ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mcetin42
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Eylül 2006 10:49
Son Ziyaret:
11 Şubat 2008 12:39
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
mehmet çetin
Doğum Tarihi:
01 Şubat 1973
Yaş:
51
İl:
Erzurum
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mehmet ÇETİN

SON 8 MESAJI

asma kapak(resimli)

Elinize sağlık,

Akvaryumculardaki broşürlerde de bitki akvaryum kapakları böyle...

Bir defasında görmüştüm, suyun içindeki bitkiler ve suyun dışına taşan bitkiler çok güzel görünüyorlardı. Anlayacağınız uygulamasından yarar sağlanmış ve böyle bir sistem kurulmuş, sizin de başarılı olacağınızdan eminim, tekrar ellerinize sağlık.

encort2007-3-23 14:47:42
Lepistes avım (Şaşıracaksınız)

ONUR BEY MERHABA

Öğrenmek istediğim şu, saf bir ırk yaratmak istiyorsak (örneğin king kobra) bu ırkın erkeği ile yabani lepistesin dişisini çiftleştirmemiz gerekiyormuş, doğru mu acaba?

Şimdiden teşekkürler.

4 aylık emek ( balık sarayı )+ 4resim daha

Eh işte idare eder, deeeermişim. Turgay ve Cenker sizinle gurur duyuyorum. Böyle arkadaşlarım olduğu için şanslıyım. Süleyman'ın da selamı var.

Lepistes Üretim Tekniğim (Deneyin)

Arkadaşlar Kusura bakmayın foruma yeni göz atabildim.

Yukarıda bahsettiğim üzere yeşil suyu oluşturmak için fazla bir çaba sarfetmiyorum. Güneş gören bir yerde bulunuyor akvaryumlarım. Dinlenmiş suyu ekliyorum ve içine de bir kaç tane balık atıyorum, su kendiliğinden yeşillenerek pire ortamını hazırlıyor. Daha sonra atmış olduğum balıkları akvaryumdan alarak bir miktar su piresi aşılıyorum. Yaklaşık 1 hafta sonra pireler çoğalıyorlar. Akabinde yavru balıkları salıyorum pirelerin olduğu akvaryuma. İç motor kullanmıyorum. sirkilasyon fazla olduğu için su daha geç yeşilleniyor. Bir kaç tane canlı bitki koyuyorum. Ayrıca hava motoru ile de takviye yapıyorum, ama hava motoru olmasa da olur.

Yem işine gelince, günde bir öğün kuru yem de veriyorum balıklara,

Su piresini de, bu dönem su birikintilerinden temin edebilirsiniz. Ama ben iki sene önceki temin ettiğim pirelerimi hala yaşatıyorum ve üretebiliyorum. Su ürünleri fakültesi veya enstitüsü olan bir yerde bulunuyorsanız, kültür olarak da temin edebilirsiniz

Umarım sorularınızayanıt verebilmişimdir.

Lepistes Üretim Tekniğim (Deneyin)

Selman Bey merhaba,

Güneş gören bir yere koyuyorum akvaryumu, içinde de balık olunca kendiliğinden su yaklaşık 1 haftada yeşilleniyor.

M_R_T2006-11-2 14:50:34
Lepistes Üretim Tekniğim (Deneyin)

Ali Bey size de merhaba.

Kusura bakmayın, yemler konusunda canlı yemler bölümünde su piresi üretiminin çeşitli şekilleri detaylı bir şekilde anlatılıyor. Şimdi bir de ben burada anlatırsam  hem uzun olur, hem de arkadaşlara ayıp etmiş olurum.

Tekrar kusura bakmayın

M_R_T2006-11-2 14:54:52
Lepistes Üretim Tekniğim (Deneyin)

Serdar Bey merhaba,

lepisteslerim alman ve leopar çiftleşmesi sonucu elde ettiğim bir ırk, artemia da şüphesiz çok etkili ama canlı yemin yanında yeşil sudaki plankton ve alglerin de balıklara çok faydası var. Bu gelişimi ve direnci bir kat daha artırıyor. Ayrıca su piresinde testesteron maddesinden bahsediyorlar. Bu da üremedeki zamanı kısaltıyor, kaliteyi artırıyor. Damızlıkların kondisyonu süper,  Yaklaşık iki yaşındalar, her ay 70-80 yavru veriyorlar ama hiç kamburlaşma yok.

