ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
gkhnctn
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Nisan 2013 21:23
Son Ziyaret:
22 Mayıs 2013 02:40
Toplam Mesaj:
20 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Gökhan Çetin
Doğum Tarihi:
04 Mart 1985
Yaş:
39
İl:
Istanbul
Meslek:
Yazılımcı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Gökhan Çetin

SON 10 MESAJI

Potasyum Sülfat ?
Biraz arastirinca bunun renginden yola cikarak amonyum sulfat olabilecegi ihtimali ortaya cikti fakat su var ki, bu adamlar gunde onlarca insana satiyor desek yeridir. Eminonu tohumcularinin oldugu yeri istanbulda yasayan herkes bilir. Potasyum sulfat ile amonyum sulfati karistirmasi mumkun mu ya da bu kadar kolay mi diye dusunmeden edemiyorum.
Benim forumlarda baktigim tum potasyum sulfatlarda sizin anlattiginiz gibi beyaz fakat bu neden boyle yada bu madde gercekten ne merak icerisindeyim. Umarim konuya hakim ustadlarimiz bizi bilgilendirir.
Potasyum Sülfat ?
 Arkadaşlar merhaba;

  Forumlardan araştırarak ve birazda kendi adıma birşeyler yapmak istediğimden dolayı, eminönüne gidip akvaryumcuların arkasındaki bitki satan dükkanların birinden potasyum sülfat adı altında resimde görülen şeyden aldım, burada okuduklarıma göre karışımı hazırladım ve akvaryuma biraz ekleme yaptım ve bir saat sonra farkına vardım ki, filtremin elyafında inanılmaz derece de kiremit rengi bir oluşum var ve forumdan baktığım her potasyum sülfat beyazken bu yeşil. Bu konu hakkında yardımcı olabilecek kimse mevcut mu acaba ? 


Bitkilerin (yeni filizler de dahil) uç kısımlarında kararma ve delinme
Potasyum ve demir eksikligi konusunda nasil bir yol
İzleyebilirim. Yani 26 lt akvaryuma ne kadar eklemem gerekir ve potasyum ile demiri nereden nasil temin edebilirim :(
Bitkilerin (yeni filizler de dahil) uç kısımlarında kararma ve delinme
 
Sn Ustadlarım;

26 lıtre low tech bıtkılı tankımda ılk neon besleme denemem olumsuzlukla sonuclandıktan sonra, sımdı 2 tetrazon, 2 rasbora, 1 copcu ve 1 vatoz ıle yoluma devam etmekteyım fakat sımdılerde akvaryumumda ıkı sorun bas gostermeye basladı.. 

1. Akvaryumumda kı bıtkıler resımde goruldugu gıbı kararıyor ve yenı fılızlerde dahı delınme (erıme sorunu) mevcut. Ilk resımde delık yapradı  ve ıkıncı resımde de vatozun hemen sagında ucları sıyahlasmıs yaprakları gorebılırsınız. Bu sorunu nasıl asabılırım.

2. Su yuzeyınde kopuklenme mevcut ve ben ne kadar pecete ıle alsamda devam etmekte (%20 su degısımı yaptıgım halde devam edıyor)

Bu konular hakkında forumda yuzlerce mesaj okudum ama her okudugum mesajlarda, belırtılen bana gore ya eksık kaldı yada fazla oldu. Bıraz da akvaryum sıstemımı anlatayım.. 

26 Lıtre AKvaryumumda ;

HF Atman 300 Şelale Filtre
Slyvınıa Day Lıgh 18 watt floresan
100 w Isıtıcı 
Yaklasık 7 kg hagen sıyah kum
Altında KBL marka 7 lı mısket gubre
Bunlar yanında tetra Plata mın sıvı gbure var.

Bugun ılk defa sıcı gubre kullandım ve ısıklandırmam 4 saat acık 3 saat kapalı 6 saat acık seklınde yaklasık 10 saat. 
 CO2 takvıyesı yapmıyorum, bıtkılerım , 

Mangrow uzerıne sarılı java, Eloda, Saz ve Zeytın.

