ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
BerkayGUNDOGDU
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
7
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Mayıs 2016 13:18
Son Ziyaret:
04 Temmuz 2016 09:14
Toplam Mesaj:
13 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Berkay Gündoğdu
Doğum Tarihi:
20 Haziran 1995
Yaş:
28
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

40 Lt. 4 Japon, 1 Cory 5 Lt. CrownTail Betta

SON 10 MESAJI

Başlangıç akvaryumum
[IMG]https://www.akvaryum.com/akvaryumum/fotolar/33646_270620160955591.jpg[/IMG]
Yeni mavi fonum

Arka Fonumu değiştirdim düz mavi renk bir fon yapıştırdım ve kapağada 2 Sıra beyaz şerit led yaptım ışıklandırma mavi fonla birlikte gayet hoş oldu. Kısada bir video paylaşmak istiyorum ; [VID]https://www.youtube.com/watch?v=z_ubYfUc21s[/VID]
İnşallah balıklar büyüdükçe dahada seyir zevki artacak :) [:nazar:][EDIT]SMOK,2016-06-27 10:02:28[/EDIT]
Japon Baligi
Hayırlı sabahlar; Öncelikle akvaryumundaki bütün plastik bitki, renkli taş vb. benzeri şeyleri çıkar. Bunlar zamanla suya salınım yapar ve yapay oldukları için göze hoş gelmez. Akvaryum kurmakta ilk amaç olabildiğince doğallık yakalamaktır. Akvaryumcudan 2-3Kg Beyaz Silis Kum al güzelce yıka daha sonra akvaryumuna ekleyebilirsin güzel duracaktır(Bu işlemi balıkları ayrı bir yere alarak daha kolay yapabilirsin, ancak kumu ekledikten sonra en az 24 saat filtre açık balıksız olarak çalışsın). İsteğine göre başka ince kumlarda alabilirsin,Japonlar kum eşelemeyi seven balıklar. Filtren yeterli olacaktır diye düşünüyorum, akvaryumun boyutlarını veya Aldığı Litre'yi söylersen daha kolay bilgi paylaşabiliriz.
Eğer istersen ufak bir hava motoru alıp, ucunada hava taşı bağlayıp oksijen sorununu oldukça azaltmış olursun, hemde güzel bir görüntü yakalarsın. Japonların'ın 3-4 Cm gibi duruyor, yani yaklaşık 4 Aylık gibiler, 1 veya 2 tane daha japon eklemeni tavsiye ederim akvaryumunun kapasitesi yeterli gibi. Bu arada bundan sonra suyu değiştiriken 5-10 Lt' lik su bidonlarına çeşme suyu doldur ve ağzı açık bir şekilde en az 1-2 Gün beklet, klor uçsun su dinlensin. Sağlıklı balıklar [:nazar:]
Yakışıklı
[IMG]https://www.akvaryum.com/baliklarim/foto/24302_270620160616351.jpg[/IMG]

Yakışıklım [:nazar:]
Yeni Aldığım Taç K. Bettam
Cevabınız için teşekkür ederim, haftada bir veya iki kere 1 Haşlanmış bezelye tanesi vereceğim o halde, bölerek. Balığı satın aldığım yerde 1 gün yem vermememi söylemişti. Bu arada Su değişimini 2 gün de bir diye düşündüm, Filtre olmadığı için fazla pislenmeme açısından. Şuanda kullandığım yem toz yem, paketten toz şeklinde çıktı, o yüzden tam ne kadar vermem gerektiğini kestiremiyorum.
Yeni Aldığım Taç K. Bettam
İyi forumlar arkadaşlar, Hali hazırda 4 Adet Japon beslemekteyim. Elimde mini bir akvaryum (6 Lt.) vardı ve bunu Betta alarak değerlendirmek istedim.

Birkaç sormak istediğim soru var;
-Balığımın cinsiyeti erkek sanırım genede emin olmak isterim ?

-Yem olarak Sera bettagran aldım toz şeklinde, günde ne kadar vermeliyim ayrıca Japonlarıma haftada bir bezelye haşlayıp vermekteyim, betta'larda yermi, verilebilir mi ?

-Balık 1 Gündür benle, hareketlerinde bir anormallik göremedim sadece ışık kapalı olduğu zaman yani karanlıkta dipte haraketsiz, uyku modunda sanırım.

-Son olarakta cinsini öğrenmek istiyorum yani Blue Double Tail gibi terimler görüyorum rengine göre sanırım, benimki hangisi ?

