ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
tako61
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
7
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Mart 2022 16:13
Son Ziyaret:
14 Kasım 2023 18:59
Toplam Mesaj:
6 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Tarık Koç
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Trabzon
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Tarık Koç

SON 5 MESAJI

Tetra Akvaryumuna Öneriler
[QUOTE=Peygo] abi kardinal la tetra nbir arada yaşarmı aynı sürüde falan? 5 neon 1 kardinal alsam falan[/QUOTE]

Benzer soruyu sormuştum ben de ve yukarıda Beyza arkadaşımız şöyle yanıtladı: ''Evet fark edecektir. Neon tetra ile kardinal tetra ayrı türlerdir. Tetra türlerinin hepsi sürü balığıdır. Bu sebeple aynı akvaryumda dahi olsalar her tetra türüne ayrı sürüler kurmanız gerekir. Yani 6 neon tetra, 6 kardinal tetra gibi.''
Tetra Akvaryumuna Öneriler
[QUOTE=Tuna Kemal Başol]Merhaba. Eğer almayı düşündüğünüz balıklar neon tetra ve transgenetik tetra ise 22-26 derece uygun olur diye düşünüyorum fakat balıkları almadan önce akvaryumunuzun dengeli olduğundan emin olmalısınız.

https://www.akvaryum.com/Forum/yeni_tank_sendromu_ve_azot_dongusu_k877167.asp (detaylı olarak buradan bakabilirsiniz)

Eğer akvaryumun dengeli değilse amonyak çok hızlı şekilde artacak ve bakımlarınızı öldürecek,hastalayacaktır. Balıkları çoktan aldıysanız suyu sık sık (günde bir kez %30) değiştirerek akvaryum dengelenene kadar amonyağı kontrol altında tutmaya çalışabilirsiniz. Metilen mavisi benim bildiğim kadarıyla antibiotik dır neden öyle demişler anlayamadım? Bitkiler için ise 6500k soğuk beyaz led yada florasan yeterli olucaktır fakat bu kolay bitkiler için geçerlidir daha zor bitkileri hayatta tutabilmek yada canlı renkler elde edebilmek için güçlü ışıklar gerekli olmaktadır tabi bitkilerin ne olduğunu bilmediğim için birşey söyleyemem. Akvaryum kurulumunda klorlu su kullanacaksanız en az 2 gün beklemenizi öneririm. Keyifli hobiler[:)][/QUOTE]

Değerli yorumunuz için çok teşekkürler. Ben de sizin gibi düşünüyorum aslında ve attığınız makaleyi de okumuştum. Yine de farklı yorumlar görünce tam emin olamıyor insan, daha çok sorguluyor. Size de keyifli hobiler [:)]
Tetra Akvaryumuna Öneriler
Ne kadar güzel cevaplar vermişsiniz çok teşekkürler. Bugün başka bir akvaryumcuya gittim orada daha farklı uygun fiyatlı bitkiler ve beyaz led ışık önerdiler. Genel olarak daha düşük maliyet çıkardılar. Bugünkü yeri de bu siteden öğrendim tesadüfen. İyi ki keşfetmişim burayı ne güzel insanlar var[:3]

[QUOTE=BeyzPl]Hobiye hoş geldiniz.

Evet fark edecektir. Neon tetra ile kardinal tetra ayrı türlerdir. Tetra türlerinin hepsi sürü balığıdır. Bu sebeple aynı akvaryumda dahi olsalar her tetra türüne ayrı sürüler kurmanız gerekir. Yani 6 neon tetra, 6 kardinal tetra gibi.

Melek için bahsi geçen 40-50 litre oldukça küçük. Melekler için en, az 180-200 litre gerekir. 40-50 litrede çok stresli ve huzursuz yaşarlar.

Zebra dahio bu hacimde olabilecek bir tür. Uyumludur da. Ama toplam 20-21 balık hacme göre çok olur. Şu anda 40-50 litrelik bir akvaryum alacaksanız olabilecek en iyisi 6 tane transgenetik ve 6 tane neon tetra dışında birşey almamanız. Muhtemelen vatoz olarak ya cüce vatoz yada leopar vardır. İkisine bu akvaryumdan daha büyük akvaryuma ihtiyaç duyar. Cory türleri ise (çöpçü) tetra türleri gibi sürü balığıdır. İki tane olmaları güvenilir bir ortam hissi oluşturmaz. Stresli olurlar. En az 6 tane beslemeniz gerekir. Hacim de buna uymuyor.

Akvaryumu kurarken doğayı örnek alın. Pembe ışık balıkları huzursuz edebilir. Doğru olan beyaz yoğunluklu birşey kullanmanız. Anubias gibi secebilceğiniz daha birçok canlı bitki var. Bitkilerin fotosentez yapabilmesi için uygun bir aydınlatma seçmeniz lazım. Pembe bu açıdan da mantıklı olmaz.

Çok birşey bulabilecek yerde oturmuyorsanız özellikle yemi ve bitkileri internetten temin edebilirsiniz. Daha iyi olacaktır. Atakan petshop, özelyem, akvaryem gibi sitelere bakabilirsiniz. Veya forumun ilanlar kısmına da göz atabilirsiniz. Yem ve bitki dışında da konumunuza göre birçok malzeme bulabilirsiniz.

