ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
avedist
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Eylül 2012 09:57
Son Ziyaret:
12 Aralık 2021 23:25
Toplam Mesaj:
31 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Avedis Tokatlıoğlu
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Avedis Tokatlıoğlu

SON 10 MESAJI

Yeni Başlayanlar Buraya/low-tech
[QUOTE=rizasirman]Kelvin ışığın renk derecesidir. Moss bakılacak bir tankta ağırlıklı olarak 6500K yani beyaz ışık olması uygun olur. Bunun yanında az miktarda kırmızı ve mavi led de eklerseniz gelişim için iyi olur. [/QUOTE]

Peki kaç wattlık bir kurulum yapmalıyım?
Yeni Başlayanlar Buraya/low-tech
Merhaba arkadaşlar sormak istediğim bi soru var aydınlatma hakkında.
50x25x25 ufak bir tankım var buna DIY led ışık yapmak istiyorum moss taban için.
fakat aklıma takılan power led ile bu sistemi yaparken tek etken K değerimi oluyor.
yani bu büyüklük için aşağı yukarı 10000K lık bir ışığın yeteceğini söylediler.
bu sistemi kurarken başka dikkat etmem gereken etkenler varmı acaba?
Nano Bitki Akvaryumu (acemi Akvarist İçerir)
Merhabalar.
Halihazırda bulunan 23lt fluval edge tankıma moss akvaryumu yapmak istiyorum. Akvaryumun orjinal ışığı bozulunca kendi imkanlarıma led döşemiştim aynı orjinal aparatına beyaz ve günışığı olarak.
Daha önce ışık gereksinimi çok az diye blanket ve christmas moss denedim hagen kum üzerine. Tele sarılı olarak kumun üzerine yerleştirdim ve sıvı gübreyle destekledim. Fakat hiçbir randıman alamadım 2 ay içerisinde solma bozulmada olmadı fakat hiçbir gelişimde göstermediler.
Şimdi tekrardan aynı tankı kurmak istiyorum.
Malzemeler
Dolphin h300 şelale filtre
Siyah hagen kum
Blanket moss
Christmas moss
Doğak kayalar
Işıklandırma kendi yaptığım şerit led. Dıy olarak ne yapabilirim bunlara uygun. Ayrıca gübreleme ve co2 sistemi kullanmak şartmı acaba?
Önerilerinize göre bugün yarın kuruluma başlamayı düşünüyorum.

[IMG]http://www.theaquariumshop.com.au/images/full/Fluval_EDGE_LED_46ltr_Lamp_Fixture-EDG04b.jpg[/IMG]

[IMG]http://farm3.static.flickr.com/2548/4172842299_c127d665f3.jpg[/IMG][EDIT]avedist,2015-12-28 09:55:53[/EDIT]
Nano bitki akvaryumum
[QUOTE=bymurat06]Size bir tavsiye ; Oturun kendi akvaryumunuzu kendiniz yapın. Fluval edge tarzında.[/QUOTE]

hocam onuda düşündüm zaten daha büyük boy olarak yaptırmayı bi tatavası yok zaten ama pleksi kısımları için çok fiyat söylemişlerdi.


[QUOTE=br1gand] Sizin de belirtmiş olduğunuz problemler beni yordu açıkçası. Üstü açık bir akvaryum  aldım. Satmayı düşünüyorum edge'i. Bitki akvaryumu yapmak üstü kapalı olduğu için çok zorluyor insanı. Zor ama bir o kadar güzel görünüyor akvaryum. 
Aydınlatmada sorun yaşayacaksınız bence kenarlar çok karanlık kalmış. İki kenara yüksek taşlar koyup ortaya bir vadi görüntüsü verirseniz kenarları aydınlatmak zorunda kalmazsınız. Ya da http://www.plantedtank.net/forums/showthread.php?t=95967 linkteki 100 küsür sayfayı inceleyip kendinize uygun bir aydınlatma seçebilirsiniz. Tabi hepsi DIY projeler.
Ebay de moss padler var http://www.ebay.com/itm/2pc-Flame-Moss-pad-7-7cm-Live-aquarium-plants-water-low-light-kh-moos-tank-/390758369000?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5afb0386e8 bu şekilde. Bunları alarak güzel bir görüntü alabilirsiniz. Fluval edge gibi görsel bir akvaryumda tilki kuyruğunun yeri yok bence.
Moss dışında bitki beslemek isterseniz kesinlikle ışık takviyesi lazım. Hatta şu halinde bile sorun yaşarsınız.
http://www.musaakvaryum.com/urun_detay.asp?id=3301 Bu led armatür tam fluval edge'in aydınlatması boyutunda ben bunu alıp bağlantı aparatını söküp plastik kelepçelerle başlamıştım. Bu da benim çözümüm. Daha başka sorunuz olursa cevaplarım. Kolay gelsin:)
[/QUOTE]

