbl dış filitremden çok memnunum. Yıkama yaptıktan sonra biraz ses yapıyor.Havayı attıktan sonra ses kalmıyor. Mobilya içerisinde kullanmanızdan kaynaklı ses problemide olabilir.Birkezde Mobilya dışında deneme yapın derim.
Jbl cristalprofi e1501 greenline
JBL 1501 den çok memnunum. Ses yok denecek kadar az. Filitrenin çalıştığını anlamak için su veriş aparatının suyu dalgalandırmasını bakıyorum. Malzeme kalitesi çok iyi. Filitre kadar önemli olan asıl konu ise filitre malzemeleri. Filitre ful geliyor. Filitre malzemeleri işini layıkıyla yapıyor. Biraz elyaf ekledim.Tavsiye ederim.
Eheim 2215, Eheim 2226, Jbl E901 seçimi
Eheim kaliteli markadır.2215 canlı yükünüzün fazla olması halinde akvaryumunuza yetmeyebilir.
Jbl kaliteli markadır.e1501 Bir aya yakındır kullanıyorum.Müthiş filitre.e901 filitre kardeşimin akvaryumunda 2 senedir çalışıyor.Ses,debi düşmesi yok.İç malzemeleri çok çok iyi.Filitre kadar malzemelerde önemli.Filitre ful dolu geliyor.Extra malzeme almanıza gerek yok.
Bence Jbl alın.JBl ithalatcısı Pet garden ve müthiş ilgililer.Daha önce Dolphin dış filitrede yaşadıgım sorunu hemen çözdüler.Sattıkları malzemelerin arkasındalar.3 sene önce yaşadıgım Tetra tec faciasında Anadolu pet ilgisiz alakasız kaldı.filitre çöpe gitti.eheım ithalatcısıda aynı firma.Ankaradasınız Batıkentte yerleri var.Sorun yaşarsanız çok kolay ulaşırsınız.
Sessiz dış filtre...
Kullanacagız akvaryumun litresini ve bütçenizi yazarsanız yardımcı olmaya çalışırız.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.