ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
igi1985
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Temmuz 2014 04:42
Son Ziyaret:
15 Ocak 2020 13:45
Toplam Mesaj:
69 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ibrahim gökhan irgen
Doğum Tarihi:
16 Nisan 1985
Yaş:
39
İl:
Denizli
Meslek:
esnaf
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ibrahim gökhan irgen 80x50x40h canlı doğuran albino ve cüce vatoz 100x49x49h mavi elma salyangozu yapışan midye karides türleri willow-strings-flame-java moss bitki çeşitleri 55x40x30h sarı elma salyangozu 40x50x40h yavru akvaryumu 30x15x25h tedavi t

SON 10 MESAJI

Ytong Dan 3d Fon Olurmu
Merhaba arkadaşlar
Ben 100x40x45h ölçülerindeki akvaryumum için Ytong olarak yada gaz beton olarak bilinen inşaat malzemesinden arka fon yapmayı düşünüyorum. İlk olarak 3x5x2 gibi boyutlarda kesip sert strafor üzerine akvaryum silikonu ile yapıştırıp üzerine fuga ve derz dolgu ile sıva yaparak kullanmayı düşünüyorum. Sizce akvaryum açısından sakıncası olurmu? Suda salınım yaparmı balıklarıma zarar verirmi? Tecrübesi olan arkadaşlardan destek bekliyorum.
Fuzzy Alg Problemi
Merhaba aynı problem bendede var bende kurtulamadım. Orantısız co2 ve gübre kullanımından kaynaklanıyor sanırım. Tüm bitkileri çöpe attım ve akvaryumu boşaltıp tüm malzemeleri maden suyuyla yıkadım. akvaryumu tekrar kurdum ve yeni bitkiler ekledim bakalım sonuç ne olacak.
Java Mosslarımda kahverengileşme ve tüyleme
Diğer bitkilerde herhangi bir problem yoksa adaptasyon sorunu yada moss türünden kaynaklı sorun olabilir.
karides-canlı doğuran
Merhaba benimde tavsiyem karides ve canlı doğuran türlerinin ayrı ortamda bakılmasıdır. Özellikle kılıç kuyruk hızlı bir balık türü olduğu için birlikte bakılmasını tavsiye etmem. Bitki olarak java moss, willow moss ve flame moss türlerini ayrıca bakımı kolay olan tilki kuyruğu bacomba gibi sık yapraklı bitkileri tercih etmenizi öneririm. Sağlıklı hobiler.
YENİ KURDUĞUM BİTKİLİ KARIŞIK AKVARYUMUM
Güzel bir çalışma olmuş tebrik ederim. İnşallah emeğinizin karşılığını alırsınız.
Akvaryumda Su Sararması ve Bulanıklaşma
Merhaba aynı sorunu bende canlı doğuran akvaryumunda yaşıyorum. Sebebi bana göre filtrasyon yada balıklardan değil yemlerini kontrol et birden fazla yem kullanıyorsan su değişiminden sonra tek çeşit yem kullanarak belirli periyodlar dahilinde denemen. Ben sorunu yemde buldum ve suyun sararmasını sağlayan yemi çöpe attım şuan daha temiz ve daha güzel bir akvaryumum var. Sağlıklı hobiler. igi19852015-01-17 01:07:35
Java Mosslarımda kahverengileşme ve tüyleme

Merhaba. Öncelikle birden çok moss türü besleyen hobici olarak yeni kurulum yapılmış yani oturmamış tanklarda bu tür sıkıntılar olabilir. İkinci bir neden ise ışık yetersizliği olma ihtimalidir. Tankınız yeni kurulmuş olduğu için bakteri nitrat ve co2 oluşumu yeterli olmadığı ve ışıkta yetersiz ise kahverengileşme ve bitki üzerinde pamuklanma olması normal bir süreç gibi görüyorum. Diğer arkadaşlarımın dediği gibi moss türünden kaynaklanan bir problem olmasıda muhtemel. Sağlıklı hobiler.

Vatozumun turu nedir
Arkadaşlar bu konuyu bu kadar büyütmeye gerek yok. Herkesin kendine göre tecrübesi ve bilgisi olabilir. Yaklaşık olarak 15 yıldır vatoz üretimi yapan ve kendince vatoz lara karşı hastalık derecesinde ilgisi olan bir abimin dediği bir olay olabilir. Cüce vatoz ile albino cüce vatoz çiftleşmesinden olan bir vatoz yavrusu genelde siyah olarak çıkar ama siyah olsa bile canlı strese girdiğinde rengi tonu açıldığında lda-16 gibi görüne bilir. Sürçü lisan attiysem affola naçizane olarak bir usta akvarist abimden öğrendiğim bilgiyi paylaşmak istedim. Unutmayalımki balıklarımız gerek olarak ithal edildikleri yerde gerekse üretiminin yapıldığı yerde aynı tür ancak başka bir varyete ile kırılmış olabilir. Saygılar herkese sağlıklı ve mutlu hobiler. 
DENİZLİLİ AKVARİSTLER
Tekrardan merhaba arkadaşlar bugün sayfamızı baya bir inceledim. Hemen hemen her türlü canlı türünü besliyoruz. Uzun zamandırda sayfada paylaşım yapan yok desek yeri. İşim gereği sürekli seyahat eden birisi olarak Denizli'nin bir çok ilçesine gitmekteyim. Gittiğim ilçeleri burada 1 gün önceden yazsam o ilçedeki siz akvarist dostlarla müsaitseniz tanışma imkanımız olabilirmi ? Bizim bir araya gelip tanışma durumumuz olmayacak gibi en azından tek tek tanışmış oluruz.  Herkese sağlıklı hobiler dilerim.
DENİZLİLİ AKVARİSTLER
Ali emre henüz bi satışım yok. Ama bi kaç aya kadar sarı elma salyangozu konusunda yardımcı olabilirim. Mavi elma salyangozları yeni damızlık boya ulaştı. Sarı elma salyangozu yavrusu şuan elimde çok ama zar zor görülüyolar henüz çok küçükler. Fındık büyüklüğüne gelsinler burada paylaşırım.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.