ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Nihat Taşçı
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
130
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Ağustos 2018 21:39
Son Ziyaret:
16 Ağustos 2022 13:08
Toplam Mesaj:
156 [0.08 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Nihat Taşçı
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Nihat Taşçı

SON 10 MESAJI

Nerite Salyangozu Kabuk Erimesi
Salyangozların kabuğu genelde kalsiyumdan oluşuyor. Akvaryuma onlarında ulaşabileceği yere yumurta kabuğu koyarak besin takviyesi yapabilirsiniz. Ayrıca belirtmemişsiniz ama yosun önleyici kullandıysanız eğer bitki ve salyangozların zarar görmesi olasıdır.
Karides Doğumu
Ben bitkilerle beraber karideslere seramik halkadan da yuvalar yapıyordum. 4-5 halkanın girişi kapanmayacak şekilde üstünü moss ile sararsanız sevecekleri bir yuva oluyor. Ayrıca Bilmelisin ki belirtildiği gibi karides yavruları çok küçük ve lepistes yavrusu dahi onları yem olarak tüketebiliyor. Ne kadar saklanma alanı yetişkinlerinde yem olmaması için o kadar iyi :)
37.5 Litre Tanka Japon
Beta konusunda sitede çok fazla örnek tank var, ufak bir araştırma ile çok fazla bilgi sahibi olabilirsin. ısıtıcı olarakta 50w ısıtıcı yeterli olacaktır.
beta hakkında: [URL]https://www.akvaryum.com/betta_splendens_(beta)_tatlisur_6_279.asp[/URL]
yeni kurulum hakkında: [URL]https://www.akvaryum.com/Forum/yeni_akvaryum_kurulumu_k877648.asp[/URL]
yazılarını okumanızı tavsiye ederim :)
Filtreye Sıkışan Japon Balığı
Filtrenin etrafına ince kadın çoraplarından geçirerek sıkışma sorununu halletmenizi öneririm ilk önce. Enfeksiyon olmaması varsa da iyileşmesi için tuzlu banyo yapmanızı tavsiye edebilirim. Bu bonyadan daha sonra da yapacağınız metilen banyosu dış parazit ve cilt sorunlarına yardımcı olacaktır. Bu süre içerisinde diyete sarımsaklı yem eklemek ve ya aşırı olmamakla akvaryum içerisine sarımsak suyu damlatmak da antioksidan etki sağlayacaktır.Elinizdeki ürün hakkında bilgi sahibi değilim ama kullanma talimatına göre uygulama yapmanız fayda sağlayabilir. Şimdiden geçmiş olsun, sağlıklı hobiler dilerim.
En Fazla Kaç Canlı Yükü Olabilir
3 - 4 litreye bir damızlık gibi düşünebilirsiniz, bu da takribi 25 - 30 canlıya denk geliyor. tabi burada bitki, dekor gibi etkenler de var. Yukarıda yazdığım gibi 12 kadar damızlık ile başlarsanız 4 ay gibi bir sürede yavrulardan yavru almaya başlamış olacaksınızdır. Bir süre sonrada tank kendini döngüye sokacak max sayısını kendisi ayarlar haline gelecektir. Birde şu düzenlemeyi yapayim ben tankıma müdahalede bulunmuyorum. 1 balık 50 yavru yapıyorsa 20sini görür 1-2sinin yavruladığına şahit olurum. Ben yavruluk kullanarak tüm yavruları kurtaracağım, sayı önemli değil diyorsanız bir iki derken bi bakmışsınız oda tanklarla dolmuş. Bazıları için mantığım yanlış olabilirim ama benim amacım hobide sayıdan ziyade doğayı kopyalamak olduğu için ve büyük balık küçüğü yer kuralı lepisteslerde geçerli olduğu için denge her zaman kurulur ve korunur. Tercih size kalmıştır. İyi hobiler dilerim.[EDIT]Nihat Taşçı,2022-04-14 23:37:05[/EDIT]
Balığımın Renginde Solma Var.
Hacminizi bilmiyorum ama genelde küçük hacimlerde bakıldığı için su değerleri çabuk bozulabiliyor, normalden biraz daha özenli olmak gerekiyor bu durumlarda. Tank içerisine atacağınız bir iki tane elma salyangozuda su değerlerine yardımcı olur, tek balığa fazla gelen yem gibi sorunları da çözmüş olacaktır.Uyguladığınız diyette önemli. Etçil ve otçul yemler dışında bir günü sarımsak içeren yemlere ayırabilirsiniz. Anormal olan başka durumlar varsa problem başka da olabilir (iç - dış parazit gibi). Sağlıklı hobiler dilerim.
En Fazla Kaç Canlı Yükü Olabilir
Tam sayı veremeyeceğim ama 3 dişi 1 erkek x3 şeklinde güzel bir tür bakıp bitkiyi de yavrular için saklama alanları olacak seviyede tutarsanız hiç müdahale etmeden istediğiniz zevki verebilecek bir tank yaratabilirsiniz. Direk max sayıda balık koymaktansa akvarumdaki yavruları keşfetmek; ''bak şu bitkinin arkasında yavru var, bu yavru da yeni büyüdü.'' gibi diyaloglar kurarak beslemek hem emeğinizin karşılığını aldığınızı hissettirir hem de onların gelişimine tanık olmanızı sağlar. Şimdiden sağlıklı ve mutlu hobiler dilerim.
Cüce Vatoz Um Ölüyormu
[QUOTE=BeyHude]İlginiz için teşekkürler.
Sorun çözüldü
Akvaryum ışıklandırması gün boyu sürekli açık kalıyor. Vatozun gözleri de yukarı baktığı için ve akvaryum da saklanacak yer olmadığı için küpün dibine ters yatıyor. Işıklandırmayı kapatınca sorun çözüldü. Benim tesbitim bu. Yanlışım varsa düzeltebilirsiniz[/QUOTE]
Sorunun çözülmesine sevindim. Vatozlar geceleri beslenen canlılar olduğundan karanlıktan hoşlandıkları aşikardır. Vatoza da yuva olabilecek bir düzen kurmanız canlıyı daha sağlıklı yapacaktır. Sağlıklı hobiler dilerim..
Cüce Vatoz Um Ölüyormu
Merhabalar.
Öncelikle testinizi yan yatırmanızın canlıların saklanması ve yuva kabul etmesi açısından daha rahat olacağını düşündüğümü belirtmek isterim. Sorunuza gelince;
[URL]https://www.akvaryum.com/forum/vatozlar_ters_yatiyor_bu_normal_mi_k740631.asp[/URL]
linkinden detaylı bilgi alabilirsiniz.
Sağlıklı hobiler dilerim.
Karides
Canlı doğuranlar ile bakmanız pek sorun yaratmaz fakar yavruları ve bazen kendileri onlara yem olabilirler. İyi bir bitki tankı ve bol saklanma alanı ile karışık tanklarda karides mümkün. Zebra konusunda ise daha önce açılmış bir konu var. Linki bırakıyorum, incelerseniz faydası olacaktır.
Sağlıklı hobiler dilerim.
[URL]https://www.akvaryum.com/forum/karides_ve_zebra_danio_bakilabilir_mi_k691830.asp[/URL]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.