ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Mustafa.Knr
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Mayıs 2012 10:18
Son Ziyaret:
26 Mayıs 2018 18:02
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mustafa KENAR
Doğum Tarihi:
10 Ekim 1989
Yaş:
34
İl:
Sinop
Meslek:
Zabıt Katibi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mustafa KENAR

SON 7 MESAJI

Beta Balığım Hakkında Tavsiyeleriniz
Öncelikle vermiş olduğunuz detaylı cevap için teşekkür ederim. Özel mesaj da gönderdim. Açıkçası bahsettiğiniz dalga sirkülasyonu kafamda soru işareti yarattı. Ama umarım bizim delikanlı için sorun olmaz. Tekrar teşekkürler. [:iyi:]
Beta Balığım Hakkında Tavsiyeleriniz
Arkadaşlar herkese merhaba.
Eurostar Akdeniz 600 ithal akvaryum aldım. Akvaryum 100 lt ve ben bu akvaryum için 10 kg Benibachi toprak ve 5 kg Eurostar Aqualava lav taşı aldım. 3-4 çeşit moss ve bitki aldım. Pazartesi elime ulaşacaklar inşallah. Ben bu akvaryumda beta besleyeceğim mevcutta 1 tane crowntail var zaten. Ancak aklımda bir kaç soru var. Yardımcı olabilecek arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum
[K]
1-Lav kırığını zemine, üzerine de toprağı koysam yani bu ikisini birlikte kullansam beta ve bitkiler için sorun teşkil edecek bir durum olur mu?
2-Akvaryum için 50 W ısıtıcı yeterli olur mu yoksa 75 - 100 W almalı mıyım?
3-Akvaryum içerisindeki artıkları ve camları temizlemek için hangi tür çöpçü, vatoz yada salyangoz edinmeliyim? Beta hangisiyle sorun yaşamaz yada strese girmez?
4-Akvaryum kendinden sistemli ancak kapaktaki filtreye elyaf üzerine Ista Torf eklesem herhangi bir sorun olur mu? Yada filtre içine önerebileceğiniz başka bir şey var mıdır?
5-Yukarıda sorduğum sorular haricinde tecrübelerine istinaden tavsiyelerde bulunabilecek arkadaşlar lütfen belirtsinler. [/K]

Kısacası benim amacım balıkların rahat ve sağlıklı yaşamaları. Tekrar teşekkür ederim şimdiden.
Bu betta dişimi erkekmi?
Yagmur hanım betayı aldığımda çok hırpalanmıştı yaklasık 1 - 2 aydır benimle birlikte.. Son 3 haftadır bayaa bayaa yuva yapmaya basladı kararsızdım bugün aldım bitane koydum ama dişiyle erkek hiç yanyana gelmedi bile hırpalatmak gibi bi durum olmadı.2. bi akvaryuma gelince 45*45 güzel bi akvaryum var zaten elimde ama biraz onarmak lazım.. Onuda perşembe günü halledeceğim inş. Şuan bi tavsiyeniz varmıdır? Su seviyesini düşürüp kavanoza felanmı koysam dişiyi? 
Bu betta dişimi erkekmi?
Evet Turgay bey ön yüzgeclerinin arkasında o beyaz nokta var. İçimi rahatlattınız çok teşekkür ederim. 
Bu betta dişimi erkekmi?
Merhaba arkadaşlar. Bettam uzun zamandır köpük yapıyordu bugün petshopa gidip bir tane dişi betta istedim..Elinde son 3 tane kaldığını söyledive bana verdiğinin damızlık olduğunu hemen çiftleşeceğini belirtti. Baktım sağlıklı görünüyordu aldım getirdim. Şimdi benim bettanın yanına koydum tabi daha önce sahip oldugum yavruluğun içinde duruyor ama ikiside birbirini yiyecek gibi sağa sola vurup duruyorlar. dişi diye aldığım bettanın çok net olmayan fotograflarını çektim. yardımcı olursanız sevinirim.. sizce bu dişi midir değilmidir? Erkek olan eski bettam simdiden yuva yapmaya basladı bile..

Bu erkek olan..


By mustafakenar at 2012-05-29

Buda dişi diye aldığım bettanın fotoları. Çok net değil ama uzman yorumlarınıza ihtiyacım var.


By mustafakenar at 2012-05-29


By mustafakenar at 2012-05-29



By mustafakenar at 2012-05-29



By mustafakenar at 2012-05-29



By mustafakenar at 2012-05-29



By mustafakenar at 2012-05-29


Yardımcı olursanız sevinirim.
Mustafa.Knr2012-05-29 23:19:19
Betta Üretimi Hakkında
Merhaba arkadaşlar. Foruma bugün kayıt oldum. Çalıştığımdan dolayı çok fazla inceleme fırsatım henüz olmadı ama ben eve gitmeden bi sorayım dedim. Aramızda konusunda uzman çok arkadaşımız var. Bir tane Crowntail erkek betta besliyorum. Yaklaşık 1 aydır köpük yapıyor. Artık çiftleşme zamanının geldiğinin farkındayım ama bu konuda hiç deneyimim yok. Daha önce dişi diye petshopcunun biri plakat vermiş. Bende erkeğin yanına salınca haliyle savaş çıktı. Şimdi sormak istediğim benim betam beyaz crowntail kuyrukları mavi.
- Bursa içerisinde dişi betayı nerden bulabilirim?
-Ben yavrularında beyaz ve piyasada bulunması zor renklerde olmalarını istiyorum bunun için gene beyaz dişi bir betamı bulmam gerekir?
 
-Üreme öncesi ne tür hazırlıklar yapmam gerekir. Elimde ekstradan geniş bi akvaryum var kumu bitkisi vs.. Önerileriniz nelerdir?
 
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Eve gittiğimde benim bettanın fotograflarınıda paylaşacağım.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.