ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
demokanx
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Mart 2012 12:02
Son Ziyaret:
02 Nisan 2018 23:16
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Demokan Yavaş
Doğum Tarihi:
26 Mart 1990
Yaş:
34
İl:
Istanbul
Meslek:
Gemi Kaptanı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Demokan Yavaş

SON 7 MESAJI

Mollylerim Hamile mi ? Akvaryum Hakkında
Filtre tıkansa bile sanırım min 20-25 gün temizlemek yok bundan sonra :) Çok teşşekkurler , kullandıgım yem bu 



Uploaded with ImageShack.us
demokanx2012-04-03 17:29:24
Mollylerim Hamile mi ? Akvaryum Hakkında
blitzkrieg çok teşşekklur ederim su bulanıklılıgından dolayı dün %40 civarı su değişimi , dip çekimi ve filtre temizliği yaptım bugun  yine aynı şekilde bulanık , acaba kullandıgım otto color enchancing yemden dolayı mı ?
Küçük yuvarlak top şekilde kırmızı bir yapıya sahip yem. Akvaryuma gelince 50lt oldugunu bile sanmıyorum.Peki lepistesi çıkartıp bir tane siyah molly alsam çiftleşirler mi ? Ortaya çıkıcak yavrular çok guzel olur diye düşünüyorum.
demokanx2012-04-03 16:58:57
Mollylerim Hamile mi ? Akvaryum Hakkında
Önerilerinizi dikkate alıcam teşşekkurler , şu sudaki yeşilimsi bulanıklıktan nasıl kurtulabilirim ?
Bu konuda biraz titiz birisiyim maalesef ki cam gibi berrak olmasını istiyorum hep :)
Mollylerim Hamile mi ? Akvaryum Hakkında
Arkadaşlar hobiye katılalı yaklaşık 3-3.5 hafta oldu , küçük sevimli bir akvaryum kurdum , kaza sonucu birtane guromi ve erkek lepistesi kaybettim neden öldüklerini kestiremedim. Erkek lepistesimin sırtında beyaz beyaz lekeler olusmustu , turuncu renkteydi çok kolay anlaşılabiliyordu.
Şimdi akvaryumumda 2d molly , 1d lepistes , 2 çöpçü , 10-15 kadar karades var , su sıcaklıgı 24 derece ısıtıcım yok , malum öğrencilik ama kıbrısta oldugumdan dolayı havalar gayet sıcak.
Akvaryum ışığı 25w luk ampül , yaklaşık 10 saat açık kalıyor , geceleri kapatıyorum. Akvaryumumda 2 cins bitkim var ama cinslerini bilmiyorum. Sorularıma gelicek olursak

- Mollylerim aldığım bu zamana kadar karınları hep şişik , hamile mi ? Hamileyse aşağı yukarı ne zaman doğrur.
- Sanırım lepistesimde hamile
- Akvaryumum haftada bir %20-30 su değişimi ve dip çekimi ( hortumla ) yapmama ragmen yeşilimsi

Yem olarak otto color enchancing blend kullanıyorum kırmızı renkte biraz buyuk geliyor balıklarım hemen yıyemıyor bende ezip veriyorum.
Bu akvaryuma yavruluk filan yapamam zaten küçük çaplı 40cm bir sey. Ayrı bir akvaryumda alamam daha önce lepistesim yavrulamıştı , yavrulardan eser yok guromi sağ olsun afiyetle yedi hepsini.Acaba aynı şey molly yavrularımında basına gelir mi ? 3-5 yavru kalsa yeter , onların buyudugune şahit olmak büyük zevk verir. Fotograflar aşağıda. Şimdiden teşşekkurler.


 

demokanx2012-04-02 18:17:26
Merhaba balık severler
İyi dilekleriniz için ve önerileriniz için teşşekkur ederim :) Diğer balığımında cinsini öğrenmiş oldum :)
Bitkime bol ışık vererek buyumesini bekliyorum arkadaşlar , umarım en az yavru kaybıyla tekrar fotolarımı eklerim :)
Hindistan cevizinden mağara
Lepistes ve mollylerim için uygun mudur arkadaşlar ?
Çok estetik duruyor bana göre uygunsa hemen işe koyulabilirim :)
Merhaba balık severler
Merhabalar arkadaşlar , dün akşam itibariyle 40cm bir akvaryum edinmiş bulunmaktayım. İlk başta ev sahibinden kalma bir fanus geçti elime o fanusa beta almayı dusundum ya da 1-2 japon beslerim diye düşündüm ama forumu araştırdıktan sonra fanusun balıklara eziyet oldugunu öğrendim sizlerin sayesinde ve bir 40cm lik kendi çapımda hoş bir akvaryum edindim öncelikle bunun için teşşekkur ederim. Bir arkadaşımın yardımıyla bu akvaryuma 2d 1e lepistes , 2d molly , 2 çöpçü , bir tanede cinsini unuttugum bir balığım var. Isıtıcım yok malesef ama sıcaklık 22 derecenin altına inmiyor. Bir tane akvaryumun ortasında dekor amaçlı bir nesne koyduk onunda içine cinsini bilmediğim canlı bitki , daha açıklamalı olsun diye fotografda eklicem. Şimdi soruma geliyorum balıklarımın hepsi hamile ve dün bu hobiye atıldıgımın gecesi sans eseri lepistesimin canlı dogumunu izledim.Yarım saat , bir saat aralıklarla 2-3 tane yavru bırakıyor , gerçekten büyük bir şans. Çıkan yavrular çok küçük ve hızlı hareket ediyor kimisi saklandı kimisi yem oldu malesef ki , şu anda da akvaryumumu incelediğimde 1 tane saklanan yavrum oldugunu gördüm , oda fazla saklanamaz herhalde.
Yavruluk diye bir sistem gördüm forumda gezinirken onu 40cm akvaryumuma yapabilir miyim ? Genelde forumda gorduklerim hepsi buyuk tanklara ait fotolar benim maalesef buyuk bir tankım veya yavruları alabilceğim baska bir akvaryumum yok.
Mollyler ve diğer lepistesimde çok geçmeden dogurucak sanırım , ne yapmalıyım ? Doğal döngüsüne bırakıp saklananlar yırtıp saklanamayanlar yem mi olsunlar ? Bu işin ticaretini düşünmedim yani öyle ayda bir 20-30 yavrum olsun sonra onlar palazlansında hamile kalsın diye bir tutkum yok , sadece yavruları buyutmek ve onlarla ilgilenmek , izlemek güzel bir şey sadece bunu istiyorum. Şimdiden teşşekkurler


Uploaded with ImageShack.us

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.