ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
dev
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Mayıs 2012 00:05
Son Ziyaret:
08 Mayıs 2015 15:15
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Erkan Tatlı
Doğum Tarihi:
03 Mart 1945
Yaş:
79
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

bi domino taşıyım yıktığına sevinme..

SON 6 MESAJI

STRAFOR BOYASI
Elimde mavi strafor var, tahminimce xps ben onu simsiyah yapmak istiyorum akvaryum için değil, farklı bir amaç için.

Her yerde farklı boya tekniği, dolgu, hatta vernik tekniği var.

Mavi kalıbı kestiğim için onu boyamam lazım.

http://www.onlinetabela.com.tr/shop/strafor-istanbul

Şu şekilde siyah olabilmesi için ne yapmak gerek? Selülozik boyalar sprey vesaire eritiyor, ayakkabı boyası ile bile denedim, o da açık gösteriyor kalın tabaka attım kuruyor saçma oluyor.

İstediğim sonuçlar değil yani.
Red Claw Crab (Sesarma bidens)
[QUOTE=Eray Gurdogan][QUOTE=Beth] Teşekkürler.. Cesaret edip bir daha alabilirsem işime yarayacak bilgiler.. 
Benim yengeçlerim öldüğünde biraz iğrenç olacak ama öldüğüne emin olana kadar ayrı bir yerde tutuyorum.. Öldüklerine inanmam 2 gün sürüyor.. Umarım üretiminiz başarılı olur sizde bize bakımındaki sırrı söylersiniz.. 
[/QUOTE]
Aslı hanım merhaba,
 
Sizin adınıza çok üzüldüm. Bu canlılar o kadar eğlenceli canlılar ki, ölenler olduğunda ben de çok üzülüyorum. Geçenlerde birisi Alcadraz hapishanesi gibi korunaklı akvaryumundan nasıl kaçmışsa koridorda ölmüş bedenini bulduğumda çok üzüldüm :( bazıları asi ruhlu , araştırmacı kişilikler olunca başlarına böyle istenmeyen ölümler oluyor :(
 
Neyse ben inşallah bu yengeçlerden yavru alabileceğim. Hele bir yavru alayım sizlerle deneyimlerimi paylaşacağım.
 
Sevgiler saygılar
 
Eray
[/QUOTE]

Yengeçim, yeni kabuk değiştirmişti o yüzden 2. bir kabuk değişimi olduğunu düşünmüyorum, daha doğrusu dip çekerken full dip çektim diyebilirim yarım çekmedim belkide ani su değişiminden öldüğünü düşünüyorum %80, ama benim amacım bu hayvanlardan sizin gibi yavru almak ve büyütmekti 2-3 ay kaldı benle şu an petshop'larada gelmiyor, geldiğinde özel bir akvaryumda sadece onu beslemeyi düşünüyorum. Bakalım bende buraya aktarabilirim gelişen olayları.
Red Claw Crab (Sesarma bidens)
[QUOTE=Beth]Moralinizi bozmak istemem, ama bu yazıyı yazdığımda daha 1-2 ay önce almıştım yengeci.. Şu an 2. yengeçten sonra bir daha almamaya karar verdim.. Ama öğrendiğim 1-2 şeyi daha ekliyeyim sizinkiler uzun ömürlü olsun =) 

O zamanlar bilmiyordum ama su sıcaklığına göre ömürleri kısalıyor.. Benim 2 yengecim de 6. aylarını bitiremeden öldüler.. İlk yengeç boğularak öldü sandım çünkü mangrow kökü devrilmişti.. Gerçi kayalar vardı istese tepesine tırmanıyordu.. 2. yengeç akşam çok sağlıklıydı.. Rengi parlak hareketleride normaldi.. Sabah baktım yoktu.. Kabuk değiştiriyor sandım, malum o dönemlerde hassas olup saklanıyorlar.. Ama akşama hala çıkmadı.. Her zaman saklandığı yere baktım ölmüştü.. Neyin yanlış olduğunu anlamak için araştırdım.. Rakamları çok iyi hatırlamıyorum şu an.. Ama 28 derece onlar için yeterinde soğuk değilmiş.. Bunu hatırlıyorum.. Aynı nedenle midyeleride kaybettim.. Aklınızda bulunsun.. Uzun ömürler dilerim kendilerine.. gerçekten çok güzel canlılar .. 
[/QUOTE]

Malesef üsteki yazımdan bir kaç gün sonrada ben kaybettim yengeçimi, su değişiminden olduğunu düşünüyorum ortalama 22-24 ile yaşıyormuş hayvan, bir anda su değiştirince muhtemelen onun eseri halsizleşti ve mangrove kökünün altında kaldı bir baktım ters dönmüş. Kabuğunu yeni atmıştı, ama yine almayı düşünüyorum bu sefer daha bilinçli yaklaşarak çünkü bu hayvanı seviyorum. Sizinkilerede yazık olmuş anlıyorum.
Dip çekimi için neler lazım nasıl yapabilirim ?
Ben dip pompası aldım ama geniş kısmı ile daha az şey çektiğini gördüm, bu sefer dip pompasının altını çıkardım o parça çıkıyor. Bu şekilde kullanıyorum çok çok kullanışlı normal hortum gibi hemde uğraşmamış oluyorsun.
Red Claw Crab (Sesarma bidens)
Besliyorum, 2 çöpçü ile, pek sorun çıkarmadılar.

Mangrove kökünü yedi bitirdi nerdeyse birde kabuk değiştirdi, ayrıca kuru karidesle besliyorum.

Çok dayanıklı birazda insana yakın bir hayvan yani elime aldığımda rahat rahat dolaşıyor paniklemiyor elimden karides yiyor.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.