ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Rckbt
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Ocak 2017 14:41
Son Ziyaret:
02 Mayıs 2021 18:51
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mustafa
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mustafa

SON 9 MESAJI

Sarı Prensesimin Neyi Var ?
[QUOTE=Kromatit]Akvaryumda başka erkek balık var mı? Bu balık dayak yemiş ayırmazsanız dayak yiye yiye ölür. Başka bir akvaryumda mikofish, ısıtıcı ve hava motoru ile tedavi etmeniz lazım.[/QUOTE]

Bu balık erkek değil hocam akvaryumda tek erkek balık var.Karantina akvaryumunda 5-6 gün tedavi etmiştim aslında iyileşme de göstermişti hareketlenmişti ama diğer balıklarımda da hastalık görünce ana tanka alıp ana tankı ilaçladım sonra kötüleşti.
Dediğinizi uyguladım tekrar karantina akvaryumuma aldım balığı oda sıcaklığı 26-27 derece olduğu için ısıtıcı takmadım ama mikofish,vitafish ve hava motoru ile tedaviye devam ediyorum.

[QUOTE=eyuphan]Sanki beyaz benek de var, kuyruk erimesi cok ilerlemiş. Beyaz benek var ise

Contra ichthyo onerilir.
Ben de bircok kez bununla tedavi ettim ve bircok uye bununla tedavi eder.
İc filtre varsa cikarin, dis filtre varsa durdurun sadece hava motoru calissin eger hava motoru yoksa ic filtreyi sungersiz calistirin.
İlk gun kademeli olarak isiyi 28-29a getirin bitki var ise bi kaba alın, 10lt ye 2 damla seklinde ilaci verin ve 24 saat boyunca akvaryumu örtü ile örtün. 24 saat gecince yuzde 40 su degisimi (dinlenmis ve sicakligi eşit su ile)ve 10 lt ye 1 damla seklinde ilaci damlatin akvaryuma ardindan 24 saat daha akvaryum karanlik olsun. 24 saat gecince yuzde 40 su degisimi ve 10 lt ye 1 damla seklinde yine damlatin ve 24 saat yine karanlik ile bekletin. Toplamda 3.gun bitiminde eğer beyaz benek gecmis ise yuzde 50 su degisimi yapın ve kademeli olarak sicakligi düşurun.
Eğer gecmemisse 4.gun sanki 1.gun basliyomuş gibi ayni islemleri 3 gun daha surdurun insallah baliklariniz iyilesecektir.

Akvaryumun isisini 28-29 alma sebebimiz şudur
Beyaz benek dış paraziti 28 derecede canlinin vucudundan ayrilip suda çogalmaya başlarlar. Amacimiz 28 derecedeki suda parazitleri su içersindeyken oldurup dip çekimi ile onlari almak.
Karanlik tutma sebebimiz ise suda cogalmaya baslayan canli işikla daha hizli cogalir ve biz karanlik yaparak suda hizli cogalmalarini engelliyoruz.
İc filtrenin sungerini.cikarma ve dis filtre cikarma sebebimiz ise şudur
Tüm ilacı filtre süngeri yer ve süngerdeki yararli bakteriler ölür.

Vatoz ve bitkileriniz yok ise 20 lt ye 1 kapsul kaya tuzu veya 1 tatli kaşigi galiba ekleyebilirsiniz. Yardimci olur.
Baktiniz çok ilerledi ve hicbir turlu tedavi olmuyor.
2-3 litrelik bi kapa bir avuç kaya tuzu eritin ve baligi 10 kere daldirip daldirip çikarin (dikkat gerektirir baligi öldürebilirsiniz)
Yine olmazsa permasol banyosu yaptirin diycem ama o en risklisi dikkat edin

Bu linkte ise yine kuyruk erimesi olan sari prensesi tedavi eden bir arkadaşin yazısı var
https://www.akvaryum.com/Forum/kuyruk_erimesi_icin_en_ideal_ilac_k162649.asp[/QUOTE]

Hocam beyaz benekde var ama önceliğim kuyruk erimesini durdurmak balıklarımı 2-3 günde öldürüyor nasıl bir hastalıksa.Beyaz benek ile ilgili dediklerinizi de uygulayacağım hocam.Teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için.
Balığım Hasta
[QUOTE=Fati Ev]




