ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Rahmi Bey
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Mayıs 2017 12:24
Son Ziyaret:
22 Kasım 2022 20:37
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Rahmi
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Rahmi

SON 6 MESAJI

Zebralarim Hamilemi?
[QUOTE=BadWolf]

Bahsettiğiniz tetra gibi yumurta saçan türler için geçerlidir. Amerikan zebra yani convict cichlid yavrularını mağaraya yada düz bir taşa yapıştırır, ardından korur ve yüzgeçleri ile havalandırır, mantarlaşanları ayırır. Ayrıca yavruları büyüyüp cinsel olgunluğa erişene kadar da anne de baba da yavrulara bakar ve korur.[/QUOTE]

Zebra diye sorulduğu için "zebra danio" olarak anlaşılıyor.Zebra ciklet "convict cichlid" diye adlandırılır.Erkekleri daha iri olur ve ebevenler beraber yavru büyütürler.Bahsettiğiniz bilgilere katılıyorum.İyi akşamlar.
Lepistesim Üst Tarafta Yüzüyor
Merhaba.Eğer balıklarınızda gözle görünür bir hastalık belirtisi yoksa ve balıklarınız sürekli su yüzeyinden hava alır gibi ağızlarını açıp kapatmıyorlarsa akvaryumunuza en son eklediğiniz dekor,bitki,balık vb.malzemeleri kontrol etmenizi,ayrıca varsa ısıtıcınızın değerleri ile filtrenizi kontrol etmenizi öneririm.Filtre temizliğini düzenli olarak yapmanızı ( akvaryumunuzun hacmine bağlı olarak aylık veya birkaç ayda bir muhakkak akvaryumdan almış olduğunuz suyla temizlenmelidir) öneririm.Lepistesler her katmanda yüzerler.Özellikle beslenme saatlerinde su yüzeyine yakın olurlar.İyi günler.
7 Litrede 6 Balık!
Merhaba.Balıkların gelişebilmesi ve sağlıklı yaşayabilmeleri için doğal ortamlarına uygun dekor ve bitki,filtreleme,havalandırma,ısı ve aydınlatma haricinde balıklarin herbirinin boylarının 1 cm.ine 1 lt. su gereksiniminin sağlanması ve haftalık 1/3 su değişimi çok önemlidir.İyi günler.
Klorlu Suda Bitki Yaşarmı
Merhaba.Musluk suyu iyice dinlendirilmişse (7-10 gün kadar,ağzı açık damacanada) bitkili akvaryumda kullanılabilir.Eğer imkanınız yoksa Sera Aquatan veya benzeri su düzenleyicileri kullanabilirsiniz.İlave edeceğiniz suyun ısısının akvaryumunkiyle yakın olmasına dikkat edin.İyi günler.
Zebralarim Hamilemi?
Merhaba.Erkek olmadan yavru alamazsınız.Ayrıca dökülen yumurtaların yenmemesi için dipte iri çakıl,bitki veya bilye olması ve suyun akvaryumun 1/3'ü yüksekliğinde olması iyi olur.Böylece yumurtaların ebeveynler tarafından yenmesi önlenir.Yumurtlamadan sonra ebeveynleri ayrı bir tanka almanız iyi olur.İyi günler.
Beta Balığı
Merhaba.Erkek beta balığı tek başına beslenir.Isıtıcı ve fitre olmasa da olur.Dişi ile üretim amacıyla aynı akvaryumda bulunabilir.Beta balığının üretimi ile ilgili bilgileri araştırırsanız detayları bulabilirsiniz.İyi günler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.