Anubias çoğu bitkiye göre pahalı ve yavaş büyüyen bir bitki aslında. Dayanıklı olsa da başka bitkilerle başlayabilirsiniz. Sessiliflora, limon, bacopa, tütün, gül, çınar, zeytin, tilki kuyruğu, eledoa, saz, burgulu saz, najas, hydrocotyle, amazon hançeri, java fern, pigme zincir kılıç, subulata, pistia, su mercimeği, limnobium, salvania türleri gibi bitkileri de tercih edebilirsiniz. [/QUOTE]

İzninizle üç sorum olacak size.
Kuracağım akvaryumda iç filtre tetraları rahatsız edebilir dedi akvaryumcu, filtreyi kısa kenar doğrultusunda takarsam sorun olmaz dedi. Siz ne dersiniz bu duruma?
Diğer sorum ise metilen mavisi hakkında. İlk su doldurmada metilen mavisi damlatmamı söyledi akvaryumcu. Sizce kullanmalı mıyım. Su düzenleyici herhangi bir ilaç kullanmayı düşünmüyorum. İlk dolumda balık koymadan suyu ne kadar bekletmeliyim bu şekilde?
Son olarak yaptığım araştırmalara göre bu akvaryumda ısıtıcımı 26 derece yapmayı düşünmüştüm ancak akvaryumcu 23-24 derece yapmamı söyledi. Petshoptaki akvaryumları 22 dereceyle ısıtıyormuşlar sebebi de balık alan kişiler genelde 20 derecelik suya koyuyorlar diye balıkların sorun yaşamaması içinmiş. Sizce kaç dereceye ayarlamalıyım? Termometre almana gerek yok dedi, sizce almalı mıyım?[EDIT]tako61,2022-03-02 21:43:52[/EDIT]
Tetra Akvaryumuna Öneriler
[QUOTE=oguzkiy]Öncelikle hoş geldiniz, umarım hayalinizdeki keyifli kuruluma sahip olursunuz. Hacim olarak 90-100 litrelik bir tank tercih etmeniz yararınıza olur, hem su değerlerini korumanız kolaylaşır hem de daha fazla tetra türü deneyimleyebilirsiniz. Balıkların gerçek rengini görebilmeniz için beyaz ve gün ışığı arası tonlardan şaşmayın derim, ileride bitki eklemeyi de düşünürseniz düşük destekli bitkilere uygun dört renkli led armatürleri tercih edebilirsiniz, istediğiniz siyah kum da bitki eklemeye müsait. Balık türlerine gelince orası tamamen göreceli tabii ama kendi adıma transgenetik tercih etmezdim. Akvaryumcuların stoklarına göre balık önerisinde bulunduğunu unutmamak lazım, ansiklopedi kısmındaki tetra türlerine göz atabilirsiniz, bütçeniz nispetinde şehir dışından da balık temin edebilirsiniz, ilk balıklarınız içinize sinmeli. Şimdiden hayırlı olsun, keyifli hobiler.[/QUOTE]

Yanıtınız için çok teşekkür ederim. Transgenetik tercih etmemin sebebi küçük kardeşimin onları sevmesinden dolayı, ayrıca Trabzonda maalesef çok az çeşit balık var ve şuanlık şehir dışından almaya bütçe ayıramayacağım.
Tetra Akvaryumuna Öneriler
Merhabalar. Ben ilk kez bir akvaryum kurmaya karar verdim. Bir süredir internetten araştıma yapıyorum ama yine de çok eksiğim vardır. Bir petshopa gittim ve kafamdaki kuruluma göre malzeme ve fiyat bilgisi aldım. Almak için acele etmek istemiyorum o yüzden sizlere danışmak istedim. Bana 40-50ltlik bir akvaryum, iç filtre ve ısıtıcı önerdiler. Koyu bir tema istediğim için siyah hagen kum, pembe floresan, 2 Anubias önerdiler. Bakmak istediğmi balıklar şöyle: 6 Transgenetik Tetra, 6 Neon Tetra. Bunların yanına 1 vatoz ve 2 çöpçü önerdiler.
Sizce önerdikleri şeyleri almalı mıyım, balık sayısı akvaryum hacmine uygun mu, ek olarak neler yapabilirim? Neonların bir kısmı Kardinal olsa fark eder mi? İleride akvaryuma 1 adet melek(meleği de ayrı bir seviyorum) eklemem sorun olur mu? Veya 5-6 tane Danio Zebra eklesem nasıl olur? Pembe ışık bu balıklara güzel olur mu?
Fiyatların internettekilere göre daha pahalı olduğunun farkındayım fakat çoğu şeyi görerek almak istiyorum. İnternetten almamı önereceğiniz neler var? Mesela 1 Anubias için 60tl fiyat verdiler, almak mantıklı mı?
Son olarak Trabzon'da yaşıyorum. Buraya özel tavsiye vermek isteyen olursa çok sevinirim. Herkese keyifli hobiler[:3]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.