ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
hisar
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Haziran 2020 12:27
Son Ziyaret:
17 Ocak 2021 17:55
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
cengaver yiğit
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

her güzelliğin bir mimarı var

SON 4 MESAJI

Akvaryum Patladı
[QUOTE=kadiracr]Taban camı tamamen değiştireceğim akvaryumun altına sehpayla arasına kalın 4 5 cm strafor ve mdf koysam problem çözülürmü sizce?
Peki sorun zeminin eğriliği ise nasıl çözebilirim[/QUOTE]

Geçmiş olsun hocam. Bi arkadaşımın da durup dururken 3 aydır kullandığı akvaryumun arka camı çatlamış. Ama onun cam 5 mm imiş.

Yer yamuk olsa bile sehbanın üzerine MDF koyarsanız bir nevi düzleştirmiş olursunuz. Üzerine de sert 2cm' lik strafor koyarsanız bi kaç mm lik dengezizlikleri sönümler diye düşünüyorum. Ama ciddi bi kayıklık varsa ve akvaryumda burulmaya yönelik bi kuvvet oluşturursa yine çatlatabilir.
Dophin(dolphin) c-1000 hakkında görüşleriniz
[QUOTE=ahoy58]Belki merak edenler olur ben de yazayım bir şeyler... 2009 yılında aldım ve hala kullanıyorum. 140 litre akvaryumu yıllardır temizliyor 7 gün 24 saat. Olur da bozulursa aynından alırım hiç düşünmeden [/QUOTE]

Konu 7 yıl sonra hortlamış gibi oldu ama ben de tam bu konuda araştırma yapıyordum, sizin yeni yorumunuz iyi oldu. Ben de mart ayı gibi 2. el olarak aldım C1000 i. Ama mazisini bilmiyorum kaç yıllık, hiç fikrim yok. Kozmatik olarak kusursuz sadece mıknatısı değiştirdim.

Cihazla ilgili benim yorumum: Bu cihazda üç adet sorun görüyorum;

-Birincisi kafa contası kauçuk özelliğini yitirmemiş olmasına rağmen su sızdırıyor. Ben de bunun yerine 2 adet biri 4mm, diğeri 5mm kesit çaplı o-ring aldım. Düşük çaplıyı kanala, büyük çaplı olanı üstüne yerleştirdim. Biraz zorlayarak kapatıyorum ama sızıntı hiç olmuyor(du). Bugün gene sızıntı gördüm. Bence bu kafa kısmında daha düzgün bi tasarım yapılmalıydı.
-İkincisi Sepetlerle kova arasında herhangi bir sızdırmazlık elemanı olmadığı gibi baya da boşluk mevcut. Haliyle en dibe basılan pis suyun bi kısmı kenarlardaki boşluklardan hiç süzülmeden tekrar akvaryuma geri basılıyor. Bunu önlemek için en üst iki sepete yanılmıyorsam 6 ve 7mm çap kesiyli o-rin conta taktım. Aşağıya doğru kova varaldığından orta sepete büyük çaplı conta olmadı. Bence büyük oranda artık su süzülerek geçmek zorunda kalıyor.