moss padler güzelmiş ama hertarafı kaplamaya kalksak bitaz tuzlu çıkar heralde. siz bitki aldınızmı ebayden hiç? yolda sorun olmuyormu bitkiler için?
Nano bitki akvaryumum
[QUOTE=br1gand]

Benim fluval edge akvaryumumdu ama bozdum yakın bir zamanda. Siz akvaryumun kendi ışıklarını mı kullanıyorsunuz? Led versiyon mu halojen versiyon mu?
[/QUOTE]

Kendi led ışıkları ama bozuldu. Bende şerit led döşedim onun üstüne 4 sıra. Siz neden bozdunuz akvaryumu? Şimdi ne besliyorsunuz?
Nano bitki akvaryumum


Tekrardan merhaba arkadaşlar. Bikaç yeni fotoğraf daha ekledim. Tankın içinde zebra tetra ve neon tetralar ekledim. Blanket mossları direk kumun üstüne bıraktım sanırım böyle oluyor. Tilki kuyruğunu ise ışık ihtiyacı az diye tavsiye ettiler. Evet boy olarak şimdiden tank boyunu geçti fakat kenara aldım bunları fakat tilki kuyrukları hep eğilme eğilimindeler. Köklerini mi tam yerleştiremedim acaba kumun içine?
Fluval Edge akvarymunu ben geçen sene 280TLye almıştım. Fakat şimdi dövizdeki yükselmeler nedeniyle 400-500TL civarında satıldığını görüyorum. Bunu seçmemin nedeni yeni evime taşınırken salonda çok dekoratif duracağıydı ve gerçektende bundan daha güzel bi tasarım akvaryumu görmedim daha. Bunun dışında üst kısmınında cam ile kaplı oluşu ve çok dar bir açıklığı olması hareket alanınızı baya bi kısıtlıyor. Elinizi kolunuzu sokmak için binbir şekle giriyorsunuz. Bunun yanında şelale filtre taktığınızda başka birşey takma imkanı kalmıyor. Bundan 5-6 ay evvel bi deniz akvaryumu macerasına girmiştim bu akvaryumla fakat askı PSyi hiçbir şekilde sığdıramadım. Kısacası dekoratifliği dışında pek bi kolaylığı yok aksine zorluğu çok. Eğer bu akvaryumu düşünenler varsa eğer benim gibi bitki veya deniz suyu yapacaklarsa 2 kere düşünsün. Gerçi youtubeden baktığınız zaman millet coşturmuş resif akvaryumu bile yapan çok var dıy sistemlerde ekleyerek ama dekoratif olarak lepistes veya biraz ufak gelicek ama küçük boylu 1-2 ciklet için alınabilir.
Nano bitki akvaryumum

biraz evvelde yüklemiştim ama sorun çıktı sanırım.
Nano bitki akvaryumum
Arkadaşlar sonunda bitkili tankımı bitirdim bugün.
Bitki olarak ışığım az ve led olduğu için fazla ışık istemeyen tilki kuyruğu, blanket moss ve christmas moss tercih ettim. Filtre olarak şelale filtre kullanıyorum. İçinde sadecd sünger, elyaf ve seramik koydum. İnşallah alnımızın akıyla çıkarız şu işten.
Her türlü yardımlarınızı yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar.             
Akvaryum Kaya Alınacak Yer Tavsiyesi
arkadaşlar fatih tarafında oturuyorum.buraya yakın peyzaj veya taş dünyası varmıdır acaba?
Bitki akvaryumu ilk deneme turları
Peki bakmak istediğim türler sadece blanket ve christmas moss. Bunlar beyaz mavi led ışıklarla ve co2 siz sistemde rahatlıkla bakılalir herhalde.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.