ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
samet_ultraslan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Şubat 2007 17:10
Son Ziyaret:
07 Mayıs 2007 11:02
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
samet ışık
Doğum Tarihi:
01 Eylül 1990
Yaş:
33
İl:
Denizli
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Samet IŞIK
200 LİTRE MALAWİ TANKI

eFeNdY
gülmeyi unutanlara bir ışık

SON 4 MESAJI

akvaryum check-up

Peki Balıklar için ne söyleyebilirsiniz..

akvaryum check-up

Ben zaten düzenli olarak her hafta akvaryum temizliği(dip çekme % 15 su değişimi gibi) yapıyorum...Sorun ise onları silipte Tekrar meydana gelmeleri...

akvaryum check-up

1,5 yıldan beri bu hobim var. İlk girdiğimde hiç bişey bilmiyordum. Birçok şeyi deneme yanılma yöntemi ile öğrendim.Şu an biraz daha iyiyim Wink

 
Ama yine de bazı sorunlarım var...       
 
Yarı yıl tatilinde Akvaryumumun dizaynını değiştirmiştim aynı şeyleri farklı yerlere koydum.ama balıklar için saklanma yeri gibi şeyleri tabi ki dikkat ettim.Nedendir bilemedim dizayn değişikliğinden beri ayda bir yavru veren zebralarım yavru vermez oldu. Bir kere bi kayanın arkasında yumurtalarını gördüm ve hatta fotoğrafını çektim:

Ama ondan sonra yavruları göremedim (bu fotoğraf çekileli 3 hafta oldu)..sizce onlara ne oldu??

 

   Akvaryumun her tarafı yosun gibi bilemediğim şeyler var her taşın üstünde özellikle arka camda mercanlarda filtre ve hortumlarda  bunlar mevcut..Ön ve yan camları siliyorum 1-2 gün sonra tekrar oluşmaya başlıyorlar..Şunu da belirtmek isterim bir gün çok dikkatli baktım ön cama bu yosun gibi şeyler beyazlaşmış ve nokta gibi şeyler vardı ve onlar hareket ediyorlardı…ama bunlar etmiyor..??

Bunları 1. resimde de görebilirsiniz..arka cam sırf öyle..

 

Kumumda garip şeyler oldu son 1 aydan beri renk değişimleri oldu…kuvars kum kullanıyorum Nedenini bilemedim.Ama bazı yerlerde var bazı yerlerde yok..

 

Bu siyahlık sadece bu bölümde var ve akvaryumun ortasına kadar geliyor sonrası tekrar düzeliyor yani rengi beyazlaşıyor…Nedendir sizce?..

 

3 adet kaplumbağam vardı.ilk aldığımda önce 2 sini normal bi kaplumbağa evine koydum(plastikten yapılan içinde merdiveni olan normal bişey) ve 1 ini de direk akvaryuma, sonuç inanılmazdı. Normal dışarıda olan kaplumbağalarda çok çok çok yavaş büyüdüler. Ama içerdeki tospa çok hızlı büyüdü ve diğerlerinin neredeyse 3 katı oldu. Neyse. Sonra diğer 2 sini de akvaryuma koydum .ve birbirlerinin üstüne çıkmaya başladılar suyun içinde . büyük olan küçüklerle karşılaşınca ön ellerini kafasının yanına getirip titriyor. Sizce bu nedemek..?

 

        ve büyük olan  kum yiyor.evet yerdeki kumu yiyor ve ben dışarı bırakıp kusacak diye bekliyorum ama olmuyor hep yiyor ve yine büyük topsa acayip şekilde kum kazıyor..ve bazen arkasını dönüp oraya girmeye çalışıyor…bu ne anlama geliyor ve sormak istediğim extra sorular  var.

      ---kaplumbağaların cinsiyet ayrımı nasıl belli olur.

      --- büyük kaplumbağanın kuyruk kısmı şişti songünlerde  ve siyahlaştı..(tam dışkısının çıktığı yer)

 

       ??

 

4 tane sarı prensesim var ve şunlarda bir değişiklikler var.

diğeri

Alttakinin ağzı normalde biraz daha siyah ..fotoğraf çekerken biraz söndü..ve üstteki onu kendisine çok yaklaştığı zaman saldırıyor. Ve üst fotoğraftaki belli bir yeri işgal etti. Yaklaşan balıkları kovalıyor.. sizce bu bir üreme girişimi olabilirmi ve hangisi erkek hangisi dişi…?

 

2 tane karbeyazım vardı biri küçük biri büyük yine erkekliğini dişiliğini bilmiyorum..ama büyük olan yani şu..

Titremeye ve kum kazmaya başladı.bende bu üreyecek galiba  diye gittim erkek karbeyaz aldım ve hatta garanti olsun diye bir çift aldım.. ve hemen kur yapmaya başladılar.. bu balık titremeye ve diğer balıkla beraber birbirlerinin etrafında dönmeye başladılar.. ve bu arada 2 sinin de ağzı resimdeki gibi turunculaştı . (normalde turunculuk daha belli)En sonunda diğeri bir kayanın arkasında gitti resimdeki ise sanki onun  bekçiliğini yapıyor o kayanın etrafına bir balık yaklaştımı kovalıyor… sizce bunlarda üreme belirtisi olabilirmi..? ayrıca son günlerde birbirleri etrafında dönmeye başladılar:bence kur yapıyorlar çünkü üstteki sarı prensesler ve ve bu karbeyazlar cinslerine karşı yan yan yüzüp kovalıyorlar birbirlerini…

 
Ayrıca akvaryumum da suyu kirlendiren bir şey var.Resimlerden de fark edilebilir.Böyle kahverengilik var suda .Su net. Dış filtre güzel temizliyor  ama rengi kahverengi berraklık yok..Sizce bu balıklardan mı? kum kirli ondan mı? yoksa kayalardan küplerden falan mı? rengi değişik
 

 

Simdiden hepinize teşekkürler..yorumlarınızı ve tecrübelerinizi bekliyorum..

Saygılar….

 

sizce sarı prensesim yumurtlarmı

Arkadaşlar bend de 4 tane sp var..hepside çiftleşecek kadar olgunluğa geldi .ve 2 tanesinin ağız bölgesi hafif karardı. kalp damar tomografisinde de damar tıkanıklığı tespitinde bulundular. ve diğer sp ler bitanesinin arkasından koşturup duruyorlar. acaba bu bir üreme belirtisimidir. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 30 Online Kullanıcı, 16 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.