ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
cihantuna
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Ağustos 2006 02:11
Son Ziyaret:
29 Ekim 2012 20:14
Toplam Mesaj:
15 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
cihantuna
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

cihan tuna

SON 10 MESAJI

Red Dragon Butterfly Halfmoon foto 12'de
Maşallah çok güzel bettalar. Sağlıklı büyütmen dileğimle...
toprak solucanları
Toprak solucanını neşterle kıyma haline getirip güzelce yıkadığınız zaman tertemiz oluyorlar. Ben bu tekniği uygulayıp discuslarıma verdim bir kaç sefer ama discuslara sert geldi ve ağızlarına alıp geri tükürdüler. Yunuslarda bir problem olmaz diye düşünüyorum.
Yeni Resim Sayfa3 Mobalarım Ve Akvaryumum
Maşallah çok güzel balıklarınız. İnşallah en kısa sürede yavru almayıda başarırsınız.
Frontosanın türü nedir?
Hayır almadım balıklar bi başkasına ait.
Sera Morena
Bende bugün discus aldım. Nasipse yarın akvaryumcudan alıp tankıma koyacağım. Balıklar yerli üretim. Tankımın yeni kurulmuş olması ve kuyu suyu kullanmamdan dolayı bende aldım sera moneradan. Ama aklıma takılan bir soru bunu su değişimlerinde sürekli kullanmalı mıyım? Kullanmazsam bi sorun olur mu?
Sehpa nasıl ucuza mal edilir?
Demirin (profil) kilosu 15 lira olamaz. Belki siz yanlış anlamışsınızdır kilosu değil boy (6 metre) fiyatıdır. Siz onu bir daha araştırın.
DIY dış filtre
Kola fıçısı bende vardı. Eğer sanayideki hurdacılara yada kromculara bakarsanız belki bulabilirsiniz. Kafa motoru kullanmadım. Küçük su trübünü kullandım. Resimde gördüğünüz yeşil,  siyah kutu ise motorun üstündeki elektrik kutusu hatta içinden beyaz kablo çıkıyor.
DIY dış filtre
[QUOTE=ZıMBıRTı]Tebrikler cihan bey çok has etmişsiniz. Lakin keşke sump sistem yapsaydınız. Birde belki bu motor elinizde vardı ama sanırım aynı debideki akvaryum kafa motorları daha düşük enerjiyle çalışıyor. İlla bu olucaksa madem motorunuz bu kadar kuvettli bence çift emiş verin. Birde bu fıçının iç malzemesi nedir salınım yaparmı pas yaparmı onu inşallah öğrenmişinizdir, bende bilmiyorum ama yani vatozlara bir dilim salatalığı bile adi bir metal çatala saplayıp verince işler değişiyor.
Sizi tekrar tebrik ederim. Düşünen, çalışan, uygulayan, geliştiren arkadaşlar her zaman başımızın tacıdır.
Saygılar
[/QUOTE]

Yorumlarınız için sağ olun. Elektrik konusunda haklısınız ama bir atman f4 bile 32 w güç harcıyor. Arada sadece 7 w var. Ama f4 e oranla 100 litre daha fazla su çeviriyor. Fıçı komple kromdan onun için hiç bir salınım pas küf vb. yapmayacak. Fark ettiyseniz beyaz hortumun altında bir vana var. Onuda 2, bir giriş yapmak için yaptım. Ama ilk başta balıklarım (frontosa) yavru olacağı için şimdilik tek giriş yeter diye düşünüyorum.

 

DIY dış filtre
Herkese merhaba. 130-60-60 ölçülerindeki yeni kuracağım akvaryumuma dış filtre yaptık. (babamla birlikte) Filtre malzemelerinin konulacağı kabı da kola fıçısından yaptık. Kapağı aynı düdüklü kapağı gidi olduğundan hiç bir şekilde hava almıyor. Motor olarakta kat kaloriferlerinde suyu devir daim yapan motoru kullandık. Motor üç kademeli. 1, kademede 39 W 1300 litre 2, kademede 58 W 1700 litre 3, kademede ise 78 W 2450 litre su çeviriyor. Kovada denemsini yaptık hiç bir problem yok. Yarında akvaryuma suyu doldurup faliyete geçireceğim. Yorumlarınızı eksik etmeyin. Teşekkürler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.