ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ottoman51
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Nisan 2019 11:09
Son Ziyaret:
18 Mayıs 2019 00:50
Toplam Mesaj:
6 [0.06 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
4 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Osmanlı Kazası
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Nigde
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Little Bird

SON 4 MESAJI

Monte Carlo, Jbl Manado
AquaBasis plus üzerine Jbl Manado kuma monte carlo diktim. Fakat sanki kumun içine gömülüyorlar ve dibe doğru büyüyorlar. Böyle birşey yaşayan var mı nerede hata yapıyorum aceba?
Powerled Açıldıktan Bir Dakika Sonra Bozuluyor.
Hala çözülmedi. Pcbleri dahi değiştirdim. Sıfırdan bütün ledleri lehimledim kurdum. Çalıştırıyorum 1 dakika yanıyor sonra beyaz bir led patlıyor. Gerçekten bilmece gibi.
Powerled Açıldıktan Bir Dakika Sonra Bozuluyor.
Bilgi için teşekkürler hocam. Diğer sorunsuz çalışan armatürün ışığını buna takıp deneyebilirim.
Benim şöyle lehimi bitiriyorum. takıyorum fişi çalışıyor. belki bir dakika bile geçmiyor önce voltaj düşmesi gibi bir hareket sonra tamamen kapanıyor ledin biri yanıyor.[EDIT]ottoman51,2019-04-13 11:43:12[/EDIT]

Driveri değiştirdim, üç dakika çalıştı sonra söndü yine. Geriye Pcbler kaldı. Yeni pcb alınacak...
Powerled Açıldıktan Bir Dakika Sonra Bozuluyor.
Merhaba;
2 adet powerled armatür yaptım birer metrelik. Aynı marka model driveri kullandım ikisinde de.
Birinci Armatür beyqaz+full spectrum 36w sorunsuz uzun zamandır çalışıyor.
İkinci Armatür Beyaz+deep red+royal blue çalışıyor. 1 dakika sonra sönüyor.
Kontrol ettiğimde beyaz bir ledin bozulduğunu görüyorum. Hemen yenisini lehimliyorum.
Yine aynı şey. Bu sefer farklı bir beyaz led bozuluyor. Yine yenisini lehimledim.
Yine Aynı şey. daha farklı beyaz bir led bozuldu öyle bıraktım.

Her seferinde farklı led bozuldu. Ama bozulan ledlerin üçü de beyazdı. Deep red ve royal blue bozulmadı. Bunun tesadüf olması düşük bir ihtimal.
Sizce bu sorunun sebebi ne olabilir beyler? İçinden çıkamadım bu durumun.

Özel Not: beyaz,fullspect,royal blue çalışma voltaj 3v - 3,4v arası.
Deep red çalışma voltaj 2v - 2,4 v
Bu durumun yukarıdaki bilgi ile alakası olabilir mi?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,742,767 Mesaj
  • 401,451 Konu
  • 91 Forum
  • 141,797 Forum Üyesi
  • 1,447 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,542 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.