ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
dd2dl5
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Ocak 2017 14:55
Son Ziyaret:
24 Nisan 2017 16:01
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mücahit AKGÜN
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Kocaeli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mücahit AKGÜN

SON 7 MESAJI

Balıklarım Birer Birer Ölüyor :(
Hocam açıkçası benim istediğim dış ve iç filtre ile yeterli olacak ekstra su değerleri biyolojik döngü vs. bunlara ihtiyaç duymayacak, görsel olarak da tatmin edecek bir tür istiyorum. Sabah ve akşam yemleme ve haftada bir dip çekiminin dışında ekstra ilgilenemiyorum. Evet ilgi alaka istiyor bu iş farkındayım ama çevremde ki yakınlarımı hiç ilgilenmedikleri halde balıklarının son derece sağlıklı yaşadıklarını görünce ister istemez moral bozuluyor ki onlarda da bende ki dış filtrelerden mevcut ekstra bir şeyleri de yok.

Aslında kayınpederim de aynı boyutlarda akvaryum var çok güzel japon balıkları var sadece iç filtresi mevcut ve yemleme dışında ilgilenmiyor bile ama gel gör ki akvaryum ve içerisinde ki balıklar çok güzel bir görsellik sunuyor. Bazen japon türüne mi geçsem diye düşünmüyor değilim.
Balıklarım Birer Birer Ölüyor :(
[QUOTE=mustafatercan]Merhaba Mücahit Bey,

Beyaz tül tül lekeler derken beyaz beneğe yakalanmış olabilirlermi? Ani su ısısı balıkları olumsuz etkiler, acilen bir ısıtıcı almanızı öneririm. [/QUOTE]

nokta nokta benek şeklinde değilde sanki örümcek ağına dolanmış gibi üzerinde beyaz bir görüntü vardı. Bundan önceki gün ölen mücevherimde de benek benek beyaz lekelenmeler vardı kafasında. Evet acilen ısıtıcı alacağım.Teşekkürler.

[QUOTE=emokaan82]Hocam merhaba,

İkinci akvaryumunuz ama hala o heyecanı yaşıyorsunuz ne güzel [:)] ama tabi bu heyecan yanlış yaptırmış bence çünkü tankınız 70 lt brüt. ciklet balıkları 100 lt den aşağı beslenmesi tavsiye edilmez. Hem hacminiz küçük hem de balık sayınız fazla. Herşey doğru gitse bile sırf bu yüzden bile balıklarınız ölebilirdi zaten. Ciklet akvaryumlarında kayalık alanlar olmalı, siz de sadece kum var, doğal ortamlarına da çok uymuyor o açıdan da. İç filtreniz var ama dış filtre muhtemelen yok, oyüzden balık yükünü de düşünürseniz temiz su ve oksijen açısından da sorun yaşamaya başlamış olabilirsiniz. Sırf hacim darlığından stresten kaynaklı hastalanıyor bile olabilirler, stres baş düsmünlarındandır balıkların.

Yapacağınız en güzel şey ya tankı büyütmek yada balıkları iade edip bu hacme uygun türlere geçmek, kakadu türleri olabilir görsellik açısından ama sadece 1 çift o da, yanlarına neon tetra yada rasbora olabilir.

Acil önlem olarak sera toxivec tarzı sudaki ağır metalleri temizleyip stres alıcı özelliği olan katkı maddeleri kullanmak olabilir, zaman kazandırır.

[/QUOTE]

Hocam dış filtrem ve akvaryum içerisinde kayalık alan var. Dediğiniz türlerde olabilir ama direk japon mu beslesem diyorum. Hem görsel olarak doyurucu hemde dayanıklıdır diye düşünüyorum.
Balıklarım Birer Birer Ölüyor :(
[:?]

Arkadaşlar herkese merhabalar ;
Hobiye yaklaşık 5-6 ay önce başladım yeni sayılırım. Bu ikinci akvaryumumum. Ölçüler : 60x40x30. Sunsun dış filtre ve içi filtrem mevcut. Akvaryumu 3 hafta önce kurdum. Balıklar 1 zebra 4 SP 3 Mücevher 1 şeker pempe 1 mavi prenses. Böyle bir çeşitliliği hem görsellik adına hemde yeni başlamamın vermiş olduğu hevesle yapmak istedim. Bilemiyorum belkide hata ettim. ilk kurulumdan 3-4 gün sonra balıkları ekledim. Yani 2 hafta dır balıklar sorunsuz yaşıyorlardı fakat son 4-5 gündür her sabah 1 balığı ölmüş bir şekilde görüyorum. Beslemeyi sabah akşam azar azar yapıyorum. Isıtıcım yok ama su derecesi 23-24 arası her zaman buda uygun diye biliyorum. Dip çekimini düzenli olarak yapıyorum.Yeni su eklediğimde kaya tuzuda ekliyorum. Ama maalesef balıklarımı her gün 1er 1er kaybediyorum. En son dün sabah zebramı ölü olarak gördüğümde içimden bir parça koptu. Balığın üzerinde beyaz tül tül lekelenmeler vardı. Hastalık falan oluştu muhtemelen suda bilemiyorum. Kalan balıklarımı nasıl kurtarabilirim arkadaşlar lütfen bilen arkadaşlar yardımcı olsun. 1-2 tane daha ölürse iyice soğurum hobiden. Harcadığım para bir yana balıkların ölmesine çok daha fazla üzülüyorum.

