ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Ayhan Çelik
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Ekim 2012 09:48
Son Ziyaret:
01 Eylül 2015 10:56
Toplam Mesaj:
342 [0.08 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ayhan Çelik
Doğum Tarihi:
28 Ağustos 1989
Yaş:
34
İl:
Istanbul
Meslek:
Bilgisayar Programcısı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

160 lt : 1e3d demasoni. | Yavru akvaryumu: 11 demo yavrusu

SON 10 MESAJI

100Litre Malawi akvaryumu kurmak istiyorum
100 lt için küçük bir tür istiyorsanız polit veya demasoni öneririm.
Yavru demasonilerin ana tanka geçişi :)
Cikletlerim kumu kazıyor demek bu balıklar yüzüyor demek gibi bir şey :) Ama bu konu ile alakalı bir yorum değil aratıp bulabilirsin bunu forumda.


[QUOTE=Efe Aktaş]Sevgili arkadaşlar çikletlerim kumu kazıp duruyolar  şu an 3 çukur var içine giren kimseyi almıyor yanına neden; çikletler yaklaşık 3 aylıklar (3-4)  1demasoni  2 sarı prenses  1 auratus  1yunus çikletim var
yaklaşık 1 hafta olacaklar alalı.

[/QUOTE]
Cikletlerim kumu kazıyor demek bu balıklar yüzüyor demek gibi birşey ;) Ama bu konu ile alakalı bir yorum değil aratıp bulabilirsin bunu forumda.
alpino242014-07-19 22:36:10
Yavru demasonilerin ana tanka geçişi :)

[QUOTE=ysf.kurrt]Öncelikler balıklarınız çok güzel. Verdiğiniz yemler işe yaramış olmalıki çok iyi gelişmişer. Bnece hiçbir sıkıntı yok gayet sağlıklı balıklarınız var. Maşallah
[/QUOTE]

Sağolun yorumunuz için , bir tek canlı yem veremiyorum o da aileden dolayı çıkartması sıkıntı oluyor. Ama çok da üzmüyorlar beni, büyüdüklerini görünce seviniyorum bende :)

[QUOTE=sefenci]Balıklarınız gayet sağlıklı gözüküyor bundan sonrada bol bol yavru alırsınız inş. [/QUOTE]

Sağolun , bu hobiyi severek yapan herkese bol yavrular nasip olsun inşallah.

Yavru demasonilerin ana tanka geçişi :)
Öncelikle merhaba arkadaşlar.

Bunlar benim demasonilerimden aldığım ilk yavrularım. İlk defa anne olan dişim 12. gününde kesesiz olarak kustu yavruları. 13 adet biri sakat doğan yavrumdan 11 adetini 1 ayda sağlıklı bir şekilde 1 cm boya ulaştırmayı başardım. Ve yavrulukta daha fazla işkence etmemek adına ana tanka saldım :) Gözlemlediğim 1 haftada yavruların boyları uzadı ve iyice renklendiler ve deli gibi yüzüyorlar 160 lt de :) Ben de bu güzellikleri sizinle paylaşmak ve değerli görüşlerinizi almak istedim. Sizce 1 ayda yavrularımın gelişimi yeterli olmuş mu ? İyi kötü yorumlarınızı eksik etmeyin. Herkese sağlıklı hobiler dilerim.

Yavruları günde 3 öğün olmak üzere sabah sera granured öğle ve akşam tetra pro algae yemleri ezerek besledim. 1 ay sonunda tamamen bitkisel beslenmeye geçtim. Haftada 1 2 kere sera granured veriyorum 1 öğün.

Annemizin yavru aldım ben pozu.




Yavruların ilk günleri :)




[VID]http://www.youtube.com/watch?v=v5XiK019INs[/VID]

Ve 1 aylık halleri.



