ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
HolySpectre
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Mart 2012 22:35
Son Ziyaret:
06 Aralık 2013 10:09
Toplam Mesaj:
12 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
HAKAN GL
Doğum Tarihi:
29 Mart 1988
Yaş:
36
İl:
Istanbul
Meslek:
Cnc Teknik Servis
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

HAKAN GL

SON 10 MESAJI

10lt bitkili kurulum için tavsiye
[QUOTE=cnk52] Selamlar. Kökü ikiye böldüyseniz bence tekini kullanın. Diğer bitkiler için fazla yer yok gibi duruyor.
Ayrıca ışıklandırmada balastın olduğu kısmı korumaya alın. Su sıçrarsa veya buharlanma durumunda sıkıntı oluşturur. Bir de sanki aydınlatmanın şiddeti fazla geldi bana, yosun sorunu baş gösterebilir. 5-6 watt civarında bir ampul bulursanız daha yeterli olur görüşündeyim.

[/QUOTE] balastin ustunude kapladim parlak kagitla resimde bilerek acik birakmistim baglantidan belki faydalanan olabilir diye, bitkiler gelsin ekim yaptiktan sonra yeni fotolar koycam isigida ona gore dusurebilirim yorumlariniz icin tesekkurler
10lt bitkili kurulum için tavsiye
Bi miktar Lilaeopsis, java moss , java stringy ve minik moss ball aldim sali carsamba gelir mango kokunu 2 ye bolup mosslari saracam lilalarida on bolume ekicem bakalim insallah uyum saglarlar bu sisteme.
Gaziosmanpaşa/İstanbul
Merhaba arkadaslar bitkili tank kuruyorum nerden temin edebilirim satis yapan yer olarak ?
10lt bitkili kurulum için tavsiye
[QUOTE=KeremTuncel19] O kökü balta yardımıyla kırsanız veya dik koysanız daha çok bitki türüne ev sahipliği yapabilirsiniz.Ayrıca kökünüz mango kökü moss sararsanızda çok güzel gözükür.10 adette kiraz veya inci karides koyarsanız çok güzel olur.Java moss christmas moss stringy moss bunlar kolay tür mosslar bu 3ünden birini illa bulursunuz.Şelale filtre sıkıntı yapmaz ama karides alcaksanız yavru alabilmek için siyah bir kadın çorapıyla çekiş yerini yani ucunu kapatabilirsiniz.Işık yeterli eledoa tilki kuyruğu gül zeytin limon moss ball çok şık durur bu saydıklarım kolay co2 istemeyen türlerdir.Siyah arka fon alırsanız bitkilerin ve karideslerin rengi ön plana çıkar saygılar.[/QUOTE] onerileriniz icin tesekkurler tabani kaplayacak ne onerirsiniz bu sistem icin hemen 1 haftada kapliyacak deniyorum tabiki sabirliyimdir. Aklimda suda olustu koku ikiye bolsem java moss sarsam en arka siraya ufak sazlardan 5 tane felan, arka fon siyah dersek zemine ne koycagimiz kaliyor.
10lt bitkili kurulum için tavsiye
merhaba arkadaşlar forumda onlarca konu okudum ancak bir türlü karar veremedim. tabanı kaplayacak bakımı kolay görsel olarak güzel bir bitki türü arıyorum(budayınca çim gibi bir görüntü mesela). mango kökünede moss kaplamak istiyorum ve 3-4 dalda olsa zeytin limon gibi bir tür daha istiyorum. eğer bitkileri yetiştirebilirsem canlı olarak karides ve salyangoz olabilir mi ? arka plan olarak ne önerirsiniz ? moss çeşiti olarak hangisi olmalı ? genel olarak akvaryumun nasıl dizayn edersem daha güzel bir görüntü olur. ışıklandırma yeterlimi? yorumlarınız benim için çok değerli şimdiden herkese çok teşekkürler.
şu an ki mevcut sistem ;
kapasite:10lt
taban: hagen kum 2 kg
filtre: atman şelale filtre (sorun çıkarmı minimumda kullanıyorum)
ışıklandırma: phılips 18w (resimlerde de var kapağı 5cm kadar yukarı ayarlıyacam uygunmu?)
ısıtıcı koymadım.
c02 sistem : yok
Not:bitkileri sağlıklı ve ekonomik olmak kaydıyla nerelerden temin edebilirim.
not:


HolySpectre2013-11-09 16:10:24
Melek İçin Yem Tavsiyesi
[QUOTE=sedatı_ego]Merhabalar hakan bey; öncelikle balıklarınızın gövde büyüklüğü nedir ? bunu sormamın nedeni eğerki üreme çağlarında iseniz demiş olduğunuz evde hazırlanan protein ağırlıklı yemi vermenizde fayda olucaktır. Çünkü melek balığı çiftini bulmuş ise yumurta dökmeden önce su değerlerinide fazla bozmadan proteine asılırsanız daha fazla yumurta sayısı elde edersiniz. Ama yok yapmazsanız da sorun olmaz yukarıdaki yemlerle ben en az 250 yumurta almışlığım vardır. Hiç bir zaman yavru alamadım çnk uygun ortam sağlamadım balıklarıma üretim değil görsellikti benim amacım :) eğerki üretecekseniz en az 8 tane alıp eşleri ayırmanız gerekecektir. Aklınıza gelebilecek her türlü soruyu da ister özel mesaj olsun ister buradan olsun sorabilirsiniz ;) kolay gelsin.

