ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
idealist
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Ekim 2014 00:38
Son Ziyaret:
15 Kasım 2014 13:35
Toplam Mesaj:
12 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ufuk balaban
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
öğretmen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


U. Balaban

SON 10 MESAJI

633 litre Akvaryum için tür tavsiyesi ? :)
[QUOTE=oyıldırım]Arkadaşlar bir yerden fiyat aldım  damızlık 1 Erkek 3 Dişi ikola kaiser  koloniye adet fiyatı 45  TL yani toplamda 180 TL dediler. Biliyorum ki bu türler kalabalık olmalı, akvaryumumda 4 adet balık çokta göz zevki vermez sizlere danışma amacım fiyat olarak cazip gelmeleri sizcede uygun değil mi ? [/QUOTE]
çok güzel izlemesi o türü ve üretime geçtiğinde akvaryumun zaten fazlasıyla kalabalıklaşacak. Bence güzel fiyat (yavruların 1,5-2cm 15 tl olduğu düşünüldüğünde). Birde ortama ayak uydurdukları taktirde süper bir güzellik oluşacaktır yavrular arttıkça.
idealist2014-11-01 01:00:02
Ağlayacağım artık
şimdilik yer değiştirmekten kaynaklı bir stres olayı olabilir. Yarın yeni akvaryumunuza aldığınızda daha iyi bir durumda olacağı garanti. Sıkıntı yapmayın.
neon tetralar yumurtladi
Fotoğraf bekliyoruz hayırlı olsun yumurtalar :D
633 litre Akvaryum için tür tavsiyesi ? :)
[QUOTE=oyıldırım]Üstelik tropheuslar yavrularını yemiyormuş biliyormuydunuz ? [/QUOTE]
Bende  sizden öğrenmiş oldum :D şimdi biraz daha kanım ısındı tropheuslara o zaman. 15 tl den başlayan fiyatlarla karşımıza çıkmakta. Tabi çok yüksek fiyatlara olanları da mevcut. Toplu alımlarda belki çok ucuza da bulunabilir. Dediğiniz gibi biraz sabredin ve parayı bulunca güzel bir koloni kurun :D Hatta üretime geçince yavrularınızdan ilk ben alabilirim :))
633 litre Akvaryum için tür tavsiyesi ? :)
Aslında üreme konusunda gerçekten fazlasıyla hızlılar :D 2 SP'min ağzı dolu ve yavruluk kısmında 100'e yakında yetişmekte olan yavrularım var. Eğer sizin gibi akvaryumum boş olsaydı tropheus beslemeyi tercih ederdim. Bugün biraz araştırma yaptım, çeşitli videolar izledim. Çok güzeller ve sürü halindeler. Daha önce SP besleyen bizler kusturma olayında da tecrübeli olduğumuzdan tropheus üretiminde de sıkıntı yaşamayız diye düşünüyorum. Tavsiyem sizde bir göz atın bu Tropheus türlerine. idealist2014-10-27 16:01:45
Önerilerinize ihtiyacım var.
[QUOTE=ZodiJack]Vallahi kardeşim çoğu canlı doğuranı besledim, çoğu cikleti besledim discus v.s dahil besledim.. Çok değişik çeşitlerden yavru, yumurta v.s aldım. Ancak 2-3 gün öncesine kadar ilk defa tropheus türüne başladım. Başlangıç olarakta yavrudan biraz büyük 7 adet bemba aldım. Böyle bi zevk yokmuş. Diğer balıklar yalanmış. Hiç akvaryumun önüne oturup balık izlediğimi hatırlamam, bunların başından 3 gündür ayrılamıyorum. Belki abartıyorum ama bana harika geldiler. Tipleri falan çok komik, tatlı şeyler.. Belki de diğer çoğu türe baktığım için bana farklı gelmiş olabilir. Normal olarakta diğer balıkları beslemeden tropheusların keyfi alınmayabilir..
[/QUOTE]

Balıklarınızın olduğu bir video paylaşabilir misiniz? Bizler içinde görsel bir şenlik olur izlemesi. Teşekkürler.
633 litre Akvaryum için tür tavsiyesi ? :)
Hayırlı olsun akvaryumunuz. Aynı türden balıklar ile koloni oluştursanız çok güzel olabilir. Örneğin yunuslar bu tür hacmi olan akvaryumlarda kafa yaparak çok zevkli bir gelişim sürecine giriyorlar. Renkli olmasından yanaysanızda sarı prenses ve yunuslar çok iyi geçinmekle birlikte görsel olarakta bir şenlik havasında tat veriyorlar. Benim daha önce 100'e yakın lepistes balıklarım vardır. Sürekli yavrulama ve yavruların rengarenk olarak gelişim göstermeleri çok zevk veriyordu. Birde akvaryumunuzu bitkili hale getirince ayrı bir güzellik oluyordu. Şimdi ise 150 ye yakın SP-Yunus karışımı balıklarım var. Bunlarında izlenmesi çok zevkli.
Betta
Öncelikle doğacak yavrularınız hayırlı olsun. Fotoğraf veya video paylaşırsanız bizler içinde görsel bir şenlik olacaktır. Sabırsızlıkla bekliyorum :)
İki betta yanyana :) müthiş görüntüler..sayfa 5.
Çok güzel bir akvaryum olmuş, tebrik ederim  sağlıklı günlerde beslersiniz inş balığınızı.
200 litre akvaryum ve 150 balık
[QUOTE=SonTecrube]
eğer düşünürseniz yavrularınız çok kücük değilse çeşitli renklerinden bir kısmını satın alabilirim
saygılar..
[/QUOTE]

açıkçası henüz net bir karara varmış değilim, eksiltip eksiltmeyeceğim konusunda balıkları. Daha büyük bir akvaryum planını da yapmıyor değilim. Bir değişiklik olduğu taktirde aklımdasınız.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.