ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Kalhan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Kasım 2014 15:27
Son Ziyaret:
12 Mayıs 2015 20:11
Toplam Mesaj:
22 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Batuhan Çolaklar
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

.

SON 10 MESAJI

Kaplumbağa Kabız mı ya da?
Eğer kaplumbağanız 10 cm'den büyükse kaplumbağanız erkek ve oda penisi.
Kaplumbağanız üreme organını kullanmayı öğreniyor.
Eğer geri sokamazsa büyük bir sorun çıkabilir.
salyangoz yumurtası
Tam tersi.Su salyangozu yumurtaları suda bogulur ve nemsiz ortamda kurur.

Tam tersi.Su salyangozu yumurtaları suda bogulur ve nemsiz ortamda kurur.
herseyimiz tam ama ? :/
eğer petshoptan aldıysanız ö. fanusunda baktıkları için veya iyi bakamadıkları için olmuştur.Kırılma dediğiniz şekil bozukluğumu,kabuk soyulması mı yoksa cidden kabuğunun bir kısmı kırık mı?Fotoğrafını atarsanız iyi olur.
NOT:Belkide sadece kabuk ve deri değiştiriyordur.
DİPNOT:Isıtıcı bozuk olabilir.soğuk suda genellikle uyur ve yem yiyemezler.Buz gibi suda ise kış uykusuna yatar ve özellikle yavrular ölür.(Ölmeyedebilir)
Herhangi bi hastalık? (FOTOLU)
Kaplumbağanızda hafif akciğer enfeksiyonu var.Şimdilik belirtisi pembe karın.Suyu ısıtıcısızsa olmuş olabilir.Bu sitelerde bilgi sahibi olabilirsiniz.
http://www.turgaybora.org/kaplumbaga_hastaliklari_dosyalar/akciger_enfeksiyonu.htm
http://www.hepsievcil.com/forums/m30236/su-kaplumbagalarinda-akciger-enfeksiyonu-teshis-ve-tedavisi/
http://www.sempativeterinerklinigi.net/kaplumbaga/kaplumbaga_yazilari.asp?baslik=Kaplumbagalarda-Akciger-Enfeksiyonu--Respiratory-infection-&no=105
bence kaplumbağalardan anlayan bir veteriner bulmaya şimdiden başlayın.Geçmiş Olsun..1 aydan fazla olmuş hastalık ilerlemiş olabilir.Başka belirtiler de fark ettiyseniz belirtin.
yumuşak kabuklu kaplumbağa
Ne kadar büyük akvaryum olursa o kadar iyi olur.Filtre,akvaryum büyük olacaksa dış filtre küçük olacaksa pipo filtreli iç filtre öneririm.Akvaryumun kapağı olmalı yoksa kaplumbağ kaçabilir ama yinede su seviyesi azaltılırsa kaçması önlenebilir.Kuru alan gerekir. İnternetten %5 UVB sağlayan lamba,günışığı(UVA) lamba ve ısıtıcı lamba kuru alan için gereklidir.Ama hergün dışarıda asıl akvaryumu harici küçük bir akvaryum ayarlayıp güneşlenmesini sağlarsanız ve  Balıkesir haftada en az 5 gün güneşliyse UVB ve günışığı lamba gerekmeyebilir.Ama her koşulda kuru alan ve 1-2 liraya bulabileceğiniz ısıtıcı lamba gereklidirŞimdilik yem olarak terra reptomin veya probaby yeterli gelir.Akvaryuma kabuklu canlılar harici fazla canlı atamazsınız.Bu yüzden balık akvaryumunuz varsa oraya 1 dk'lık bile atmayınız.Kabuğuna kabuk sertleştirici SÜRMEYİN.İşe fazla yaramaz onun yerine lambalar veya günışığı yeticektir.Kabuğu için yemine ek olarak D vitamini ve kalsiyum atınız(kaplumbağa vitamini olarak bulabilirsiniz.).Yeme sıkıntısı varsa kolayca bulabileceğiniz gammarus veya karides gibi kurutulmuş yemleri verebilirsiniz.Son olarak muhakkak ısıtıcı alın çünkü kaplumbağalar soğuk suda(ve karada)yemlerini yiyemez bu yüzden akvaryumun sıcaklığını düşürmemeye çalışın.Şimdiden bol şanslar. Kalhan2015-02-17 12:17:39
220 Volt Dikkat Edin
Şimdiye iyileşmişsintir ama yinede geçmiş olsun.Benimde benzer bir kazam oldu.Bende nano akvaryumda kaplumbağa besliyodum.Akvaryum küçük ve üstü açık olduğundan masa lambasına UV lamba takıp yakıyordum.Bir gün aniden elim kaydı ve lamba yanıkken akvaryuma düştü.Lamba akvaryumda patladı ve elektrik vermeye devam ediyordu.İyiki beni elektrik çarpmadı ama az kalsın elektrikli su oluyordu.Herkesin önlem alması lazım! Kalhan2015-02-12 17:49:37
mayalı co2 + vortex
Mayaya şeker vb. besin CO2 miktarı azaldığında attınız mı?Mayanın besini bitmiş olabilir zaten besini bile olsa fazla Co2 üretmez.Ayrıca çürüme olayını sadece Co2 azlığından değil,ışık azlığından da olabilir. Bide Bitkilerinizin türünü biliyorsanız yazabilirmisiniz?Belki bitkilerinizin türünün istediği su değerleri ışık miktarı vb. şeyler akvaryumunuzla aynı değildir.
Filtre Hayvanın Sağlığını Etkiler mi ?
Kaplumbağalar akıntıdan rahatsız olmaz hatta bazıları uzuvlarını(bacak,kol) veya kabuklarına masaj yaptırırlar(neredeyse).Fakat eğer kaplumbağa fırtınaya kapılmış gibi görünüyorsa veya durduğu halde geri gidiyorsa akıntı gereğinden fazladır.Kalhan2015-02-11 23:34:30
Kaplumbağamalacağım akvaryum oluşturuyorum
Tavsiyem eğer tek kaplumbağa alacaksan 100 lt,çift alacaksan 200'den fazla ve sürü gibi besleyeceksen dev bir akvaryum almalısın.15 lt tabiiki "YAŞAMASI" için yeterli olur.Eğer ayırdığın para azsa yavru kaplumbağa yaşayabilir.Dış filtre yerine iç filtre kullan bence ve eğer suda sorun yaşarsan ekstra iç filtreye üretim filtresi veya benzeri eklentiler takabilirsin.Kuru alan akvaryumun 1/5'ini kaplamış ayrıca kaplumbağa kolayca kumu eşer ve zamanla az kumlu çirkin bir camla karşılaşabilirsin.Bence yüzen küçük bir tahta vb. birşeyi sabitleyebilir veya  yüksek bir taş yada bir sürü taşla(keskin taşlar kaplumbağanı yaralayabilir.).Eğer seviyorsan da salyangoz veya midyede ekleyebilirsin.Kaplumbağa bu canlılara çok zor zarar verir.Kaplumbağa beslemek zor olabilir ama aç gözleriyle seni takip eden veya güneşlenirken,yumurtlarken vs. aniden onu görmenle kafasını yana çevirip sana dikkatlice bakan,herşeyle oynayabilen ve düzeni yok etmeye çalışıp kırıp dökerken aniden yine sana bakan bir canlı bence bayağı eğlenceli.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.