ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ÖzgürTürkoğlu
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Kasım 2014 04:33
Son Ziyaret:
31 Mart 2022 15:31
Toplam Mesaj:
11 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
özgür türkoğlu
Doğum Tarihi:
09 Haziran 1977
Yaş:
46
İl:
Bursa
Meslek:
Elektrik teknisyeni
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Özgür Türkoğlu

SON 10 MESAJI

Aydınlatma sistemi
Bu ölçülerdeki bir akvaryumu en ekonomik olarak power led ile aydınlatırsın bu sebeple sana power led tavsiye etmiş arkadaşlar. Ancak benim kişisel görüşüm, akvaryumu görünür kılacak kadar power led koy ve ilaveten flöresan sistemide tak bu senin bitki yetiştirirken ışık ihtiyacını karşılamanda daha yararlı olur isteğine bağlı olarak günün bazı saatlerinde floresanları açarak bitkilerin ışık ihtiyacını karşıladıktan sonra kapatarak power led ile devam edersin bence. Ayrıca aydınlatma ile akvaryum suyu arasına cam koyma çünki akvaryum için gerekli ışın çeşitleri camdan geçemez ve aydınlatmanın bitki ve balıklara herhangibir faydası olmaz, aydınlatmanın akvaryum suyundan etkilenmemesi, nem ve rutubeti en aza indirmen için su seviyesinden yükseğe koyarak nem yapma sorunundan kurtulabilirsin. Kolay gelsin.
Kapak sıkıntısı
Aliminyum doğramacılardan yada kapı pencere işi yanlarla konuşmanı öneririm. Ayrıca fırın yada dönerci gibi yerlere baca sistemleri yapanlarda bulunan galvaniz saçlardan akvaryum ölçülerine göre kapakta yaptırabilirsin. Kapak yaparken kapağı yüksek yaptırmanı tavsiye ederim bu şekilde aydınlatmayı buhardan daha iyi korursun. Kapağı tam akvaryumun üstüne göre yaptır ve yanlarını buhar birikimini engellemek için ve hava sirkilasyonu için havalandırmalar bıraktır. akvaryumla aydınlatma arasına cam koyma çünkü akvaryum için gerekli olan ışık çeşidi camdan geçemez ve aydınlatmanın nimetlerinden balıklar ve bitkiler faydalanamaz kolay gelsin.
Aydınlatma Nasıl Yapabilirim
Flöresanların için dimli balans almalısın bu balanslar la ışık şiddetini ayarlayabilirsin. İnternetten yada büyük iş yapan elektrikçilerde bulabilirsin.
Parktan topladığım kökler üzerine (Resimli)
Normal vernik zarar verecektir ancak zannedersem ( bu benim kişisel görüşüm) yat vernigi isimli bir vernik var bu vernik sudan etkilenmiyor bu vernigin işini görecegi kanısındayım ama ilaveten söyleyeyim. Vernik yapacagın parçanın kuru olması gereklidir ve sen bu kökleri kurutup verniklersen bir daha batmasını saglayamazsın. Çünkü su geçirmeyen ve sudan etkilenmeyen yat vernigi kökün su çekerek batmasını engeller.

