ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
SelimBÜYÜKPOLAT
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Haziran 2015 00:22
Son Ziyaret:
23 Ekim 2015 12:35
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Selim BÜYÜKPOLAT
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Selim BÜYÜKPOLAT

SON 10 MESAJI

Tropheus Duboisi Akvaryuma Alıştırma
Sevgili akvarist abilerim ve kardeşlerim daha önce inci gurami ve pembe tetra besliyordum ancak 1 ay civarı besledikten sonra duboisi maswaya geçiş yaptım. Sürekli alışveriş yaptıgım akvaryumcudan 5 tane duboisi aldım 2 tanesi diğerlerinden çok daha küçük. Aldığımda sürekli bir köşede aşağıya ve yukarıya inip çıkıyorlardı araştırdığım kadarı ile alışma süreci ve stres kaynaklı imiş. Akvaryum içerisindeki dizayn kötü idi 1 gün sonra tekrar dizayn ettim yeniledim. yaklaşık 1 haftadır yeni kurduğum dizayn ile balıklara bakmaya çalışıyorum. En küçük olan 2 tane genelde normal davranıyorlar. yem yiyorlar ama ürkekler, diğer 3 tane büyük olanlar ışıkta ve beni gördüklerinde sürekli olarak köşede yukarı aşağıya inip çıkıyorlar hala stres altındalar sanırım. Birde akvaryumda aşağıya yukarıya doğru inip çıktıkları kısımdaki camın önüne birşeyle kapatınca biraz sakınleşiyorlar yada bana öyle geliyor. Ne yapmalıyım normalleşmeleri için bilemedim. yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.
[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/174870/2_DSC_2330.JPG[/IMG][EDIT]SelimBÜYÜKPOLAT,2015-07-16 01:04:28[/EDIT]
kum ve akvaryum hakkında birkaç soru..
cevaplar için teşekkür ederim.. zeminde şuan mevcut çakılı çıkarmadan üstüne misket gübre ve hagen siyah kum koysam yeterli olur sanırım.. Birde okuduğum kadarı ile misket gübreleri 2-3 ayda bir yenilemem gerekiyor. En üstte olan hagen kumumu yoksa misket gübremi. Misket gübre altta olan ise 2-3 ayda bir değiştirmesi nasıl olucak anlayamadım... 
kum ve akvaryum hakkında birkaç soru..
Arkadaşlar merhaba. Öncelikle forumu sürekli okuyorum kafamda birşeyler şekilleniyor lakin yine de tereddütlerim var. Sizinle paylaşmak isterim. 175lt'lik bir tankım var. Şuan içinde dış filtre jebo825, termometre, 200wattlık ısıtıcım var. Balık olarak iki adet inci gurami ve 11 pembe tetra var. Balıklar gayet hareketli ve mutlu görünüyorlar. Şimdi akvaryum ve içindeki kum vs. bana hediye geldi. ben biraz acele ederek hataya düştüm şuan zeminde beyaz çakıl ve bir tane kütük ile ufak tefek deniz kabukları var. Şimdi benim baktığım balıklar bitkili ortamı sevdikleri için bitkilendireceğim. Okuduğum kadarı ile 5-6 cm kum koymamız gerekiyor ve tabaka tabaka olması her tabakanın arasında da sineklik olması gerekiyormuş. zemın alanı 85x45 kaç kilo kum ve kum adlarını bilmiyorum. ben şuan mevcut zemındeki çakılı çıkaracakmıyım ve alacağım kum isimleri nelerdir? bitkiler için gübre vs.. Bana biri sırasıyla şunları şunları alacaksın dese bende ona göre bir yol izlesem çok şey istemiş olurmuyum bilemiyorum... Yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler... 