Not: Hızlı ve kondisyonlu büyümelerinin sırrını aslında bir önceki mesajda yazmıştım :) her ne kadar yem önemli olsa da su çok önemli . 
[/QUOTE]

merhabalar ilginiz için teşekkürler benim şu an 8 tane melek balığım var ama daha ufaklar gövdeleri 2 ile 3cm arasında sadece tetramin pul yem kullanıyorum tavsiyeleriniz yararlı olacaktır. dediğiniz gibi su değişiminede önem veriyorum akvaryumum 160lt ve haftada yaklaşık 40 litre çekip aynı ısıda dinlendirilmiş su koyuyorum. Daha önceden melek besleyen biri olarak sizin tecrübeleriniz bana yardımcı olacaktır.
Melek İçin Yem Tavsiyesi
[QUOTE=bayram11] [QUOTE=sedatı_ego]
 Melek balığı beslerken protein ağırlıklı yemleme yapmıştım. Haftada 3 defada bitkisel yemlerden veriyordum. Ben sana bir diyet yazıyım istersen ;) 

-sera flora ( bitkisel )
-tetra pro vegetable ( bitkisel ) 
-tetra discus bits ( protein ) 
-new life spectrum cichlid formula ( haftada 1 ver bağırsak temizler ) en fazla 100 gr ala baya götürür
-tetra pro cips ( süper bir yem kapış kapış yerler ) protein 
-tetramin pul yem ( protein ) 
-tetra cichlid stick ( protein ) 
 Arkadaşın dediklerine katılıyorum bundan 3 sene önce besledim tecrübe olarak kabıza eğimli balıklar ben haftada bir hiç yem vermiyorum midileri boşlasın rahatlasın diye sonra diyet türü değişimli olarak veriyordum özelikle tetra pro vegetable ( bitkisel )  şidetle öneririm  bunu alsan yeterli sadece [/QUOTE]

merhabalar bende yaklaşık 3 haftadır melek balığı besliyorum balıklarım şu an için gayet sağlıklı ve ben sadece tetramin pul yem kullanıyorum haftada bir %25 su değişimi yapıyorum bu özel hazırlanan dana yüreği, somon balığı, karides karışımlı yemleri hazırlayıp vermemi tavsiye ediyormusunuz yoksa bu yazdığınız yemleri mi kullanmalıyım büyümeleri için elimden ne gelirse yapmak istiyorum. bilgilerinizi bekliyorum.
Bitkili melek tankım
Yorumlarin icin tesekkurler cayin etkisini bilmiyordum uygulayacagim diger bilgilerde kafamda olusan fikirlere yardimci olacak cok sagol
Bitkili melek tankım
bu bilgi benim için çok yararlı oldu kumun rengini değiştirdikten sonra tabanımı rahatlıkla bitki ile döşeye bilirim o zaman teşekkürler
[QUOTE=capkin-velet]Balıklar içinde yararlıdır çünkü o bakteriler balık dışkılarını bitkilerin kullanabileceği gibi dönüştürüyor.
Tabi bu bakteriler hemen oluşmaz biraz sabır etmeniz lazım ve kumu bir daha ellememeniz lazım
[/QUOTE]
Bitkili melek tankım
Yorumlarınız için teşekkürler ben galiba koyu renkte bir kum kullanmalıyım tabana döşediğim bitkilerden sonra dip çekimi yapmamalıyım, peki oluşan bakteriler bitkiler için yararlı olup balıklarım için su dengesinde sorun yaratırmı ve genel bir taban temizliğini ne kadar sürede yapmalıyım.
Diğer değerli yorumlarınız içinde teşekkür ederim.

[QUOTE=capkin-velet]1-Dip çekimi yapmazsanız bitkiler için iyi olur çünkü toprak altında da bakteriler oluşur
4-Bitki ekleyeceğim diyorsunuz o yüzden gerek yok ama havalandırsanız da sorun olmaz
8-Bunu siz kendi gözlemlerinizle bulmalısınız balıkların yemi 1dk bitirmesi gibi bir genel formül vardır.
Ayrıca vatoz ve çöpçülere dip yemi atmanızı tavsiye ederim.4 tane günde
[/QUOTE]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 20 Online Kullanıcı, 11 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.