 Konu hakkında yardımlarınız ıcın sımdıden cok tesekkur ederım 





26 Lt Bitkili Nano Tankım (İlk deneyim)
 Cevaplar ıcın cok tesekkur ederım fakat sonunda balıklarım oldu ve uzun bır sure sonra yenıden 2 sarı tetrazone 2 barb 1 copcu ve 1 vatoz ıle yoluma devam etmeye karar verdım :) Masallahları var yaklasık 10 gundur sorunsuz gıdıyoruz :) ama sımdıkı sıkıntım su yonde, bıtkılerımde kararma ve delınme var.. Filiz verme konusunda hıc bır sıkıntı yok fakat yenı fılızlerım bıle soluyor ve delınıyor, bu konuda neler yapabılırım acaba :( 


Vatozumun hemen sag tarafında bıtkı yapragının ucunun kararmıs oldugunu gorebılırsınız. 
Bitkili Akvaryumda Dezenfekte (Bu hobiden vazgeçmek üzereyim)
 Verdıgınız cvplar ıcın cok tesekkur ederım :)  
Tabanımda zaten mısket gubre uzerıne hagen sıyah kum mevcut ve bır de sıvı gubre takvıyesı yapacagım o yuzden taban ıle oynamama gerek yok heralde. 
 Akvaryum ıcerısınde ıkı tane balıgım kaldı ama su an ıcın saglıklık gozukuyorlar zaten su degerlerı ıle oynamamak adına su ıcerısınde herhangı bır degısıklık yapmıyorum ve bunların dısında dezenfekte etmek yerıne suyun yaklasık 15 gun daha beklemesı ve sonra bır kac çöpcü dıye tabı ettıgımız balıklardan alıp suyun durumuna bakmayı deneyecegım. Dezenfekte ısı zor ve dıger arkadaslarımın yorumu gıbı suyun degerlerının oturmamıs olması da etkılıyor olabılır. Eger bu seferde balıklarımı yasamayı basaramazsam buyuk ıhtımal bu hobıden vazgececegım gıbı gorunuyor. 
 Yardımlarınız ıcın tekrar tekrar tesekkur ederım. 
Bitkili Akvaryumda Dezenfekte (Bu hobiden vazgeçmek üzereyim)
  Cevaplarınız için çok teşekkür ederim, ALLAH (C.C.) razı olsun. Bu konularda neredeyse forumda yazan her bilgiyi okuyorum ve yaklaşık 2 haftadır hep forumdayım ve mesleğim gereği hep bilgisayar başında olduğumdan her ara verdiğimde yeni konular okuyorum. 
 Başka görüşü olan arkadaşlarımda bilgilerini aktarırsa çok mutlu olacağım ve hepsinden yola çıkarak hareket edeceğim. 

 Saygılar
  
Bitkili Akvaryumda Dezenfekte (Bu hobiden vazgeçmek üzereyim)
 Merhaba Arkadaşlar, 

  Bu hobıden vazgecmek uzereyım, lutfen yardımlarınızı esırgemeyın.. 

   Yaklaşık olarak 10 gün önce 50*25*20 (26 lt) olmak uzere nano bıtkılı tank kurulu yaptım. 
(Daha önce japon beslemekteydim fakat onları da aynı durumla kaybettiğimden, bitkili tank kurmaya karar verdim ) Bu sure ıcerısınde; tum canlılarım teker teker olmeye basladılar ve son 5 gun ıcerısınde hepsını kaybettım. 

8 neon tetra, 1 penguen, 2 tetra (turunu bılmıyorum), 1 copcu

  Canlılarımın durumu aynen resimde görüldüğü şekile geliyordu ve ben bununla baş edemedim. 



 Tüm canlılarım bu durumda öldüler. Akvaryumculardan birine götürdüğümde balıkların dış parazit olduğunu söyledi ve bunun için kaya tuzu ve sıcaklık arttırımı önerdi fakat bunun bitkilerime zarar vereceğini düşündüğümden uygulamadım. 

 Akvaryum Ekipmanlarım Şu Şekilde; 

  • Slyinia marka 15 watt T8 Daylight floresan 
  • Atman HF-0300 Şelale Filtre
  • 100 Watt Isıtıcı
  • Taban Olarak JBL 7 li misket gübre
  • Hagen Siyah Kum
Bitkilerim; 

  • Mangrpw köküne sarılı Java Moss (Solmuş Durumda)
  • Çınar
  • Taban bitkisi Cuba
  • Anibus

    Arkadaşlar ben akvaryumum da dış yada iç parazit ya da kuyruk erimesi ve mantar gibi problemlerle karşılaşmamak adına yeniden dezenfekte edip kurulum yapmak istiyorum (forumda yüzlerce araştırma yaptım ve yeterınce okudum fakat herkes başka bir şekil söylemekte.)

