ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
togee
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Mart 2015 13:03
Son Ziyaret:
22 Aralık 2021 16:12
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Tolgan ÖZEN
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Tolgan ÖZEN

SON 6 MESAJI

İlk Low Techimi Kurdum Anubias Fotosenteze Başladı
Birşey sormak istiyorum...anubias bitkisi için ışığı fazla sevmez, ya da fazla ışık gerektirmez deniyor. Sizin ışık düzenine bakılınca 4 adet T5 görüyorum ve ikisini yakıyorsunuz, 2 X 39W çok değil mi? hem elektrik tüketimi hem de ışık üretimi açısından sanki high tech bir akv. isteyebileceği kadar ışık varmış gibi geldi.[:?]
20 Litrelik Akvaryuma 2 Beta Ne Dersiniz?
Renksiz karidesler var, transparan :) eğer yeteri kadar büyüklerse, sıkıntı çıkmaz diye düşünüyorum. Ama tabi, bettanın karakterine göre değişebilir. :)
Betta nteresan bir hayvan. Bir keresinde bir arkadaşımın bettasını benim canlı doğuran tankına koymuştum (lepistes yoktu Allahtan, lepistesi bu mevzuda ayrı tutmak gerekir, çünkü kuyruklarıdaki görsellik bettaları hoşuna gitmez, kendilerine rakip görürler) Hiç bir sıkıntı çıkmadı, moli ve platilerle kardeş kardeş geçindiler. Tırtıklama kavga hiçbişey olmadı. :) [:)]
20 Litrelik Akvaryuma 2 Beta Ne Dersiniz?
Bettalar ciğerli balık diye adlandırılır halk arasında, yani suda oksijen olmasa dahi su yüzeyinden oksijen alarak hayatlarını idame ettirebilirler. Bu yüzden, ufacık bardaklarda saklıyorlar onları nasılsa ölmüyorlar diye...ama onlar da neticede her canlı gibi hacme, yüzecek yere ve temiz suya ihtiyaç duyarlar. Bettaların erkekleri tek başlarına yaşar, ikinci bir erkek ile mutlaka kavga ederler ve birinden biri yaralanır hatta ölmeri kaçınılmazdır. Dişileri birden fazla beslemek mümkündür. Erkek ile dişiye gelince, sanırım belli dönemlerde çiftleşmeleri için kısa süreli beraber tutulabiliyorlar ama biraz ustalık gerektiren bir olay bu. Eğer acemiyseniz kavga ve ölüm yine kaçınılmaz olur.
Bettaların çok renkleri ve çeşitleri var, eğer ışıklandırmanız güzelse, şöyle minimum 20-30 litreniz varsa, o zaman seyretmesi çok keyifli olur...yanlarına bazı balıklardan koyabilirsiniz, bazı tetra türleri, mesela neon tetralarla beeyenler var benim çok hoşuma gider o kombinasyon, çöpçüler, vatozlar...elma salyangozları ve renkli olmayan karidesler bunlarla da sıkıntısız geçinip giderler bettalar...
Bitkilide Led Kullananlar -son Durum !
Düşük destekli taklar için renkli bitki tavsiyeniz olur mu? Bir de tanktaki iç filtre akıntısı bitkilere ne etki yaratır?
Bitkilide Led Kullananlar -son Durum !
Cyanobacter denilen illet bir kere başıma gelmişti. Bu işlere yeni başladığımda, bir akvaryumcunun beni yanıltması sınucunda 10 günlük bir seyahat için akvaryumuma gereğinden çok fazla tatil yemi atmıştım. Seyahatten geldiğimde tankım yemyeşildi ve tabi o tecrübesizlikle başa çıkamadım haliyle. Su değişimi yaptım bana mısın demedi. O zamanlar okuduğum kadarıyla, bu illet çoğalmakta ustaymış o yüzden tamamen temizlenmeden içim rahat etmedi. Akvaryum üstadı bir abimizden Göztaşı aldım. Kimyasal adı Bakır sülfat pentahidrat. Çok dikkatili kullanılması gereken bişeymiş, canlı ortamda kullanılmaması gerekiyormuş. İçindeki tüm balıkları başka tanka aldım, Bitkim yoktu o zamanlar...suyu boşaltıp, tekrar doldurdum ve uygun miktarda göztaşı atıp 2 gün filtrasyonu döndürdüm. İkinci gün sonunda tankı, bütün kumu ve filtre ekipmanlarını dakikalarca duruladım. Bakteriden eser kalmadı. Tabi Şimdi Mustafa Beyin verdiği kadar yararlı bilgi bulamamıştık o zamanlar. Bu forum o manada çok yararlı.
Aslında benim bir sorum var...Ben Düşük Destekli bir tankta powerled kullanmak istiyorum. Litre başına watt kuralı - ne kadar anlamlıdır orası tartışılır tabi ama - Yüksek destekli tanktaki gibi yine 0,3w seviyelerinde midir? Yoksa daha da az mı olmalı. Ayrıca, birçok yerde şerit ledlerin bitkilerde işe yaramayacağı söylenir, bunun edeni nedir?
Kendim Yaptigim Armatür (resimli)
Ledler şık duruyor ama tanktakiler canı bitki ise nasıl bir etkisi oldu anlatır mısınız?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.