ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kemal128
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Ağustos 2006 19:24
Son Ziyaret:
12 Eylül 2008 20:21
Toplam Mesaj:
19 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kemal Sarıgül
Doğum Tarihi:
20 Ocak 1991
Yaş:
33
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Kemal

SON 10 MESAJI

Black Moli ve Yelken Kuyruklu Moli sorunu
 Bir hafta önce uzun süredir boş olan akvaryumumu tekrar kurdum. Aldığım balıklar arasında dişi ve erkek erişkin olmayan ama çok yavruda olmayan iki tane black moli vardı. Bugün ise Pet-Shop'ları gezerken yelken kuyruklu molilere rastladım. Barışçıl balıklar olduğunu biliyordum. Bir erkek ve bir dişi aldım. Akvaryuma koyunca ilk başta hiçbir problem yaşanmadı. Erkek dişiyle çiftleşmeye bile çalıştı o kadar rahattılar yani ama bir saat sonra, black molilerimin dişi olanı hiç çekinmeden kendinden daha iri ve yaşça büyük olan yelken kuyruklu molilerimin kuruklarını ve gövdelerini ısırmaya başladı. Ona erkek black molide katıldı. yelken kuyruklar ise kaçmaktan başka birşey yapmıyorlar neyseki. Ama anlamadığım barışçıl olan black molilerin niye böyle birşey yaptığı. Eğer bilginiz varsa benimle paylaşırsanız sevinirim. Birde yapabilceğim birşey var mı onuda öğrenmek isterim, şimdiden teşekkürler.
caretta carettaya yardım mı ettim?

en doğrusunu ypmışsınız.Tropikal ortamlarda plajlar gibi yapay ışıklar olmadığı için yavruların çoğu ulaşır bir kısmı balıklara yem olur.Ulaşamayanlar ise kuşlara.Yani hiç biri denizden 100m uzağa gidip ölmez.Belki %1.Aslında türkiye'de kaplumbağa yavrularının hepsinin bu nedenlerden dolayı denize taşınması gerek diye düşünüyorum.Yaşamaması gerekenler karaya vurur,hastlanır,balıklara yem olur zaten yaşamazlar yani.

Saygılar.

Melek Balığım Neden Beyazlaşıyor?

Strese girinice renk değiştirirler.Bir kaç günlüğüne mümkünse suyu durgun ve balığın rahat edebileceği bir akvaryuma alabilirseniz alın.Eğer hala düzelmediyse hasta olabilir.Bu durumda vitaminli yem ve canlı yem vermek iyi olur.

Saygılar.

İki Başlı balık gördünüzmü ???

Gerçekten ilginç bir durum ölüsünü saklamak isterseniz bulabilirseniz formol adlı bir sıvı var.Bende ilk muhabbet kuşu yavrumu onun iinde saklıyorum.(Ölmüştüde).

Saygılar.

Alg üretmek

İlhan bey siz daha önce bu şekilde alg üretebildiniz mi?Cevaplarınız için sağolun.

Saygılar.

Alg üretmek

Arkadaşlar yeşil alg nasıl üretilebilir?Anlatabilirseniz sevinirim.

Saygılar.

Artemia Beslemek
Yani tetra bits mi veriyorsunuz?
Artemia canlandırma

Valla birazdan söyleyeceğim şeyleri ben yaptım biliyorum inanması zor.İlk gördüğümde bende inanamadım.Sera Artemia Mix alıp 1 litrelik pet şişeye bir kısmını boşaltım ve o andan itibaren hiç durmadan gece saat ikiye kadar çalkaladım,yuvarladım...vb..Saat 16:30'da koydum ve bu sabah saat 9'da ilk 5 yavru çıktı.Hiç ışık veya hava vermedim.Şans eserimi oldu bilmem ama bence bu işte en önemlisi yumurtaların sürekli hareket halinde olması.

Saygılar.

Artemia Beslemek

Sera Artemia Mix diye isterseniz akvaryumcular yardımcı olur.Bu arda artemialar 5. günden sonra beslenmeli diye biliyorum.Yumurta sarısınıda çook az bir miktarda verirseniz iyi olur.Su ne kadar bulanıksa yem azaltılmalıdır ve haftada bir beslenmelidir.

 Saygılar.

Not:Bu bilgileri sea-monkeys el kitapçığından okudum.

Artemia Beslemek

Artemialarım yaklaşık 4 günlük daha. İlk çıktıklarında dikkatli bakınca görüyordum fakat artık hemen göze çarpıyorlar.İlk çıktıklarında sadece yerde sürünüyorlardı ama artık yüzüyorlar.Yarın yumurta sarısını başka bir kapta su ile çalkalayıp vereceğim.Yavaş yavaş büyüyorlar işte.Zaten daha önce sea-monkeys beslemiştim piyasadan kalkınca bunları aldım.Eğer ölmeyipte büyümüye devam ederlerse bilgi vermeye devam ederim.

Saygılar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.