-Üçüncü ve beni deli eden sıkıntı ise şu: Filtreyi temizledikten bir kaç gün sonra debi düşmeye başlıyor ve neredeyse 1 hafta soran yarısına düşüyor. Akvayumda çok az bitki var. Balıkların %90 lepistes ve çoğu yavru. Yani bu kadar kısa sürede kirletecek bişey yok. Zira geçen cumartesi temizlediğim filtre bu hafata için iyice debisi düştü ve bugün (7gün sonra) tekrar içini açıp kontrol etmek zorunda kaldım. Daha elyafı doğru dürüst kirlenmemişti. motoru sıkıştıracak boyutta bi malzeme de yok içinde. Zeolit, seramik, kemiğe benzer ne olduğunu bilmediğim ama küçük parmak büyüklüğünde parçalardan oluşan bi malzeme, biyolojik sünger ve çok kalın olmayan bi tabaka elyaf. Mıknatıs kısmı ise sürekli temizliyorum. Dip kısma sürtmesin diye 1mm kalınlıkta normalde seramik milin basına takılan kauçuk burçtan kesip koydum. Tamamen serbet dönüyo. Herhangi bir yerinde de tıkanıklık söz konusu değil. O halde bu debi neden düşüyo Allah rızası için biri yardımcı olsun. [:(] Benim düzgün akıyo dediğimde de bu filtre kovada hiç sepet yokken(yani hiç direnç yok) 40 saniyede 5 litre su akıtıyo. Yani saatte 450 litre su akıtmış oluyo bu hesapla. Bi yerde su çıkışını 800 L/saat olarak görmüştüm. Hatta motor saati ne demekse 1650 L motor çıkışı yazıyordu.[EDIT]hisar,2020-12-20 23:47:28[/EDIT]
Dophin C1000 Musluk Damlatıyor
[QUOTE=Emir39][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/222596/230420202338111.jpg[/IMG]
İyi günler arkadaşlar benim iki sorum olacaktı 1-) Resimde işaretlediğim yerden saatte bir çok hafif su damlıyor sizce neden olabilir? 2-) Dış filtreyi 7/24 açık tutarsam evi su basma gibi bir sorun olabilir mi malum yerler laminant bi ton azar işitiyoruz [:(] ihtimali nedir, varmıdır kötü tecrübeleriniz önüne geçmek için ne yapılabilir?[/QUOTE]

Merhaba, sıkıntıyı çözmüş müydünüz?
Dophin C1000 Dış Filtre Hakkında
[QUOTE=Kınayu]
Selamlar Filtrenin debisi fazla gelirse bir vanadan filan kısılmaz sadece yağmurlama paratıyla akvyumun üzerinden.Akvaryum suyunuza vurdurursunuz debisi düşer ve fazla etki edemez.Filtrede esas olan kullanışlılığı.Fiyatı ve sarfiyatıdır.Bunlarda kişinin bütcesi ve kullanım amacına göre farklılıklar göstere bilir.Her çalışan bir iş yapan üründe olduğu gibi belli bir çalışma süresinden sonra illaki debisinden düşme olur bu Bütün filtreler için geçerlidir.Zaten alacağınız ürünü incelerseniz kulanım altında 800 LT diyor.Performans olarak. Saygılar.[/QUOTE]

Selamlar, akvaryum hobisine mart ayında 150 litre akvaryumla başladım. Daha önce hiç tecrübem yoktu. Bir de bitkili akvaryumla başlayınca aslında biraz bıkkınlık geldi diyebilirim. Dophin C1000 dış filtrem var kaç yıllık bilmiyorum 2. el aldım. Beni bıktıran olaylardan en önemlisi bu filtre. Debisi çok değişkenlik gösteriyor. Güzelce temizliyorum, malzemeleri tıkıştırmadan yerleştiriyorum, akvaryuma kuruyorum bi kaç gün sonra başlıyo debi düşmeye. Şuan akvaryumda 3-5 kök bitki var. Emiş hattındaki süzgecide sürekli temizliyorum hatta süzgeçsiz deniyorum yine yok, ilk bağladığım andaki debinin yarısından bile az akıyor. Daha geçen cumartesi güzelce boruları bile fırçaladım bugün 7 gün oldu debi yarının altında. Artık acaba diyorum uzun yıllardır kullanılıyorsa bobinler falan mı güç kaybetti. Ama öyle olsa hiç yüksek debi vermemesi gerekmez mi? İlk aldığımda mıknatısını değiştirmiştim yani pervane de sıkıntı yok. Sökülebilen her yerini söktüm. Debisine etki edebilecek hiçbir sıkıntı yok. Her hafta filtere sökmekten bıktım. Bide akvaryum salonda olduğundan sök tak iyice yordu beni. Tecrübesi, fikri olan varsa gerçekten müteşşekkir olurum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.