acemi akvarist :)
verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim. İç filtre görüntü kirliliğide yaratıyor tam önümde. Dış filtrenin şelale aparatı yeterli oluyorsa gerek yok iç filtreyi çıkarayım.. Tekrar teşekkürler.
acemi akvarist :)
Vallahi biraz çok soru sordum gibi geliyor kusuruma bakmayın. Bir yandan da araştırıyorum bilgilenmek açısından. Bir sorum daha olucak. bende şimdi tetra cinsleri var kısmet olursa yarında inci guromi alacağım. şuan içeride bir dış filtrevardı. iç filtreyi ile hava kabarcığını yeni taktım. hava kabarcığını çalıştırmıyorum sadece iç filtre ve dış filtre çalışıyor. Şimdi benim tetralar küçük olduğu için iç filtrenin su çıkan tarafında sanki yarış yapıyorlar :) çıkan suya doğru yüzmeye çalışıyorlar. içeride acaba diyorum çok akıntı var ve buda balıkların yorgunlaşıp ölmesine sebep verirmi? edit: tank 177 litreSelimBÜYÜKPOLAT2015-06-10 00:45:25
acemi akvarist :)
Arkadaşlar çok saolun. Birşey daha soracağım suyunu değiştireceğim hazır su kullansam olurmu acaba? birde dış filtreyi temizleyeyim diyorum. Forumda arkadaşlar akvaryumdan aldığınız su ile temizleyin diyor şimdi benim akvaryumdaki suyu sıkıntılı olarak düşünürsek doğru olurmu yoksa direk çeşme suyu ile yıkayayımmı? teşekkürler.
acemi akvarist :)
Yarın ilk işim hortumu normal haline döndürmek. Birde dün bir akvaryumcuya gittim camdaki lekeleri az olacak şekilde porçöz ile temizleyebileceğimi söyledi inanmadım kendiside öyle yapıyormuş gösterdi ve bende eve gelip üst kısımları temizleyeyim dedim sonrasında  özellikle bugün suyun üzerinde köpükler vardı sebebi omu yada nedir anlayamadım. bir iki resim çektim yorumlarınızı bekliyorum. teşekkürler. 


acemi akvarist :)
[QUOTE=Tunç Berk]Sağı solu değilde askı şeklindeki boruyu ters koymussunuz bilerek yaptıysanız sorun yok :) acemiyim deyince belirtmek istedim.Biraz farklı kullanmasını sadece.[/QUOTE]
siz dedıkten sonra araştırdım dogru yanlıs koymusum :) ama sıkıntı olacagını hala dusunmuyorum olur dersenız degıstırırım..
acemi akvarist :)
Tunç bey aslında arkadaşlarımda daha önce görmüştüm daha farklı idi, bana bu şekilde mantıklı geldi. Sol taraftaki hortumdan suyu çekiyor sağdan yukarıdan veriyor yanlışmı acaba?
acemi akvarist :)
Arkadaşlar merhaba bir kaç gündür forumu takip ediyorum. Hayatımda ilk defa bir heves ile akvaryum kurmaya karar verdim. yaklaşık 177 litrelik bir akvaryumum var. Dış filtre olarak jebo 825 var ısıtıcı 200watt. İç motor da var ama takmadım..

 şimdi bir kaç arkadaşım var başlangıç olarak sarı prenses, mavi yunus gibi ciklet türlerini beslememi tavsiye ettiler daha dayanıklı oldukları için ama ben pek sevmiyorum onları yani besleyen arkadaşlar alınmasın ben daha çok göze güzel görünen tuzlu su balıklarına benzeyen beslemek istiyorum :) yani hobi ise güzel olsun diye düşünüyorum. 
Şimdi kısaca anlatayım. İlk gün gece 12 sıralarında suyu doldurdum dış filtreyi hemen actım içinde bir tek kum ve taşlar falan vardı. kurulumu yaptıktan sonra miropları olduren mavi bir sıvı tup içinde ondan koydum ve klor giderici ile kaya tuzu attım suya. 
ertesi gün her ne kadar arkadaşlarım su beklesin 1 hafta kadar desede ben dayanamadım gittim  balık aldım. yanlış bilmiyorsam tetra cinsi bir kaç  da pembe zebra tetra aldım. bir akvaryumcu ölürler dedi aldıgım yer olmez dedi velhasıl balıkları koydum ve suan sıkıntısız bır sekılde balıklarım gayet sağlıklı gibi görünüyor. yani gördüğüm kadarı ile. balıkları koyduktan ertesı günü ufak bir kütük aldım zamanla da bir kaç bitki vs.. alacağım. 
Şimdi kütük uclarında seffaf bir tür yosun gibi birşeyler oluştu bu zararlımı normal mi anlamadım. 
birde inci guromi mesela çok güzel görünüyor akvaryumda bana tavsiye edebileceğiniz hem çabuk ölmeyen hem göze hitap eden balık türü varmıdır? Acemi biri olarak yanlış yazılar yazdıysam affola.. Teşekkür ederim.. 



SelimBÜYÜKPOLAT2015-06-07 01:47:14

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.