ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ekocbey
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Ocak 2019 13:59
Son Ziyaret:
28 Mayıs 2019 15:03
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Eren Kocbey
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

http://www.erenkocbey.info

SON 5 MESAJI

Nasil Sivi Gubre Hazirlanir?
Hazır paket halinde 1 er litre için satışı mevcut. Denemeyi düşünüyorum.

[URL]https://www.ziraatsepetim.net/urun/akvaryum-toz-gubre-3-lu-set---magnezyum-nitrat---mkp---potasyum-sulfat_2087.aspx?CatId=264[/URL]
Yeni Kurduğum Akvaryumdaki Bitkilerimde Çürüme
[QUOTE=Splendor]Adaptasyonu bitki kendi kendine yapar. Sizin ekstradan yapacağınız pek bir durum yok.

Sıcaklığı 24-25 derece civarı tutun.
Aydınlatmayı günde 4 saat yapın ve bunu zamanlayıcı priz ile hep aynı saatlerde yapın.
Ilk 2-3 hafta 3-4 günde bir %20 su değişimi iyi olur.
Co2 takviyesine gerek yok, hayatta kalmanın yolunu her zaman bulurlar. Mesela bol ışık ve co2 olan yerde geniş yapraklar çıkarıp solar paneli gibi kullanır, az aydınlatma ve co2 olan yerde bunların yerine daha ince yapraklar çıkar, zaten adaptasyon da budur. Genelde aydınlatması bol ve co2 takviyeli tanklarda bir sürü farklı bitki ile bir arada dururlar. Kolay, orta, zor farklı türde bitki var ve hepsine tank açmaktansa bir tanka hepsini koyar maksimum şartlar sağlanır satılana kadar. Sizde o ekipman olmayınca bitki kendini revize eder, sabredeceksiniz.
Rahatsız eden balıklar varsa işiniz zor, hiç bir türlü tutunamaz. Benim çınarın yapraklarını vatoz yemişti, her şarta uyum sağlayan bitki eridi gitti.

Zamanla eski yerde açtığı yaprakları döker, sizin tankınıza uygun olan yaprakları çıkartır, acele etmeyin. Bendeki rotala indicalar gibi tankınıza uyum sağlayacaktır. Ayrıca her bitki her tankta olacak diye bir şey de yok. Bazen ne yaparsanız yapın, olmaz. Eski yaprakları dökerken yeni filizler geliyorsa bu iyiye işarettir. 2-3 hafta gözlem yapmanız gerekecek.[/QUOTE]
Teşekkürler. Gözlemlemeye devam ediyorum o halde. Su değişimini dip çeimi şeklinde mi gerçekleştireyim bu süreçte?
Yeni Kurduğum Akvaryumdaki Bitkilerimde Çürüme
Oturmasından kastım, su düzenini kurdum ve balıklarım da hemen hemen adapte oldu. Bitkiler ile ilgili asıl sorunum kökler değil başlıkta da belirttiğim gibi yapraklarını dökmesi. Bitkileri adapte edebilmek için ne gibi değişiklikler ya da takviyeler yapabilirim bu sebeple açtım konuyu. Co2 takviyesi kurmalımıyım? Bu şekilde devam etse nasıl olur? Gübre takviyesi yaptım erken mi? Kum takviyesi daha mı fazla olmalı? vs.

Su sıcaklığım ortamn dolayı 26 derece. Isıtıcım 24 e ayarlı. Kapasiteye ve hassasiyete bağlı sınırda olabilir. Biraz daha düşürürüm.

Özetle, gül oldukça zayıfladı. Bakımını nasıl yapabilirim? Gül ile açılmış çok fazla konu var ve hers farklı bir şey söylüyor.
Benim bu gün farkettiğim kadarı ile balıklar didikliyor, bu sepeple kötüleşmiş olabilir mi?
Yeni Kurduğum Akvaryumdaki Bitkilerimde Çürüme
Merhabalar. Yaklaşık 10 gün önce Eurostar 380 akvaryum kurdum. Kapasitesi yaklaşık 30 litre. İçerisinde 3 adet plati besliyorum. Bitki olarak 1 adet gül 1 adet limon ve 1 adet anubias bulunuyor. Akvaryum yavaş yavaş oturdu. Tabanda hagen kum bulunmkata. Limonu ve gülü yaklaşık 3-3.5 cm lik kalınlıkta kuma gömdüm. Bulundukları bölgeye de 1 adet tablet gübre gömdüm. Su sıcaklığım 26 derecede sabit. Eurostarın standart renkli aydınlatması mevcut. Bu gün takviye led aydınlatma da ekledim. Günde yaklaşık 8 saat aydınlatma yapıyorum.

İlk günden beri gül yapraklarını döküyordu. Son iki günde aşırı derecede yapaklarını döktü. Limonda da yaprak uçlarında hafif kararmalar var. Beni en çok endişelendiren gül. Aldığımda da gövdeden kök salmıştı. Durumunda hiç bir toparlama yapmadı. Şu an da farkettiğim balıklarımdan bir tanesi dadandı ve sürekli yapraklarını didikliyor. Bitkiyi kurtarmak için ne yapabilirim yardımlarınızı rica ederim.[:((]
Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
Merhabalar,

Bir süredir takip ettiğim foruma bu gün üye oldum . Yeni kurduğum tankım için burada bir çok faydalı bilgiye erişeceğimi düşünüyorum.
30 litrelik Eurostar 380 akvaryumumda şu an için 1 Gül, 1 Limon ve 1 adet anubias, 3 tane plati beslemekteyim. Akvaryumdaki döngüyü oluşturup küçük bitkili bir tank oluşturmayı planlıyorum

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.