Gercekten çok üzüldüm ya [:((] Demek dayanacak gücü kalmamışti hastalik cok yormuş bedenini, belki de gec kalindi mudahelede anlamak kolay olmuyor her zaman, bi anda vucudunu sardi belki de hastalik, herşeyde bi hayır vardir derler ALLAH daha fazla aci cekmesini istemistir belkide bilemeyiz ki insaALLAH en kisa zamanda toparlarsiniz kendinizi de diger balikciklarin size ihtiyaci var çünkü en ufak şüpheniz olursa bile bi fotografla deneyimli arkadaslarimizdan yardim isteyin lütfen en azindan elimden geleni, uzerime duseni yaptim dersiniz. Keske heryerde baliklar icin klinikler olsa da götürsek ama biz gozlemleyebildigimiz kadariyla tahmin yurutuyoruz su hastalik vardır belki diye, umarim kayip yasamazsiniz artık sağlıklı ömürler dilerim hepimizin canlilarina.[/QUOTE]

Sağolun hocam yardımcı olmaya çalıştığınız için. Balıklardaki sorunu çözemedim Yeni konu açtım demeyimli arkadaşlardan yardım almak için bakalım cevap bekliyorum şu an inşallah geç kalmadan hocalarımdan birileri yardımcı olacaktır. Yeni konumun linkini aşağıya ekledim birde siz bakarsanız memnun olurum hocam .
Yeni konunun linki : [URL]https://www.akvaryum.com/Forum/sari_prensesimin_neyi_var__k892385.asp?PID=5275251#scrl5275251[/URL]

Sarı Prensesimin Neyi Var ?
[QUOTE=batuhankamaciii]20 litrelik bir damacanaya 22 damla sera baktopur 50 ml kullanmanı tavsiye ederim ve bol oksijen[/QUOTE]

Hocam balığın hastalığı ne acaba sera baktopur ü kullanmadan hastalığın kesin bi teşhisini koyalım da yanlış bi tedavi uygulamayalım balıklara.
Birde önerdiğiniz tedavi yöntemini birazdaha açıklarsanız sevinirim[:(]
Sarı Prensesimin Neyi Var ?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/193089/150120172015241.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/193089/150120172015501.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/193089/150120172016121.jpg[/IMG]

Merhaba hocalarım. Sarı prensesimin hastalığı ne acaba kuyruk erimesi teşhisi koymuştum mikofish ile yaklaşık 1haftadır tedavi ediyorum ama dünden beri yine kötüleşti acaba yanlış teşhis mi koydum yardımcı olabilirmisiniz ?
(Tankım 80 litre ve içinde 4 tane sarı prensesim var hacmin az olduğunu biliyorum Yeni akvaryum alacağım ama alana kadar bu balıklarımın sağlıklı şekilde yaşamasını nasıl sağlarım[:(] )
Balığım Hasta
Sağolun hocam [:(] Karantina tankında 2 balığım vardı birisi mikofish sayesinde düzelme gösterdi ama diğeri(sizden yardım istediğim) balığı kaybettim.terramycin ilacını aldım bir kere de uyguladım ama malesef kaybettim balığı.bende üzüldüm hocam[:(][EDIT]Rckbt,2017-01-15 00:55:08[/EDIT]
Balığım Hasta
Bence mikofishin etkisi var hocam diğer balığım mikofish sayesinde düzeldi baya devam ediyorum hala tedaviye o balığımda.bu balıktaki sorunu anlayamadım ondan müdahale etmem geç oldu ve balığı kaybettim diye düşünüyorum.
Balığım Hasta
Dediğiniz ilacı eczaneden temin etmiştim ama etkisi olmadan balığı maalesef kaybettim hocam.bende çok üzüldüm belki erken müdahale şansım olsa iyileştirebilirdim [:)]
Balığım Hasta
Teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz hocam.anlamadığım bişey var ama balığım yem yemiyor şu an merhemi yemin üzerine sürüp yediriniz diye okudum.sizin dediğiniz gibi hasarlı bölgelere direk uygulayabileceğim diye bir bilgi göremedim hocam.nasıl yaparız sizin dediğiniz şekilde ?
Balığım Hasta

Hocalarım sarı prenses akvaryumum mevcut elimde ama son zamanlarda 2 balığımda kuyruk erimesi sorunu oluştu karantina tankında iki balığada mikofish ilacını uyguladım birisi düzeldi ama diğeri bu halde elimden ne gelir nasıl kurtarabilirim yardımcı olursanız sevinirim.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/193089/130120171454301.jpg[/IMG]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.