ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
OnurGencero
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
17
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Mart 2016 02:29
Son Ziyaret:
07 Şubat 2017 16:21
Toplam Mesaj:
13 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Onur Gencero
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Yurtdisi
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Trichogaster lalius (Erkek Cuce Gurami). Hypostomus plecostomus (Leopar Vatoz). Poecilia velifera.

SON 10 MESAJI

Channa Bleheri- Gökkuşağı Yılanbaş Tankım
Emek verilmis bir akvaryum belli. Bu arada temizligi nasil yapiyorsun ?.
Dişi Cüce Guramim hakkinda.
[QUOTE=XOCOH38]Cok sanslisiniz yillardir aramama ragmen disi gurami bulamadim.nereden elde ettiniz?
Bildigim uzere guramiler su yuzeyine kopukten yuva yaparlar ve yumurtalara burada bakarlar.tankinizin yuzeyinde kopukten bir yuva mevcutmu?[/QUOTE]

Ben Ispanya'da yasiyorum. Burda her akvaryumcu'da bulabilirsiniz. Fiyati 2.99 yani 3 euro. Kopuk tarzi birsey gormedim akvaryumum da. Sirf bu sebepten tavsiye uzerine tatli su mercimegi aldim. Malum su uzerinde duruyorlar. Guramiler icin onemli bir bitki dediler. Su an evde degilim. Eve gecer gecmez detayli bir inceleme de bulunacagim. Benim yumurtlamasindab ziyade bir hastalik olabilir endisem var. Diskiliyormus gibi gorunuyor ama seffaf bir tupun icinde kirmizi noktalar var gordugunuz uzere. Yeniden inceleyip yorumumu yapacagim.
Dişi Cüce Guramim hakkinda.
[IMG]https://www.akvaryum.com/baliklarim/foto/24723_061020162008391.jpg[/IMG]

Arkadaslar konuyu acil aciyorum kusura bakmayin. Bu disiyi iki gun evvel aldim. Iki gunde karninda siskinlik meydana geldi. Simdi erkegide var. Su an akvaryumun kuytu kosesinde boyle bir durumda. Ilk bakista diski gibi duruyor. Ama mukosa var gibi etrafi da. Diskiliyormu yumurtami birakiyor anlayamadim. Varmi bu konuda bir deneyimi olan ?. Tesekkurler.
Cuce Gurami yavrulari (diye dusunuyorum).
[QUOTE=-doctore-]Cüce gurami yavrusu diye ümitlendiniz diye malesef dedim. :)[/QUOTE]

Dogrudur. Cok mutlu oldum ondandir belki.
Cuce Gurami yavrulari (diye dusunuyorum).
Daha yakindan bakma sansim oldu. Yuzgecler, vucut dediginiz gibi Valifera'yi andiriyor. Ama maaleseflik bir durum yok ya arkadaslar. Onlar'da guzel canlilar. Hatta simdiden sahipleri belli. Kayinpederime ve yegenime verecegim. Onyedi yavru var. Kabul ederlerse beser tane verecegim. Akvaryumum kucuk hepsine bakamam.
Cuce Gurami yavrulari (diye dusunuyorum).
[IMG]https://www.akvaryum.com/baliklarim/foto/24499_170820161910261.jpg[/IMG]

Hicbir ekstra ugrasim olmadi. Toplam on sekiz tane varlardi (Dun gece akvaryum bombostu, sabaha buyuk surprizle varliklarindan haberim oldu). Gittim hemen yavruluk aldim. Onalti kadarini saglikli bir sekilde yavruluga koydum. Uc boy yemleri varmis onuda aldim. Muhakkak her turlu deneyimi okurum arastiririm. Tavsiyeler cok onemli. Ama inanin asiri kasmaniza gerek yok. Siz musait ortami yaratirsaniz gerisini doga hallediyor.

Karma bir akvaryumum var. Cuce Gurami ve Valifera. Ben Cuce Gurami olduklarini dusunuyorum.

