ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
optimus1
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Mart 2016 11:59
Son Ziyaret:
20 Temmuz 2020 15:59
Toplam Mesaj:
12 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Muhammet
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Optimus

SON 10 MESAJI

Eski Tabanı Bozmam Gerekiyor Mu?
Bilgilendirme için teşekkürler Murat bey.
Eski Tabanı Bozmam Gerekiyor Mu?
Merhaba,

Mevcut melek akvaryumumu bitkiliye geçiriyorum aklımda bir kaç soru var yanıtlarsanız memnun olurum.

Mevcut tabanıma 4,5 cm civarında siyah kum ve az miktarda dekor amaçlı lav bulunuyor. Kum seviyesi az olduğu için takviye kum ve yanında Eurostar Aquaclay aldım.

Mevcut kumu bozmadan üzerine Eurostar Aquaclay ekleyip onun üzerine de yani aldığım siyah kumu eklememde bir sakınca var mı?

3 yıldır aynı düzende kullandığım için su berraklığı ve değerlerde sorun yok. Bu yüzden mevcut kumda oluşan dengeyi korumak amacıyla üzerini kapatsam nasıl bir etki sağlar bilemedim.

Sizce mevcut kumu ve yanındaki lav kırıklarını kaldırıp alta Eurostar Aquaclay ı koyup yeni ve eski kumu üste mi geçireyim? Ya da mevcut düzenin üzerini yeni taban malzemeleriylemi kapatayım?

En sağlıklı çözümü burada bulacağıma eminim. Şimdiden teşekkürler.
Köklü Bitki Mi? Budama Bitki Mi Almalıyım?
Bilgilendirme için teşekkür ederim.
Köklü Bitki Mi? Budama Bitki Mi Almalıyım?
Diğer gereksinimleri gözden geçiriyorum aslında düşündüklerimden bazıları Java fern, Eledoa, subulata , Hygrophila Rosanervig ve saz. Aslınd haksılısınız köksüz olarak dibe tutturmak zor olabilir. Peki gelişim olarak herhangi bir sakınca olur mu? Kök daha mı hızlı tutunur ?
Köklü Bitki Mi? Budama Bitki Mi Almalıyım?
Merhabalar,

Bitki işine yeni başlıyorum malum basit bitkilerle başlamak istiyorum fakat internette araştırma yaparken aynı bitki bazı yerlerde 5 TL bazı yerlerde ise 20 TL. Genellikle uygun fiyatlılar budama bitkileri oluyor. Budama olarak dikilenler, akvaryuma daha kolay ayak uydurur deniliyor. Sizce bu doğru mu? Tavsiyeleriniz benim için önemli.

Uygun fiyatlı olanlardan (budama) mı almak mantıklı? Yoksa saksı halinde köklü olarak almak mı mantıklı?

Teşekkürler.
Venusaqua AP-408A
Venusaqua AP-408A serisini araştırmadan aldım inanılmaz derecede ses yapıyor kapı kapalı olduğu halde bile diğer odadan sesi geliyor 1 hafta kullanmak zorunda kaldım şuan Resun AC 9603 alacağım çok sessiz olduğu hakkında yorumlar var. Venusaqua AP-408A bir ev ortamı için üretilmemş kesinlikle çok fazla gürültülü.
Baligim Hasta Mi? Bu Kabarciklar Ne Anlama Geliyor
Benekler azaldi ama kuyrugunun ucundan bir parca kopmus bu ne anlama geliyor acaba beyaz benek yuzunden kuyruk kopar mi?[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/183837/20160315_081102.jpg[/IMG]
Baligim Hasta Mi? Bu Kabarciklar Ne Anlama Geliyor
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler bugün akvaryumcudan Biyo Ichthyo aldım ve tedaviye başladım sıcaklığı 30 dereceye yukselttim 3, 4 gün bu şekilde devam edeceğim. Peki tedavi bittikten sonra belli oranda su değişimi yapıp sera nitrivec kullanmalı mıyım? Bakteri kültürü oluşturmak için akvaryumcu kullansan iyi olur dedi. Birde bittikten sonra iç filtrenin sünderini değiştirmeye gerek var mıdır?
Baligim Hasta Mi? Bu Kabarciklar Ne Anlama Geliyor
Hikaye şöyle başladı aslında sıkılmadan okuyup nasıl bir yol izlemem gerektiğini söylerseniz balığı yaşatmak için elimden geleni yaparım vereceğiniz tavsiyeler için şimdiden teşekkürler..


Eşim oğlumla birlikte petshoptan fanusta 1 tane japon balığı almışlar. Balık fanusta bir kaç gün sus pus kaldıktan sonra bir sorun olduğunu fark ettim ve bu forumu okuyarak fanusta balık beslenmeyeceğini öğrendim hemen akvaryumcuya gidip 20 litrelik bir akvaryum aldım bana pek fazla bilgi vermediği için dinlenmiş musluk suyunu akvaryuma koyup bir de 1 tablet tuz atarak (akvaryumcu öyle söyledi) akvaryumu faliyete geçirdim ve aradan 5 gün geçti. Sonrasında düne kadar bir sorun yoktu balık iyiydi ama bu lekeleri gördükten sonra biraz daha araştırma yaptım forumdan ve yeni bir akvaryuma bakteri kültürü aşılaması yapılmasının şart olduğunu öğrendim. Bu günde bu kabarcıklar arttı ve az önce konu açtığımda ustaların verdiği bilgi ile beyaz benek hastalığı kesinleşti beyaz benek bir çok sebepten olabiliyormuş uygun su koşullarının oluşmadığı için oldu diyebiliriz sanırım.

Şimdi ne yapmalıyım açıkçası kafam karıştı ve sorularım var.

1. Şu aşamada ne yapmam lazım akvaryumcudan yeni bir su alıp o su içindemi tedavi edeyim? Çünkü mevcut su bir akvaryum suyu denilemez.
2. Bu suyu komple döküp tedavi aşaması sürerken akvaryumu dezenfekte edip (Bunu nasıl yapabilirim araştırarak) yeni bir su ile biyolojik dengeyi sıfırdan nasıl oluştururum?
3.Ya da bu işi beceremeyeceksem yada sıfırdan bir akvuryumla bu iş olmaz diyorsanız bu balığı ne yapacağım? Ölmesine izin vermek istemiyorum ve bu kadar bilgi sahibi olmaya başlamış ve akvaryum almışken devam edeyim mi?

Adım adım yapmam gerekenleri yazabilecek biri varsa çok çok memnun olurum. Şimdiden çok sağolun.

Baligim Hasta Mi? Bu Kabarciklar Ne Anlama Geliyor
2 hafta oldu son derece saglikliydi ama balik tek basina akvaryumda acaba ondan dolayimi? Simdi ne yapmam gerekiyor ilacmi almam lazim tavs8yelerinizi bekliyorum ustalar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.