Cüce Gurami (Colisa) Cinsiyet
Bu balıklar erkek. Ben de colisa lalia besliyorum, bunlar erkek.Rüzgardegirmeni2014-12-03 16:57:31
discus veya melek için osmoz cihazı
bmb firmasıyla baglantıya geç. bu firma izmirde ve arıtma çihazı üretiyorlar kesinlikle yardımcı olurlar. sena bu konudaki tavsiyemse sadece akvaryum için düşünüyorsan bu cihazı alkalin filresinden önce yada alkalin filtresini çıkartarak kullan çünki bu filtre suyun sertligini 9 civarlarına çıkartıyor. eger alkalin filtreyi çıkartmadan sadece bu filtreden önce su alırsan içme suyu olarakta kullanılır. mineral konusundaki benim şahsi fikrimse suyun minerallerinide arıtan bu sistemlere ne kadar filtrelerle mineral takviyesi yapılsada yeterli gelmeyecektir. doktorlar bu çihazları kullanan insanlara günde 1 maden suyu tavsiye ediyorlar. (tamamen şahsi fikrimdir) belki akvaryumada maden suyu takviyesiyle mineral eksigi tamamlanabilir. bu konuda fikri olan varmı acaba stinger162014-11-25 00:45:51
Ucuz Osmoz Cihazı
arkadaşlar su arıtma cihazında bmb markasını tercih edin izmir'de fabrikası olan benimde kullandıgım ve son derece memnun oldugum bir üründür nette bmb olarak aratarak iletişim kurabilirsiniz son derece ilgili vede bilgililer. siz sadece istediginiz su degerlerini verin onlar size yardımcı olurlar...
ayrıca merak edilen bir konu: ters osmoz su arıtma cihazları kesinlikle suyun mineralerini almaktadırlar bu cihazlar nasa tarafından keşfedilmiştir, amaç uzaya giden mekiklere su yükleme derdinden kurtulmaktır. bu cihazlar arıtma konusunda çok iyidir ve astronotlar mekikteki tüm atık sıvıları bu cihazlarla arıtır ve tekrariçerler sadece mineral eksiklerini tamamlamak için fazladan mineral ilacı kullanmaktadırlar. bu cihazın içindeki filtrelerden birisi olan membran filtre sadece su moleküllerinin ve daha küçük parçacıkların geçişine izin verir buda neredeyse tüm minerallerin ayıklanmasına sebep olur. bu cihazları kullanan arkadaşlar dördüncü filtre membran filtredir ve bu filtreden sonra su alınırsa suyun sertligi düşük olacaktır bende sekizlisi var ve her filtrenin bir özelligi var alkalin filtre diye yazan filtre suya sertlik verir aşşagı yukarı ph'ı 9 civarlarına çıkartır dogru noktadan su alınarak balıklar için daha uygun koşullar oluşturulabilir. akvaryumcumla konuşmuştuk bu konuda osmos cihazlarıyla doldurulan tanklarda mineral ve micro element takviyesi tavsiye ediliyormuş. bu konuda benimde aklıma bir soru takıldı ve cevabını arştırıyorum. acaba osmos cihazıyla arıtılan sulara maden suyu katılarak mineral destegi verilebilirmi çünki evlerede osmos cihazıyla içme suyu ihtiyacını karşılayan kişilere doktorlar günde mutlaka 1 maden suyu içmelerini öneriyorlardı. acaba balıklarda sakıncası olurmu?
stinger162014-11-25 00:35:02
ista harici co2 seramik reaktör hakkında...
arkadaşlar ürün su kaçırıyorsa cihazı akvaryum içinde yada üzerinde kalacak şekilde kurun sanırım jbl de de aynısı vardı ve adamlar akvaryum içine boru sonuna koymuşlardı
Dişi Cüce Guramiler
arkadaşlar her ihtimale karşı verdigim 2 erkek 6 dişi siparişimi 1 erkek 3 dişiye indirdim kesin erkek gelecekler diye ve nitekim de böyle oldu balıkların tamamı renkli. satıcıya yolladıgınız balıkların tamamı erkek deyince benim 25 yıllık akvaryumculuk tecrubem var sırt yüzgeçleri sivri olanlar dişi digerleri erkek bana güven , sitelerde yazanlara inanma dedi . teşekkür edip muhabbeti kestim. arkadaşlar dişi colisa laliası olan varsa alabilirmiyim lütfen bana yardımcı olabilecek varmı acaba? 

stinger162014-11-22 00:30:53
Dişi Cüce Guramiler
bende bu balıkları çok seviyorum yıllar önce bıraktıgım akvaryum merakıma yine bu balıklar sebebiyle geri döndüm 100lt bir bitkili akvaryum kurdum ve bu gün elinde dişisi oldugunu söyleyen bir satıcıya iki koloni siparişi verdim umarım hakikaten dişi balık gelir . yoksa 8 tane erkek colisa lalia ile ne yaparım bilemiyorum dişisi olan arkadaşlardan balıkların hepsi erkek çıkarsa yardım isteyecegim işallah bu güzel ve asil balıkların üretimini başarırım

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 18 Online Kullanıcı, 10 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.