ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Cem Budak
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Ekim 2013 00:35
Son Ziyaret:
23 Aralık 2013 02:09
Toplam Mesaj:
75 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Cem Budak
Doğum Tarihi:
14 Haziran 1972
Yaş:
51
İl:
Istanbul
Meslek:
Bilgi İşlem Uzmanı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Cem Budak

SON 10 MESAJI

Yavrular ayrılmalı mı?
Benim tam 1 ay önce kılıçkuyruk balığım yavruladı, 16 tane sağ yavru var hala. Doğduklarından beri neredeyse hiç büyümediler, fakat son günlerde iyice renklendiler ve oldukça hareketliler. Bundan 10 gün önce de beyaz moli 6 yavru verdi. Kılıçkuyruk yavrularıyla aynı yavrulukta tutuyorum. 10 günlük moli yavruları, 1 aylık kılıçkuyruk yavrularının 2 katından biraz daha iri hale geldiler. Yani, kılıçlar duruyor, moliler hızla büyüyor. Yem olarak; Tetra min yaprak, Tetra Prima Micro Granules, yumurta sarısı-mısır unu karışımı gibi yemler veriyorum. Akvaryumumda bol saklanacak yer olmasına rağmen, yetişkin kılıçkuyruğun kimseyi sağ bırakacağını zannetmediğimden, yavrulukta boylanmalarını bekleyeceğim.
Strafor kullanımı
[QUOTE=Mehmet Ferhat]Bence 2 sinide yap hem straforu camın altına ve camın üstüne koy strafor şu köpük olanlardan sert olandan değil beyaz olsun öyle pembe mavi sarı kesinlikle salınım yapar.[/QUOTE]

Mehmet Bey, haddim olmayarak müdahale ediyorum, ancak pembe ve mavi straforların da hiçbir zararı yok ve asla salınım yapmıyorlar. Benim yıllardır denediğim, kullandığım ve gözlemlediğim malzemelerdir. Hiçbir şekilde salınım yapmaz ve güvenlikle kullanılabilir. Bu konuda yazılan bazı yorumlar var, ancak birçoğu maalesef şehir efsanesi. O yüzden araya girip duruma biraz daha açıklık getireyim istedim.
Strafor kullanımı
Cam ile sehpa arasına 1 cm kalınlıktaki straforan koymanız iyi olur. Böylece terazisi bozuk yüzeylerdeki ağırlık dağılarak, kırılma, çatlama riski azalır. Kumun altına neden strafor koymak istediğinizi anlamadım ama, eğer koyacaksanız tabana akvaryum silikonu ile iyice yapıştırmanız gerekir. Aksi halde strafor, üzerindeki herşeyle birlikte yüzer. Strafor teminini çevrenizdeki hırdavatçılardan yapabilirsiniz. Yalıtım malzemesi olarak satılan straforlardan birçok kalınlık ve tipte olanları hemen hemen her hırdavatçıda bulunur. Akvaryum altına koymak için 1 cm kalınlıktaki yeterlidir. Koskocaman tabakalar halinde satılır ve bir tabakasını (1 cm kalınlıkta olanını) ben İstanbul'da 1 liraya alıyorum.
Sineklik yerine strafor kullansam sorun olurmu
[QUOTE=adullah aydoğan]

straforun suya zararı olmuyorsa strafrdan  akvaryuma yavruluk yapsak olurmu ?

 

[/QUOTE]

Olmaz, çünkü :

- Strafor çok iyi yüzen bir madde olduğu için, alt kısımdan 1-2 cm suya batar, geri kalan kısımlar suyun dışında kalır.

- Yavruları göremezsiniz.

- Sirkülasyon sağlamada ve temizlikte sıkıntı yaşarsınız.
Strafor Balıklara zarar verir mi ?
Hepsini kullanabilirsiniz, defalarca test ettiğim malzemelerdir, en küçük sorun çıkartmazlar...
Strafor Balıklara zarar verir mi ?
Hiçbir zararı yok, dediğiniz şekilde güvenle kullanabilirsiniz.
Akvaryum Yapımı
Yan camların kalınlığı hesaptan düşüldüğü için orası 38,4 olur. Cam kalınlığı 8 mm olduğundan ve 2 cam olduğundan (ön-arka) toplamda 16 mm o parçadan düşülür.
bu proje tutarmı
Kum, çizdiğiniz biçimde durmaz, suya doğru kayar sürekli olarak. en sonunda altta kum tabakası, üstte su kalır. Kum ile su arasına, kaya veya kaya dekoru ile bir baraj benzeri yapı oluşturursanız, sorun ortadan kalkar.
Köpükten Akvaryum
Bence yapmışken, içine de strafordan yuva olabilecek, yavru saklanabilecek bol bol delikli yapılar ilave edin. Bunları da yine akvaryum silikonu ile tabana veya yanlara sağlamca yapıştırın. Üretime çok katkı sağlayacaktır. Besleyeceğiniz türler hakkında çok yorum yapacak düzeyde değilim, ancak bence çok iri olmayan birçok türü besleyebilir ve üretebilirsiniz...
Köpükten Akvaryum
Eğer mümkünse, dıştan ahşap bir kafes içerisine alınması harika olur. Ama onun haricinde, köpüğe dayanım kazandırmak istiyorsanız, köpüğe dük ve yatay olarak, strafordan kestiğiniz şeritlerden dış kısma yapıştırabilirsiniz (kafes biçiminde).

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.