[:nazar:]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/186044/270620160201221.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/186044/270620160201231.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/186044/270620160201251.jpg[/IMG]
Başlangıç akvaryumum
Cevabınız için sağolun, ancak zaten motoru dolabımın üstüne yerleştirmiştim. Altınada el kadar pamuk koydum kalınca, pamuğun üstünde duruyor. Motor Akvaryumdan yaklaşık 1.5 Metre yüksekte duruyor.
Bu da benden dostlar
Gerçekten çok hoş bir doğal ortam yaratmışsınız izlemeye doyum olmaz sanırım[:)]
Başlangıç akvaryumum
Kendimce bir nebze çözüm ürettim. Öncelikle motoru LOW modda çalıştırdım, low modda hava taşına yeterli hava gitmediği için hava taşından her hangi bir çıkış olmuyordu bende pipoya giden hortuma bi anahtarlığın o yuvarlak anahtar taktığımız yerini söktüm, penseyle açtım biraz daha sonra pipoya giden hortumu arasına geçirdim(sıkıştırdım). Pipoya daha az hava gidince hava taşıda çalıştı. Şuan ikiside çalışıyor. Motoru low modda çalıştırdığım için Seste %50 azalma oldu. Ancak dediğim gibi hava taşı çok ses yapıyor, şırıltı sesinden bahsetmiyorum.

Bu arada akvaryumumun arka fonu sizce nasıl ? Mavi bir fon almayı düşünüyorum.
Başlangıç akvaryumum
Sağ olun arkadaşlar cevaplarınız için tek tek. Ayakkabı kutusundan veya yumurta kolisinden bir kutu yapmaya düşünüyorum söylediğiniz gibi. Ancak ses motordan geldiği kadar hava taşındanda geliyor ve anlamadığım nokta neden Low'da pipo çalışırken hava taşı çalışmıyor.
Başlangıç akvaryumum
[IMG]https://www.akvaryum.com/akvaryumum/fotolar/33646_090620160611091.jpg[/IMG][IMG]https://www.akvaryum.com/akvaryumum/fotolar/33646_270620160955591.jpg[/IMG]
Arkadaş iyi forumlar, yaklaşık 1 Buçuk ay önce başladım bu sevdaya; Sırf süs olsun diye 20 liraya küçücük bir akvaryum ve 2 japonla başlamıştım ancak hiçte öyle olmadı okudum, araştırdım, bilgilendim ve biraz işi büyüttüm ve artık yeni bir hobim var :)

Maddi imkanlarımın el verdiği kadar 35-40 litrelik bir akvaryum aldım(gönül isterdi daha büyük olsun daha rahat etsinler) şuan 3 Japon besliyorum, bir tanede çok küçük çöpçü var. Japonlar 3.5 santim civarı. Şu anlık her hangi bir sıkıntıları yok gayet canlılar. Renkleri, derileri hakaretleri oldukça yerinde gözüküyor.


Asıl başlığı açma sebebime gelicek olursam günlerdir rahatsız edici bir ses sorunum var;

İç filtrem, hava motorum ve buna bağlı mini pipo filtrem(ismi bu sanırım) vede 20 cm lik bir hava taşım var.
Öncelikle daha yeni olduğum için motorumu ben seçemedim yani akvaryumcu ne dediyse ona uymak zorunda kalmıştım fazla bilgim olmadığı için. Şimdi şöyle bir şey , tek çıkışlı bir motor ve eski model birşeye benziyor. Sistemi kurdum o T gibi zımbırtıyla ayırdım bir hortum pipo ya bir hortumda hava taşına;

-Hava motorunun iki ayarı var High- Low.
-Şimdi anlamadığım noktalardan biri Low'a aldığım zaman ses azalıyor doğal olarak ve hava taşından her hangi bir çıkış olmuyor, ancak pipo filtre normal çalışıyor.
-High'te ikisi birden çalışıyor ve ses artıyor. hem motordan çıkan ses hemde hava taşından. Highteyken hava taşının hortumunu sıkıştırdım yani kestim hava gitmesini, sesin çoğu gitti. Yani sorun taşta gibi duruyor yada bu bir sorun mu?

-Geceleri uyurken low'a alıyorum mecburen. İç filtre ve Pipodan oluşan hava yeterli oluyor.
-Sesi azaltmak için ne yapmalıyım ne yapabilirim ? Motor seside fazla oluyor yüksek modta çalıştırınca.
-Acaba sorun nedir motor küçükmü geliyor yada büyük ? Taşıda çıkarmak istemiyorum hem daha fazla oksijen hemde görüntü açısından.
Akvaryumu mu ve kullandığım motorla taşın resimlerini ekledim ,Yardımlarınızı ve fikirlerini bekliyorum. Sağlıklı balıklar :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.