ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kalenderi16
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
7
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Eylül 2016 19:32
Son Ziyaret:
16 Haziran 2017 17:06
Toplam Mesaj:
33 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ender Kale
Doğum Tarihi:
03 Mart 1991
Yaş:
33
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ender Kale. Kendini kaybetme, herkesi bul.

SON 10 MESAJI

Sarı Prenseslerin Üremesi
Chiclidler genelde bölgeci balıklardır. Bir bölge edinir ve o bölgelerine sahip çıklarlar diye biliyorum. Muhtemelen balığınız strese girdiği için kafasını vurmuştur. Akvaryumun içinde saklanılabilecek daha fazla alan oluşturmayı deneyiniz derim.
Biolife C-100 Filtre Kullanışlı Mıdır? İyi Midir?
Biolife kullananlar genelde ya hiç memnun değil ya oldukça memnun. Lakin 35 litre için yerinizde olsam güzel bir şelale filtre önerirdim. Ben şelale filtre ile hem güzel sonuçlar alıyordum. Hem maddi açıdan fiyatları uygundur dış filtreye göre hem de iç filtreden daha kullanışlı ve iyi temizleyicilerdir. Tabiki kaliteli iç filtreleri istisna tutarak söylüyorum.
Balıklarım Ölüyor
Geçmiş olsun. Öncelikle eğer düzenli filtreleme ve havalandırma işlemi gerçekleşiyorsa akvaryumda bir hastalık söz konusudur. İlk baş hastalığın ne olduğunu teşhis etmeye çalış ki ona göre tedavi yöntemi uygula. İç parazit olabilir. Dış parazit olabilir. Stres olabilir. Akvaryumda gerekli bakteriler oluşmadığından olabilir. Önce bir durum değerlendirmesi yapıp daha sonra çözüm yolları araman uygun olacaktır. Dediğim gibi iç ya da dış parazit ile akvaryumdaki denge bozukluğu en sık rastlanan iki problem olur genelde. Sağlıklı balıklar...
Hangi Tür Beslemeliyim
Büyük türlerden sıkıldı isen tetraya geçiş yapabilirsin. Neon tetralar, kırmızı burunlar, galaxy rasboralardan oluşan sürü halinde gezen balıklar güzel seyir zevki sağlıyor. Ya da endler,özel tür lepistes, plati, moly gibi canlı doğuran karması yapabilirsin. Büyük balığa da devam edeceksen flowerhorn tarzı değişik özelliklere sahip balıklara yönel. Ama chiclidden sonra büyük balığa hiç bulaşmazdım ben. Nedendir bilmem küçük balığın seyir zevki olsun, akvaryumda rahat edişi olsun hep beni daha huzurlu kılmıştır.
Işıklandırma Sistemi
Zemin bitkileri oldukça ışık isterler özellikle Cuba'nın ışık gereksinimi oldukça fazladır. Yaprak gelişimi ve doğru yayılım için ışık miktarı çok önemli. Bence sen işini kış tutarak güzel bir aydınlatma sağla olmazsa bir floresanı gevşetiverirsin.
Bu Mobilya Akvaryum Taşır Mı?
Basınç tek bir noktaya yayılmayacağından geniş bir yüzeyde pay olacağından taşıması olağan gözüküyor. Lakin mobilya malzemelerinden pek anlamadığım için güvenilir bir çıkarım olmaz benimkisi. Biraz da o mobilya ayakları korkutuyor.
Hobiye Yeni Başladım Bilgilendirirseniz Sevinirim
Chiclidler pek ilgi alanım değil ama akvaryumun hacmini küçültmeyecek derecede kayalık bölgelerinizi çoğaltabilirsiniz hem balıklar için hem görsel açıdan güzel durabilir. Ya da arka fon yapabilirsiniz. Belki bir iki yapay bitki de görüntüyü güzelleştirebilir. Bunun yanında filtre sisteminiz suyu temiz tutuyor ise eksik bir şey yok gibi gözüküyor.
Boşta Kalan Akvaryum.
O zaman en iyisi su piresi. Fazlasını da satarsınız.
Nelere Bakmaliyim
Bana göre en güzel balık küçük balık. Canlı doğuranlardan endler alın dört dişi iki erkek. Yanına da kırmızı burun ya da neon tetra koyun 5li grup şeklinde. Bir de küçük bir elma salyangozu. Alt tarafa da 10 12 adet karides. Güzel ve kolay türlerden bitkiler ile de dekore ettimi tadından yenmez.
Yeşil Dünya
Sağa sola bir kaç kök ve kayalık ile doğal ve güzel bir görünüm kazanır. Öyle fazla uğraşa gerek yok bence. Bitkilerin kendisi bence en iyi dekor.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.