ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Kahrıman
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Aralık 2006 11:47
Son Ziyaret:
15 Ocak 2009 17:37
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Erkan Kahrıman
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Kocaeli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Erkan KAHRIMAN
Kocaeli

SON 10 MESAJI

Daffodil hakkında önerileriniz
1- Artemia + tetrabits
2- Hiçbiri
3- %20-30 arası.
Calvusum Yumurtladımı Acaba?(2.batım geldi :) )
[QUOTE=akifb1907][QUOTE=orandam][QUOTE=akifb1907]

Bu konu çok tartışılmıştı ;''çıkmaz ,yumurtlamamış,hayal görmeyin'' diyen çok oldu ama 15.gün sonunda yani bugün kabuğu salladım ve minik calvuslarımın yuvalığa döküldüBig%20smile(100 den sonrasını sayamadım).Çok mutluyum ,yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

[/QUOTE]
 
Akif bey burda bir yanlışı düzeltelim.Bildiğim kadarıyla yavru aldığınız olay.Başka bir çiftleşme ve kabuğa yatma olayıdır.Açıklarsanız iyi olur.Olayı siz net olarak açıklayın.
[/QUOTE]
 
Bir yanlışlık yok Özcan Bey ,başka bir çiftleşme değil  o olay zaten ben 18nisandı bu olayları gözlemledğimde 19 20 bu 3 gnlük bir süreç içinde oldu yani 20- 21 nisanda tam emin oldum ,ogünden 15-16gün sonra  yani dün yavruları kabuktan dışarı çıkmaya çalışırken gördüm ve kabuğu salladım ,belki daha önce çıktılar bilemiyorum.Yani bir yanlışlık yok ,o çiftleşmenin meyveleriler.
[/QUOTE]
 
Hayırlı olsun. Zamanlamalarda ve gözlemlerde bir problem olduğunu düşünüyorum. İlk şüphelendiğiniz tarih 18 nisan. Olayın 2 gün önce olduğunu söylüyorsunuz. Yavruları 5 mayısda aldığınıza göre arada 19 gün var ki bu calvus için çok uzun süre. 2. gözleminizde ki, buna hepimiz katıldık olay 21 nisan gibi oluyor. Bu da 14 güne denk geliyor ki, calvus için ideal süredir. Bu durumda çiftleşme 21 nisanda olmuşdur. Resimleri de paylaşırsanız, yavruların büyüklüğünden de yorum yaparız. Çelişkiler olunca, soru işaretleri de çok oluyor.
Kahrıman2008-05-06 13:37:03
Frontosa Kigoma
[QUOTE=nano]

Akvaryumcunun telefonunda çekilen resimleri gönderme özelligi yokmuş.Birde benim üst yelerindeki kırmızılık var denem sanki balığın her yeri kırmızıymış gibi algılandı sanırım.Çok merak eden varsa türközünde  üretim yapan cengiz abi var ankaradaki tüm akvaryumcular tanır.Gidip ordan bakabilirsiniz.Ama resimleri getirip ukalaca yazı yazan arkadaşları tatmin etmek isterdim.

[/QUOTE]
 
Yüksel bey,
Kusura bakmayın ama resimleri eklemediğiniz sürece hiç inandırıcı gelmiyor. Cep telefonu resim gönderemiyorsa siz de fotoğraf makinası ile çekiverin ne olacak?
Calvusum Yumurtladımı Acaba?(2.batım geldi :) )
[QUOTE=dazkir]Yakın zamanda yavru alacaksınız. Yavrular çıkınca bana bi ö.m atında aksini söyleyen arkadaşlara gülelim Big%20smile[/QUOTE]
 
Çıkmazsa da haber verin biz size gülelim.Big%20smile
Calvusum Yumurtladımı Acaba?(2.batım geldi :) )
[QUOTE=akifb1907]Birde az önce balıklara baktığımda erkek calvusum  sürekli kabuğa girmeye çalışıyor,dişi ise onu engellemeye çalışıyordu.Bu yumurtladığına işaret olabir mi?[/QUOTE]
 
Bu olur.
Calvusum Yumurtladımı Acaba?(2.batım geldi :) )

Yumurtladığını zanetmiyorum. Yumurtlamış olsa siz yaklaştığınızda başka tarafa değil kabuğun içine kaçardı.

CALVUS ÜREME
Gerçi üremesi yaşıyla daha orantılıdır. 1,5 yaş cıvarı yavrularlar. Ancak bu boylar zaten balıkların en azından 1,5 yaşında olduğunu gösteriyor.
Brichardi davranışları
Bricardiler düz yumurta dökerler. Ağızda kuluçka yapmazlar. Büyük ihtimal dişi yuva bölgesini temizliyordur. Yine de yumurtaları tehlike anında ağzı ile başka bölgeye taşıyabilirler.
Su yüzeyinde köpük
Protein ağırlık yemlemeden oluşuyor. Suyun üstünü tamamen kaplayıp, oksijen alışverişini kesmediği sürece problem olacağını düşünmüyorum.
Calvus Nangular üredi.(dişiyi kaybettim)
Nanguları çıplak gözle görme imkanım oldu. Gerçekten çok güzel balıklar.
Mustafa bey,
Kaç tane yavru aldınız?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.