  Lütfen yardımlarınızı esirgemeyin. 

  1. Dezenfekte işlemini en sağlam olarak nasıl yapabilirim ??
  2. Bitkileri akvaryum dışına almak istesem nasıl bir yere ve nasıl bir ortama almalıyım? (Altındaki hagen kumdan kullanmalımıyım yoksa sadece su olan bir kaba almam yeterli olur mu)
  3. Kumu kaldırmak istediğimde altındaki misket gübrelerin durumu nedir ? Yani tamamen dağılmışmıdır, dağılmış ise yeniden mi alınmalı yoksa sıvı gubre yeterlı olur mu ? Dagılmamıs ıse kurutarak yenı akvaryumda kullanma sansım olur mu ? 
  4. Bıtkılerın dezenfektasyonu ıcın ne kullanmalıyım ve nasıl ? 
  5. Akvaryum ıcerısınde hastalık sonrası bakterılerın olmesı ıcın ne yapmalıyım ? 

 Sonuc olarak akvaryumda bıtkı harıcı hıc bır canlı kalmadı ve yenıden kurulum yapmayı goze aldım artık bunun ıcınde gerekırse 1 ay beklemeyı bıle.. 

 Lütfen ALLAH (C.C.) rızası için yardım edin.




gkhnctn2013-04-17 16:14:32
26 Lt Bitkili Nano Tankım (İlk deneyim)
[QUOTE=suat arslan]Hastalıklardan pek anlamam ama sanırım kuyruk erimesi gibi bir hastalık adı duymuştum balık hastalıklarını araştır biraz. 

co2 için bitkiler için olmazsa olmaz evet ama ben tankımda çınar anubias cabomba ve moss bakıyorum ve co2 takviyesi yapmıyorum. Gayette iyi gelişiyorlar özellikle çınar. Kolay bitkileri seçin yani.
[/QUOTE]

 Akvaryumum da, mangrowa sarılı moss, anbıus, cınar ve taban ıcınde cuba var. heralde bır tek cuba dıgerlerıne gore zor bır bıtkı . Hastalık mı yoksa kuyrugun yenmesı mı tam olarak anlasam ona gore hareket edecegım. Hastalıksa da mıkrofıshın kuyruk erımesı ıcın olan ılacı elımde var, onu kullanmaya baslayacaktım. Bu konuda bılgısız oldugumdan tecrubelı arkadaslardan yardım beklıyorum 


 Tum canlılarımı kaybettım. Son 4 gun ıcerısınde tum balıklarım oldu Nedenını hala bulabılmıs degılım ve bıtkılı akvaryumda dezenfekte ıcın ne yapmam gerektıgı konusunda yardımcı olabılecek arkadaslar varsa cok sevınırım.
Kuyruk Erimesi mi Kuyruk Tırtıklanmasımı ? Resimli (ilk deneyim)
[QUOTE=bayram11]Kuyrukta beyazlaşma varsa erime bunun için tetra markanın ilaçları var çok etkili genel anlamda da lazım olan ilaçlardır her hobici de bulunması lazım geçmiş olsun [/QUOTE]

 Elimde mikrofish markasının kuyruk erimesi için olan ilacı var fakat kuyruk yenmiş mi yoksa hastalık belirtisi mi tam olarak karar veremedim. Kuyruk erımesınde bıldıgım kadarıyla yuzgeclerde zarar gormelı ama gorunurde yuzgeclerde bır zarar yok. Acemı oldugum ıcınde tam anlamıyla problemı cozemıyorum. Akvaryumun 1 haftalık yenı kurulum olmasından mı kaynaklanıyor dıye dusunmuyor degılım. 


[QUOTE=fffatih]Zebra dediğiniz bildğimiz zebra cichlid ise muhtemelen o yapmıştır. Hızlı üreyen hayvan ve eğer yumurta dökmüşse kesin odur. Tabi kuyruk tırtıklaması ise.[/QUOTE]



Zebra dıye belırttıgım balık bu. Akvaryumcu oyle demıstı tabı bana yanlıs ıletmedıyse. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.