- Tür değişikliğide yapabilirim bir akvaryumcu ile anlaşıp kalan balıklarımı verip yerine başka balıklar alabilirim. Eğer böyle birşeye kesin karar verirsem hangi tür balığı beslememi önerirsiniz. Benim aradığım görsellik ve dayanıklılık. Çok fazla ilgilenmeye vaktim olmuyor maalesef. Ama aradığım en önemli unsur görsellik benim için.

Siz değerli deneyimli arkadaşların yardımına ihtiyacım var acilen. Şimdiden herkese teşekkürler.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/193222/180420171415241.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/193222/180420171415261.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/193222/180420171415271.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/193222/180420171415291.jpg[/IMG][EDIT]dd2dl5,2017-04-18 14:50:00[/EDIT]
SUNSUN HW-603B DIŞ FİLTRE Hakkında
[QUOTE=sezersel]Ben bu filtreyi 1 senedir kullanıyorum. İlk önce 55Lt akvaryunda kullandım. Gayet güzel filtreliyordu.divDaha sonra 100LT akvaryuma geçtim. Yetersiz kaldı markadan memnun olduğum içinm bir üst modelini aldım (Sun Sun)./divdivŞuan 40LT akvaryumda yine bunu kullanıyorum. Çok güzel temizliyor. Rahat rahat çalışıyor. /divdivKaliteli malzeme kullanılmış. Filtrenin zamanla iç malzemeleri değiştirirseniz iyi olur. Zamanla iç süngerler eskiyor. (her filtrede olduğu gibi)/divdiv
/divdiv+Artıları/divdivÇok sessiz./divdivAz enerji tüketiyor./divdivKaliteli malzeme./divdivAz yer kaplıyor./divdivMusluklu./divdivFiltrelemesi gayet güzel./divdiv
/divdiv
/divdiv-Eksileri/divdivÇıkışında da musluk olsa veya hortumdan ayırmak kolay olsa iyi olurdu. Temizlik esnasında akvaryumun yanında söküp takmak zor oluyor./divdiv
/divdivÖnerim:/divdivBu filtrenin içine zeolit ve seramikte koyduğunuz zaman berraklık gayet güzel oluyor./div[/QUOTE]

Hocam bende siporax eklemeyi düşünüyorum. Nasıl ekleyeceğim ? Tam olarak nereye ne kadar koymam gerekiyor ?
Sarı Prensesler Köşede
Bende de aynı sorun var. 1 hafta oldu akvaryuma koyalı ama hiç su yüzeyine doğru çıkmıyorlar hep dipte aksesuarların arasında hiç yüzmeden duruyorlar. Yem attığımda bile tepki vermiyorlar. Daha 1,5 - 2 aylık yavrular.
150 * 60 * 60 İle Yine Aranızdayım
Maşallah. Konuyu yeni gördüm hiç kesintisiz baştan sona okudum. Çok çok güzel akvaryumunuz. Yazılarınızın ve videolarınızın devamını sabırsızlıkla bekliyorum :)
Sarı Prenses Ve Kırmızı Mücevher / Akdeniz 320
Merhabalar ;

Öncelikle uzun zamandır devam eden balık besleme sevdama ilk defa geçen hafta bir akvaryum almaya karar vererek başladım. İnternette 1 metrelik 300 LT'lik bombeli bir akvaryum bulmuştum. Tam almaya gidecekken bir arkadaşımın daha önce dükkanında ki 1buçuk metrelik akvaryumun patladığını ve dükkanının su içinde kaldığını hatırladım ve bir anda o akvaryumu almaktan vazgeçtim. Evet akvaryumun patlama riski çok azmış ama düşündüğüm de kuracağım yerde salonda eğer patlarsa benim zararım tahmini 10.000 TL olur diye düşünüyorum. Bu nedenle gözüm aşırı korktu ve daha küçük bir şey aldım. Şimdilik gayet memnunum ama daha büyük bir şeyler istemiyorum da değil. Akvaryum Akdeniz 320 modeli. yaklaşık 28 LT su alıyor. Kendine yetecek kadar led ışığı, filtre ve hava motoru da var. İşyerinde bulunan büyük akvaryumdan 10 adet yavru sarı prenses ve 4 adet yavru kırmızı mücevher aldım. Şimdi aklıma takılan birkaç sorum olacak, yardımcı olursanız sevinirim.

-Bu akvaryum için toplam 14 yavru balık ne derece sorun olur ? (Balıklar büyüdüklerinde büyük akvaryuma geçebilirim belki)
-Ufak bir vatoz da almak istiyorum. Sizce almalı mıyım ?
-Bakım olarak neleri ne sıklıkla yapmalıyım ?
-Yem olarak yavrular için normal yemi öğüttüm ve öğütülmüş toz halinde veriyorum.Yemi ne kadar ve ne sıklıkta vermeliyim ?
-Akvaryumun içinde ki hava motorunun oluşturduğu akım yavru balıklar için zararlı mıdır ? Hava motorunu kapatmalı mıyım ?
-
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/193222/250120171244341.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/193222/250120171245211.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/193222/250120171245041.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/193222/250120171245281.jpg[/IMG]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.