ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
tufanakar
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Nisan 2012 10:34
Son Ziyaret:
15 Mart 2013 07:57
Toplam Mesaj:
19 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
tufan akar
Doğum Tarihi:
10 Kasım 1983
Yaş:
40
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

tufan akar

SON 10 MESAJI

suyun sararması
Süngerde sıkıntı yok. Sünger devamlı temizleniyordu tabiki. :D Motorun pervanesi ve su kanallarından bahsediyorum. 
suyun sararması
İnanın bu söylediklerinizin hepsini uygulamıştım. güneş almayan yerde duruyordu. yemleri değiştirdim. hatta bilmeden suyun tamamını değiştirdim vs. vs. konuda yazılanların hepsini uygulamıştım. fakat 2-3 günde suyun sapsarı olmasını bir türlü önleyememiştim. en son çare olarak motoru temizlemek ve ısıtıcıyı yenilemekle bu durumu çözdüm. bende şaşırdım duruma ama böyle. :D
suyun sararması
Merhaba arkadaşlar. Suyun sararması bitti. Isıtıcım arızalıymış. onu değiştirdim, iç filtre motorunun su yatakları ve pervanesini yumuşak ince bir fırça yardımıyla çok iyi temizledim. Ayrıca içine farklı bir marka tuz attım. daha önce 2-3 günde limon gibi sararan su şu anda yaklaşık 15-20 gündür ilk hali gibi berrak. bende kayaların sararttığını düşünmüştüm. Fakat kafama da neden 6-7 ay sonra böyle bir şey olacağı takıldı. kayaları çıkarmadan denedim ve olumlu bir sonuç aldım şimdilik. aynı problemle karşılaşan arkadaşlara tavsiyem benim gibi yapmanız. öncelikle ısıtıcınızı kontrol edin. arızalı ise yenisi ile değiştirin. birde motorunuzu çok iyi temizleyin. iç kısınlarında biriken pisliklerden iyice arındırın.
suyun sararması
Arkadaşlar günaydın. Cuma günü tekrar uğraşayım dedim biraz. Ayrıca bazı şeyler almıştım onları koydum. Elimde boşta duran 20 cm'lik bükülebilir hava taşı vardı. Onu bağlamak için biraz hortum, bir tane 4'lü çoklayıcı vana, hortumlar için vantuz, ısıtıcım çalışıp çalışmadığından emin değildim onuda değiştirdim. Mavi su içi lamba da koydum. Sizlerin söylediği kurallara uyarak yaptım bunları. Sararmış suyu da tamamen boşaltmadım. 1/3 oranında boşaltarak 3 gün havalandırılmış suyu ilave ettim. suyun derecesini 25-26 C 'ye sabitledim. Kaya tuzu da koydum içine. şimdilik bir sıkıntı yok gibi. Hatta balıklar bile hareketlendi. Son durumu tekrar burada yazarım.
suyun sararması
[QUOTE=axiboymas]Suyun ölüyorda olabilir taze su katmayı dene[/QUOTE]


Anlamadım. su ölüyor olabilir mi? bu nasıl oluyor?

Gerçi ben bu sorun olmadan önce su değişimi yaptım, üzerinden 20-30 gün geçti ve 3 gün içinde sararmaya başladı. o güne kadar suyun renginde hiç bir şey yoktu. 3 gün içinde su abartısız limon sarısı oldu. hazırda dinlenmiş suyum vardı. onu koydum ama 3 gün içinde tekrar aynı limoni sarılığa geri döndü. forumda arkadaşlarla paylaştım. verdikleri tavsiyelerden bazılarını uyguladım. yine aynı şekilde sarardı. aklıma akvaryumun içine koyduğum, yazın denizde bulduğum ve çok iyi temizleyerek koyduğum delikli bir taş var. acaba omu sarartıyor olabilir. bazı minerallerin çeşitli nedenlerden ötürü bazı tepkimeler yaptıklarını duymuştum. aklıma bir tek bu geliyor başka bir şeyde gelmiyor. 
suyun sararması
[QUOTE=muslim kavak]Dış filitren varsa zeolit koymanı tavsiye ederim kesinlikle su berraklaşacaktır.İç filitreye koyabilirsende yararı olur.[/QUOTE]


http://urun.gittigidiyor.com/evcil-hayvan-petshop/fluval-zeo-carb-karbon-zeolit-karisimi-450gr-74730539

yardımların için teşekkürler. Bu ürün iyi midir? Pek anlamadığım ve  bir hata yapmak için soruyorum iç filtredeki süngeri çıkartıp yerine bu malzemeden mi koymalıyım. yada farklı bir uygulama şekli var mı?
suyun sararması
Fotoğraf: 

Canlıdaki Belirtiler: yok

Akvaryum Kapasitesi (litre): 50 lt.

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 8 adet moli

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon: iç filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: hayır

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : 5 gün önce 1/3 oranında su değişimi, iç filtre temizliği, yem değişikliği, dip çekimi.

Arkadaşlar merhaba. Suyun sararması problemi halen devam ediyor. Dip temizliği yaptım, suyu tamamen boşaltmadan yeni su ekledim, yemleri değiştirdim, iç filtre motorunu temizledim....... Yok bir türlü suyun sararmasını engelleyemedim. Hatta koyduğum suyu bile 4 gün havalandırdım, yine de sarardı. iç filtre kullanıyorum. yetersiz geliyor olabilir mi? Bu nette satılan elyaf, karbon, filtre halkaları vs. Malzemeler filtreleme de yardımcı olabilir mi bana? bana yardımcı olabilecek başka malzemeler varsa önerebileceğiniz. Yardımcı olursanız sevinirim.

suyu değiştirdikten iki gün sonra tekrar sarardı.
Arkadaşlar merhaba. Suyun sararması problemi halen devam ediyor. Dip temizliği yaptım, suyu tamamen boşaltmadan yeni su ekledim, yemleri değiştirdim, iç filtre motorunu temizledim....... Yok bir türlü suyun sararmasını engelleyemedim. Hatta koyduğum damacana suyunu bile değiştirdim. Yine sarardı. Bu nette satılan elyaf, karbon, filtre halkaları vs. Malzemeler filtreleme de yardımcı olabilir mi bana? Akvaryumumun resmini daha önce göndermiştim. Ya da bana yardımcı olabilecek başka malzemeler varsa önerebileceğiniz. Yardımcı olursanız sevinirim.
suyu değiştirdikten iki gün sonra tekrar sarardı.
:D :D :D tanesini 3 tl den geçen sene almıştım. :D :D :D arkadaşlar peki bana hangi balığı bakmamı önerirsiniz. resimlerle birlikte yardımcı olursanız sevinirim. (fiyatta söylerseniz iyi olur. kazıklanmayalım :D )
suyu değiştirdikten iki gün sonra tekrar sarardı.

Arkadaşlar herkese günaydın. dün bahsettiğim gibi suyun sarılığı fotolarda flash nedeniyle çok belli olmuyor. Fakat bu akşam sarılık daha da artmış bir vaziyette. Sayfanın aşağısında bulunan "TETRA" reklamındaki sarı rengine çok yakın şu an da. Söylediğim gibi cumartesi günü suyu değiştirmiştim. 

akvaryumun içindeki malzemeleri soran arkadaşlar için çektim bu resimleri de. umarım benim bu sorunuma bir çare bulabilirsiniz. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 20 Online Kullanıcı, 11 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.