ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
revivaL1ty
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Haziran 2012 22:31
Son Ziyaret:
29 Temmuz 2012 01:34
Toplam Mesaj:
14 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
obi kaymakcı
Doğum Tarihi:
18 Şubat 1989
Yaş:
35
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

obi kaymakcı

SON 10 MESAJI

Bitkili Taze Akvaryum :)


3 haftadır bakamıyorum akvaryumuma ne dip suyu ne bitkilerin bakımı Bugun bir el atayım dedim artık. Mosslar bağlıydı kütüğe bağlarını çözdüm tutunmuslar kütüğe saol alt tarafa da düşenleri tekrar bağladım. Eledoamın bir 30cm i geçmişti onu ortadan kesip ektim. bugun tam 2. Ayım bitkili akvaryum ve betta bakmaya başlıyalı Su henüz taze oldugu için vt mi yarın akşam atacağım içine. Eksiğim gediğim varmıdır önerilerinizi bekliyorum. Bu arada 15lt akvaryumum ve pembe dalgıç florosan kullanıyorum suyun ıcıne koymadım ust kapaga montaladım biraz az gibi geldi ışık ama yeterli olur sanırm bitkiler için.
Betta+vatoz+komandoçöpçü
15 Litrelik Bir akvaryumum var

Betta+vatoz+komandoçöpçü
Araştırdım ama pek bir sonuç bulamadım arkadaşlar bu yüzden en son çare topic  açmak oldu.

Betta ve k.ç birlikte yaşıyormuş ama bu üç balık aynı akvaryumda yaşarmı veya sadece çöpçü ile yaşarmı bilgilendirirseniz sevinirim. Birde akvaryumuma xy 2830 pipo filtre ve shark rs-510 motor aldım. Yalnız akvaryumdaki toz zerreciklerini bile çekmiyor. Üretim tanklarında kullanılıyormuş sanırım ama aldık bir kere nasıl değerlendire bilirim?
15lt akvaryumum
Henüz beta beslemeye başlıyalı 3 hafta oldu ufaktan bir akvaryum kurdum eksiklerim var ise söylerseniz sevinirim.


Agresif Muhittin.
[QUOTE=METALLAQUA]Geçmiş olsun bu ara diyetine dikkat edin...[/QUOTE]

Diyetine dikkat edin derken biraz açabilirmisiniz konuyu? Henüz ilk deneyimim olduğu için pek fazla birşey bilmiyorum 
Agresif Muhittin.
Merhaba arkadaşlar 1 saattir araştırıyorm ama bir türlü bulamadım en sonunda konu açmaya karar verdim. 20lt içinde mango kökü lav kırığı taşları dan ibaret bir akvaryumum var.  Veil Tai cinsi bettam son 12 13 saattir gözlemlediğim kadarıyla çok ağrasif yüzüyor. Çok hızlı bir şekilde Sürekli dibe dalıyor yukarı çıkıyor sağa sola gidiyor duruyor kabarıyor vs. vs. Yem olarak sabah akşam aim in kurutulmuş kan kurdunu veriyor. aldığım günden beri iştahla yiyordu ama biraz önce yem saati gelmişti attığımda hiç banamasın bile demedi. Muhittinimin sorunu nedir acaba bana yardımcı olabılırseniz müteşekkir olurum.
Erkek betam yuva yaptı. :(
[QUOTE=altay1914] [QUOTE=revivaL1ty]Arkadaşlar bende 3 hafta oldu bende beta beslemeye başlıyalı ilk deneyimim.  Veil Tail cinsi erkek bir betam var suyun üstünde  baloncuklar yapıyor sık sık yuva dediğiniz bunlarmı acaba birde ne işe yarar acaba onu söylerseniz sevinirim. Gerçi okumuştum forumda yavrularken kabarcıklara bırakıyolarlarmıs yavrulara ama erkek bi beta aydınlatın beni :)[/QUOTE]

Aslında forumda bunların hepsi var.Şimdi şöyle:ilk önce üretim akvaryumu yaparsın.Bu akvaryum 10 15 lt olur genelde.Sonra bu akvaryumun 1/3 lük kısmını cam veya benzeri şeffaf birşeyle bölersin. Ufak olan tarafa dişiyi diğer tarafa erkeği koyarsın.Kurlaşırlar falan sonra erkek köpükten yuva yapar.Baloncuk dediğiniz şeyden yani. Sonra dişi de yumurta toplamışsa aradaki camı kaldırırsın.Erkek 'c' şeklini alır.Dişiyi sarar yani.Dişiyi sıkar. Yumurta döktürür.Dişi ve erkek bu olay sırasında bi süre hareketsiz kalırlar. Sonra erkek yumurtaları toplar ve bu baloncukların arasına dizer :D  Bu olay 3 4 saat kadar sürebilir.Çiftleşme bittikten sonra erkek dişiyi kovalamaya başlar.O sırada dişiyi akvaryumdan alırsın. Tahminen 48 saat sonra da yumurtadan yavrular çıkar. Erkek yuvadan düşen yumurtaları veya yavruları tekrar yuvaya koyar.Yavrular çıktıktan ve serbest yüzmeye başladıktan sonra erkeği de akvaryumdan alırsın.Çiftleşme dediğin şey benim bildiğim bu kadar :D Daha dün çiftleşti benimkiler :D

[/QUOTE]

Ağızım açık okudum resmen  Düşünmüyordum aslında çiftleştirmeyi de ileride muhakkak bu deneyimi yaşamak isterim :) Teşekkürler bilgiler için
Erkek betam yuva yaptı. :(
Arkadaşlar bende 3 hafta oldu bende beta beslemeye başlıyalı ilk deneyimim.  Veil Tail cinsi erkek bir betam var suyun üstünde  baloncuklar yapıyor sık sık yuva dediğiniz bunlarmı acaba birde ne işe yarar acaba onu söylerseniz sevinirim. Gerçi okumuştum forumda yavrularken kabarcıklara bırakıyolarlarmıs yavrulara ama erkek bi beta aydınlatın beni :)
Betta'mın cinsi ve cinsiyeti + Bunalımı
Pek kaliteli olmadı fotoğraflar :) Testisini çok sevdi muhittin sürekli içinde takılıyo 











Betta'mın cinsi ve cinsiyeti + Bunalımı
Teşekkür ederim arkadaşlar :) Muhittinim deLi gibi yuzuyordu ilk attığımda suya ama yine bi durgunlaştı suyun ustunde takılmaya başladı alışıcak sanırm daha. Birde çok aşırı hava kabarcıkları oldu akvaryumun camlarında bunu nası düzeltebilirm veya zamanla kendisi düzelirmi? Biraz maddiyattan dolayı şimdilik bunları edindim bitki almayı duşunuyorm bende ama bakalım şimdilik böyle mutlu gibi :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.