ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mavizaman
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Ocak 2007 14:16
Son Ziyaret:
27 Şubat 2020 23:18
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
öner mavigözlü
Doğum Tarihi:
28 Mayıs 1978
Yaş:
45
İl:
Izmir
Meslek:
tasarım
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

öner mavigözlü

SON 6 MESAJI

siyah kadifemsi oluşum, nedir bu?
Arkadaşar bana bunun sebebinin aşırı florasan lamba kullanımından kaynaklandığı söylendi fakat ben geceleri yaklaşık 19:00-24:00 arası açık tutuyorum florsanlar 2 adet biri mavi biri gün ışığı.  TRI_POWER LİGHT 30 wat diğeriş de 30 wat. yosunlar kahverengi ya da yeşil değil siyah. Kayaların hepsi simsiyah oldu. bende vatoz ve alg yiyici başka bi balık var ama bu yosunları yemiyorlar. ne yapacağımı şaşırdım. şimdi kayaları tekrar temizleyeceğim, yemi ve ışığı azaltacağım, bakalım ne sonuç verecek. böyle yapmam önerildi umarım işe yarar. ilaç kullanmıyorum balıklara yan etkisi olacağından korkuyorum. Balıkların hepsi çok sağlıklı, olan bitkilere oluyor.
siyah tüyümsü oluşum, nedir bu?
Çok teşekkürler. Işığı azaltıyorum, kayaları temizliyorum, yemi azaltıyorum, umarım işe yarayacaktır. Sürekli bilgi aldığım akvaryumcum da ışıktan olabileceğini söyledi. İlginiz ve önerileriniz için tekrar teşekkürler. acemi412007-10-06 22:33:56
siyah kadifemsi oluşum, nedir bu?

Önerileriniz için teşekkür ederim, ama balıkları ayırabilmem ne yazık ki mümkün değil. O kadar balığı nerede, ne kadar süre barındırabilirim ve yakalanmaları çok büyük sorun. Bitkilerim ise cikletlerin yemediği türden bitkiler.  başka bir başlıkta bu oluşumun sakal yosunu adında bir yosun türü olduğu söylendi. fazla ışıktan kaynaklanırmış. benim akvaryumda 2 adet florasan var ve sadece gece 19-24 arası birisi açık olarak duruyor bu süre ışık için fazlamıdır sizce?

siyah tüyümsü oluşum, nedir bu?
Teşekkür ederim bilginiz için. Fakat ben akvaryumumda hiç bir katkı maddesi ya da ilaç bu güne kadar kullanmadım. Çok uzun süredir balık besliyorum ilk kez böyle bir şey başıma geldi. Yoğun olarak yosun olan yerleri kesip çıkarmamı önermişsiniz ama bütün kayaların üzerleri kaplanmış durumda. Ben kayaları haftasonu teker teker fırçalayıp temizleyeceğim ve bundan sonra ışıkları daha az yanık tutacağım. Aslında  günde sadece 5 saat falan yanık kalıyor ama söylediğinizi dikkate alacağım. bu yosunu engellemek için bir ilaç falan var mı acaba? Tekrar teşekkürler. acemi412007-10-06 22:33:15
siyah tüyümsü oluşum, nedir bu?

Arkadaşlar,  benim 300lt lik bir akvaryumum var ve içerisinde farklı ciklet türlerini besliyorum. Balıkların sağlığında ve akvaryum huzurunda herhangi bir problem yok. Problem tüm akvaryum içerisinde bulunan kayaların yüzeyinde ve bitkilerin yapraklarında gövdelerinde oluşan tüyümsü, kadifemsi siyah oluşumlar. Çok uzun süredir var ve bunu engelleyemiyorum. Filtrenin iç malzemelerini değiştirdim. Su değişimini düzenli yapıyorum ama yine de bu siyah yosun ya da tüy gibi oluşumu engelleyemiyorum. Hem kötü bir görüntü oluyor hem de bitkilerin sağlıkları gittikçe bozuluyor. Bitkiler ölmeye başladılar. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Forum kuralları 5.madde:

 Türkçeye önem veriyoruz.

 Mesajlarınızda yazım ve noktalama  kurallarına dikkat edin.  

 Saygılar.

acemi412007-10-05 14:22:18
siyah kadifemsi oluşum, nedir bu?

Arkadaşlar benim 300lt lik bir akvaryumum var ve içerisinde farklı ciklet türlerini besliyorum. Bakların sağlığında ve akvaryum huzurunda herhangi bi problem yok. Problem tüm akvaryum içerisinde bulunan kayaların yüzeyinde ve bitkilerin yapraklarında gövdelerinde oluşan tüğümsü, kadifemsi siyah oluşumlar. Çok uzun süredir var ve bunu engelleyemiyorum. filtrenin iç malzemelerini değiştirdim, su değişimini düzenli yapıyorum ama yinede bu siyah yosun ya da tüğ gibi oluşumu engelleyemiyorum. Hem kötü bi görüntü oluyor hem de bitkilerin sağlıkları gittikçe bozuluyor. Bitkiler ölmeye başladılar. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

ugural2007-10-04 23:47:09

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.