Baba ve oğul :)







[VID]http://www.youtube.com/watch?v=a2VA0KbURXE[/VID]

Ayhan Çelik2014-07-16 17:50:26
bir sarı birde mavi kusturdum ama mavini yavruları
Bildiğim kadarıyla beyaz-snow prenses zaten mavi prensesin albino olanıdır. Sizin de dediğiniz gibi balıkların gözlerinin kırmızı olması zaten balıkların albino olduğunu göstermektedir. Sağlıklı balıklar..
MAVİ PRENSES KAFA YAPAR MI ?
[QUOTE=lewocan06] Genelde malawilerde bu tarz bi kafa oluşumu görülmüyor.
[/QUOTE]
Yunus da bir malawi cinsi hatırlatırım :) Şakası bir yana yunus vb. belirgin kafa yapan balıklar dışındaki malawilerde erkeklerin yaşı arttıkça kafa belirgin hale geliyor. Yani yapmanız gereken tek şey balığınızı sağlıklı bir şekilde büyütmek. 
Sarı Prenses (Mpanga Doğum sf-2)
Ben şuan 160 lt de 1e3d demasoni besliyorum ama spler varken bi arada 120 yavru 2 damızlık vardı o zaman baya aşmıştım kapasiteyi. Hem bakımı zor oluyo hem hayvanlar için eziyet. Satarsın acele etme yavrular fazla büyük değilse. Yem parası çıkar en azından.

Edit : Ve bugün diğer dişi de yumurta aldı. İlk defa video da alabildim çok sevinçliyim :)Ayhan Çelik2014-06-18 19:22:04
Sarı Prenses (Mpanga Doğum sf-2)
Biraz uzun oldu ama 11 gün önce dünyaya gelen yavrularımı sizlerle paylaşmak istedim. Demasonimin ilk yavruları ve 12. günde balık kendi kustu. 14 adet yavrum var. Maşallah diyin afacanlara :)  

Bu arada doğumdan 11 gün sonra bugün itibariyle tekrar yavru aldı aynı dişi ;)









Ayhan Çelik2014-06-17 23:20:37
Sarı prenses'e bir tecrübe
[QUOTE=alpino24][QUOTE=bulut61]Ayri bi akvaryumum yok kucuk bi akvaryum var 20lt falan onda sikinti yasar mi kendi yavrusunu da yer mi acaba[/QUOTE]

Hayır kendi yavrularını asla yemez.
[/QUOTE]
Dipnot : Kendi kusarsa yemez , " 1 gün bırakın takılsınlar beraber. İzlemesi güzel oluyor bu arada da dişi toparlanıyor. Ama kusturursanız sakın yanyana bırakmayın anne ve yavruları. O zaman yiyor.
Kayalıklar ve prensesler
[QUOTE=expographic]Akvaryum boyutum 100×50×50 bir hafta önce dağdan topladığım kayalıklarla ( iyice yıkayıp kaynatıp tuzlu suda beklettikten sonra ) akvaryumun dibine full yuva gibi kayalıktan yerler yaptım bir arkadaşım kayaları çıkar yavru vermezler dedi 14 adet sp var 3 erkek 11 dişi bu şekilde yavru alabilir miyim kayalıkları çıkartayımmı ? Birde onun akvaryumunu gördüm gerçekten de dibinde kum dahi yok 2 erkek 10 dişi sp var dişilerin çoğunun ağzı dolu yumurtalık var dolu,akvaryum pislikten geçilmiyor ama yavru veriyor ben haftada düzenli su değişimi dipcek yapıyorum doğallıktan yanayım bi türlü yavru alamıyorum ne yapayim simdi ben :([/QUOTE]

Doğru yoldasın hiç bozma. Bu canlılar zaten kayalık alanlarda yaşıyor. Kaya olunca yavru vermemesi gibi birşey olamaz. Sen akvaryumun temizliğini bakımını aksatmayıp su değerlerini korursan , stresten uzak bol kayaklık ve mağaralı bi ortam sağlarsan yavruya doyarsın emin ol. Zaten sarı prensesler bir zaman sonra otomatiğe bağlayıp 1 ayda 2 kere yavru almaya felan başlıyor , bıkarsın bile. Ayrıca balığın yavru vermesi onun sağlıklı olduğunu göstermez hiçbir zaman.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.