ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
hasanbugra
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Mart 2021 01:36
Son Ziyaret:
31 Aralık 2021 01:25
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hasan Buğra meletli
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Amasya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Hasan Buğra meletli

SON 4 MESAJI

Balık Bulamıyorum
[QUOTE=muratdeg]Site üzerinde bilgisiz cahil gibi gösterme gibi bir eğilim yok ancak bir tahammülsüzlük olduğu kanısındayım.
Bunun nedeni insanların okumadan araştırmadan, zaman zaman küstah bir şekilde "çabuk bana yardım edin" tavrı sert geri dönüşler alabiliyor.
Sizin başlığınızdaki sıkıntı ve alınganlık göstermenize neden olan durum biraz daha farklı.
Üretimhane açacağım diyorsunuz. Balık bulamamaktan, nakliye ücretinden bahsediyorsunuz. Üretimhane kurma ve işletmenin %5 zorluğunu bile kapsamaz bahsettikleriniz. Bunlar çerez kalmalı sizin için. O yüzden hobide biraz daha zaman geçirmeniz gerek dedim. Bir akvaryumcunun ilanlarına baktım şu balık vardı, bu balık yoktu yazmışsınız. Başka yerde arayıp bulursunuz, bulmalısınız. Ve dediğim gibi bunlar devede kulak, gündeme gelmesi bile henüz üretimhane noktasından çok uzak olduğunuzu gösteriyor. Bence çok acele etmeyin. Bütçe konusunu netleştirin, balıklara nasıl ve nerelerden ulaşılır daha çok bilgi edinin. Ticari anlamda balık üretimi ve kaynak optimizasyonuna hiç girmiyorum, asıl zor kısım buralar.[/QUOTE]

Merhaba,

Her hangi bir alınganlık yok hocam üretim hane dediğim olay açık piyasa şirketleşip balıkları satmak değil kendim petshop açmayı düşünüyorum 2 katlı kendi depom var içerisinde hazır tesisat var. İçerisine alıp balık koymak çok zor değil benim amacım evde 10 tane balık değil kendi depomda 500 balık yapmak amasya' da olmayan balıkları amasyaya getirmek. Siz site yöneticisisiniz ancak sitenizde oldukça eksikleriniz var ben bir balıkçı olmayabilirim ancak bir yazılımcı olarak şunları söyleyebilirim ki bir yazılımcısınız yada değilsiniz benim kanımca sizin için site açmak için çok erken herkes bilgili olduğu konularda birşeylere yorumlar yapabilir ancak ben size siteniz kötü demek yerine şunu geliştirebilirsiniz demeyi tercih ederim. 100-200 ₺ arasında 1 koloni daha kurmak varken neden getirtmek için ekstra para harcayım sadece yaşadığım şehirde böyle bir sorun olduğunu dile getirdim ama siz olayı çok farklı noktalara çektiniz. Ayrıca paylaşmış olduğum konuyu incelerseniz önerilerinize açığım dedim girip burada bana cevap verin hemen gibi bir algı yaratmadım öyle bir şey yazmadım da kendi kendinize tahammülsüzlük gibi bir algı çıkarttınız emin olun ilgi yarattığım bütün konularda başarı elde ettim :) ancak insanları anlamadan kendinize göre yorumlamanız ne kadar doğru bunu bilmiyorum. :) İşlerimden kaynaklı şehir dışına çıkamıyorum görmediğim balığıda almak istemiyorum diyorum yaptığınız yorumlara bakacak olursak insanları hobiden soğutma çabanız gayet güzel, belirli bir dönem daha işlerimi hallettikten sonra hobihanemden resimler paylaşacağım sizinle.
Balık Bulamıyorum
[QUOTE=tosyalı]İşin çok küçük maliyet detayına takıldıysanız (dışardan getirtmeniz 100-200 tl anca tutacak) bu işin altından kalkmanız zor olur. Bulunduğunuz yere en yakın Ankara orada Alsancak pet recep abi tropikal türler için gayet uygun fiyatlıdır. Malawi türleri için Mrfaruk faruk açıkgöz kardeşimde çeşit boldur. Bunları sitede vede facede bulabilirsiniz. [/QUOTE]

Değerli bilgilendirmeniz için öncelikle teşekkür ederim. Çalışmamdan ve pandemi nedeni dolayısıyla şehir dışına çıkmak zor oluyor balıkları görmeden almakta pek sağlıklı olacağını düşünmüyorum ancak verdiğiniz bilgiler doğrultusunda ankara alsancakpetshop.com üzerinden sipariş veriyim dedim ne yazık ki sitede ne iceman var ne sarı prenses site üzerindeki ilanlarda görülen balıkların hepsini amasyada bulabiliyorum melek balıkları ilanı var 1 adet yaklaşık 16-20 adet damızlık boy almayı düşünüyorum ancak maalesef göremedim. Site üzerinde genel itibari ile insanları bilgisiz cahil gibi gösterme algısı fark ettim dediğim gibi doğru bildiğimiz yanlışlar elbette ki olacaktır değerli yorumunuz için teşekkür.
Balık Bulamıyorum
Değerli bilginiz için öncelikle teşekkür ederim, şehir dışına çıkıp balık alıp gelmek veya getirtmek istediğim durumda maalesef maliyet artıyor yakın çevrede arkadaşlar var ise iletişim kurmak için yazmıştım. Evet uzun bir süredir hobiye ara vermiştim daha öncesinde kriza gold, maswa, ikola, bemba, discus, astronot, canlı doğuran türleri gibi bir çok balık için üretim yapıyordum. Tabi ki doğru bildiğimiz yanlışlar vardır ancak bunu neye dayanarak söylediğinizi iletirseniz bende o konuda kendimi geliştirmek isterim.
Saygılar
Balık Bulamıyorum
Merhaba,

Küçük bir üretim hane kurmayı planlıyoruz akvaryum setlerimiz ve yerimiz hazır ancak maalesef balık bulamıyorum hiç bir şekilde :) Amasya' da yaşıyorum sarı prenses damızlık kolonisi bile kuramadım sadece 1-4 dişi yunus buldum buda üretim hane kapsamında yetersiz. Öncelik olarak bir kaç tür çöpçü vatoz sarı, beyaz, mavi prensesler, portakal, iceman, danio zebra, transgenetik tetra, lepistes, molly, plati, melek balığı gibi en az 8 dişi 2 erkek olacak şekilde damızlık balıklar arıyorum ancak bir türlü bulamadım uygun fiyata çevre illerde de maalesef yok üretim yaparak bu eksikliği tamamlayıp daha sonrasında allah nasip ederse petshop açmayı planlıyorum. Önerilerinize açığım

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.