Biraz daha buyusunler fotograf paylasirim.
Kum Yada Taslar Nasil Temizlenir ?
[QUOTE=Kromatit]Kum yıkanmaz. Denemeyin bile.
Taş çok sorunluysa belki musluk altında avulabilir.[/QUOTE]

Peki kirlilik, kararma (cirkin goruntu) soz konusu olmuyormu ?
Selale Filtre Ve Isitici.
[QUOTE=kursatufukcoskun]Üretim tanklarında vs. kum olmaz, yani kum illa şart mı derseniz şart değil derim. Biraz da sizin göz zevkinize bağlı bir olay bu. Böyle de hoşunuza gidiyorsa, taşlar doğalsa, salınım yapmıyorsa böyle de durabilir.

Şelale filtre alarak da iyi yapmışsınız. Tanklarıma iç filtre koymuyorum. Hiçbir işe yaradığını da düşünmüyorum. Bize mekanik temizlikten ziyade, biyolojik temizlik lazım. Onu da büyük tanklarda sump, dış filtre, ufak tanklarda da şelale filtre veya ufak tanklar için yapılan dış filtrelerle hallediyoruz.[/QUOTE]

Evet zaten hosuma gittigi icin tas kullandim. Simdi salinim dedinde bir dusunce aldi beni. Ilk resimde de gordugunuz uzere buyuk dogal bir tasim var. Yasadigim yer graniti ile meshur. Pek granite benzemiyor ama bir arastirma yapmam lazim. Kucuk taslar ise denizden toplanmis taslar.
Kum Yada Taslar Nasil Temizlenir ?
[QUOTE=Kubilay Sakarya]Onur bey merhabalar,

Kum yerine muhtemelen taşları dipdibe koydunuz ve kum gibi kullanıyorsunuz değil mi ? Eğer doğru anladıysam o sararmaların bir çözümü olamaz. Bakteri biriktiğinin göstergesidir ve zamanla canlılarınıza büyük zarar verecektir. En doğrusu o taşları çıkartıp akvaryum'a kum koymanız olacak. Unutmayalım ki her su canlısı ne kadar doğal ortamlarında farklı farklı kum kaya türleri olsada illaki kum'a alışkındır ve taş olduğunda bir afallama yani stres olabilir bunuda göz ardı etmemek lazım.[/QUOTE]

Cok tesekkurler. Baliklarimi aldigim yerdeki arkadas farketmez dedigi icin tas kullandim. Ama ne yalan soyleyeyim kum daha saglikli surekli okuyorum. Yakin bir zamanda degistirecegim sanirim.
Selale Filtre Ve Isitici.
Bir adet (disisi öldü) Trichogaster Lalius (Erkek Cuce Gurami). Bir adet Hypostomus Plecostomus (Leopar Vatoz). Iki adet suan turunu hatirlamadigim (resim ekliyorum alta) toplam 4 baligim var. Taslar dogal. Yani dogaldan kastettiginiz dogada var olmasiysa tamda oyle. Buyuk gorunduklerine bakmayin, aslinda kucukler ve kullanmadan once belirli bir sure kaynattim. Ortadaki buyuk kaya'da bir gun akvaryum alirsam tam ortasina yerlestiririm diye sakladigim birseydi. Cok yer kapliyor biliyorum. Ama fazla balik beslemiyorum. Kum konusunu baliklarimi aldigim yerdeki arkadasla gorusmustum. Kum daha saglikli (yararli bakterilerin uremesi, zararli bakterilerin, nitratin vs kumun altina gomulmesi), ozelikle bitki varsa (koklerin gelisimi, bitkinin sagligi icin) akvaryumda daha uygun diye soyleniyor dedim. Cokta fazla farketmiyor dedi. Ondan kum olayina girmedim. Illa kum sartmi ?. Evet isiticiyi bizzat tecrube etmis oldum. Baliklarimi genellikle bir disi bir erkek olacak sekilde alirim. Ama canli dogurgan olayini hic dusunmedim. Once akvaryumumun oturmasi lazim. Sonra biraz arastirma yapmali. Kolay bir is olmasa gerek. Onerilerin icin tesekkur ediyorum.

Temizlikci baliklar diye satin almistim. [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/184549/20160320_023127.jpg[/IMG][EDIT]OnurGencero,2016-04-11 02:05:48[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.