Saygılar,

M_R_T2006-11-2 14:54:35
Lepistes Üretim Tekniğim (Deneyin)

Arkadaşlar Merhaba!

Aklım erdi ereli, kuşun ve balığın içindeyim, benim ustam babamdır. Ama boynuz kulağı geçermiş derler ya, babamın klasik yönteminden farklı bir yöntem kullanıyorum şimdi. Fakat babama sonsuz bir şekilde minnettarım. Küçük yaşta bana kuş ve balık (hayvan) sevgisini aşıladı ve kişilik gelişimimde bu sevgi önemli bir etken oldu.

Neyse şimdi gelelim tekniğime, Lepistes üretiminde önemli olan balıkların doğal ortamını hazırlamaktır. Malum, deredeki veya göldeki balıklar tetra veya sera yemle beslenmezler Canlı yem ve bitkiler onların besin kaynağıdır. Ben de bu yoldan hareketle öncelikle canlı yem tedarikine gittim.

Yani su piresi benim ana besin kaynağım. (Dilerseniz onun üretimini de daha sonra açıklayabilirim ama forumda bu konulara defaatle değinildi.)

Su piresinin besin kaynağı malum yeşil (planktonlu ve algli) sudur. Bu ortamda su pireleri süper bir şekilde ürerler. 1 metrelik akvaryumlarıma ortamlarını oluşturduktan sonra su piresi aşılıyorum. Pireler çoğaldıklarında ise üretim tankından toplamış olduğum yavru lepistesleri bu su piresi akvaryumuna koyuyorum. Akabinde yavru lepisteslerim başlıyorlar yavru su pireleri ile beslenmeye, bu esnada damızlık olan su pirelerine bir şey yapamıyorlar. Damızlık pirelerim de bu esnada yine yavrulamaya devam ediyorlar. Bu süreç yaklaşık 2 ay devam ediyor. Pireler yavruluyor, lepistesler doyuyor. Taaaa ki lepistesler anaç pireleri yiyebilecek boya gelinceye kadar. Dedim ya, bu süreç iki ay gibi bir süre alıyor. Yani iki aylık sürede lepisteslerimin yavruluğunden eser kalmamış, damızlık seviyeye ulaşmış oluyor. Bu süreci izleyemiyorum. Çünkü su yemyeşil, balıkları görme imkanım yok. Ama biliyorum ki akvaryumun içi balık dolu. daha sonra bu balıkları çıkardığımdaki hazzımı bilemezsiniz. O ne güzel renk Ya Rabbim. Gökkuşağı yanında fıs kalır, o ne güzel dişi, böyle güzel kuyruk olur mu. (Fazla abarttım herhalde). Daha sonra bu lepistesleri alarak daha büyük bir tanka atarak 1 ay daha bakıyorum ve 3 aylık sürede show boya erişerek satışa hazır hale geliyorlar.

Bu arada söylemeyi unuttum. Balıklarıma günde bir öğün de kaliteli kuru yem veriyorum. Yoksa kuru yeme alıştırmak ileride zor olur. Ayrıca yeni sahipleri de zorlanmasınlar  diyorum.

Anlatmış olduğum bu süreç yaklaşık 10 tane su piresi akvaryumunda devam edip gidiyor.

Ne diyeyim ben lepistes hastasıyım. Başka balıkları da severim ama lepistessiz asla olmaz abi diyorum.

Evime 1,5 veya 2 metrelik bir akvaryum yapacağım ve içini bitkili bir şekilde donatarak en az 500 tane erkek lepistes koyacağım. Düşününsene size vereceği görüntüyü, en kısa zamanda bunu sizlerle paylaşmak istiyorum.

Saygılar!!!

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.