ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
karakhan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Mart 2007 11:25
Son Ziyaret:
20 Nisan 2009 13:55
Toplam Mesaj:
24 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
özgür şahan özen
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Özgür ÖZER / ÇANAKKALE

SON 10 MESAJI

Portakal?
Bu balık hakkında bilgi sahibi olan varsa lütfen paylaşsın. En çok merak ettiğim nokta ise dişi erkek ayrımı.
Portakal?
Fotğraf benim akvaryumuma ait değil uzun süre uğraştım ama düzgün bit foto alamadım ancak internette bulduğum bir foto ve benim balıklarım bunların aynısı sitede bu balıklara dair bir bilgi bulmadım
Portakal?
Herkeze selamlar
Şuan akvaryumumda aldığım kişinin sölediğine göre portakal diye tabir edilen bir tür var forumda ve site içerisindeki fotolara baktım ancak bendeki balığın alakası yok sitede sarı prensese benzeyen bir balık olarak anlatılmış. Fotoğrafını en kısa zamanda ekliycem ancak şimdilik sadece tarif edebilirim. Elimdeki balık tamamen turuncu renkte geniş ağızlı, uzun yuvarlak gövdeli ve iri gözlü bir balık. Alt yüzgeçlerinde 2 veya 3 tane beyaz benek var.


Bu balık ne yer ne içer nerde yaşar neyi sever hiç bir bilgi yok ortada bilen varsa yardım etsinkarakhan2009-03-04 14:13:00
yunus için kum
Benimde bir sorum var acaba ince deniz kumu kullanmak sorun yaratırmı? Sahile oldukça yakın oturuyorum ve heryer kumsal Yunusların ince kum sevdiği yazılmış acaba deniz kumu uygun olurmu merak ettim.
Ayrıca kum yüksekliği yunuslar için ne kadar olmalıdır?karakhan2009-03-04 11:44:05
800 litreye bitki tavsiyesi
Evet sanırım güzel gözüküyordur. Ancak cinsleride yazarsanız 20 tane cinsi var hangisi olduğunu belirtirseniz sevinirim teşekkürler
800 litreye bitki tavsiyesi
Teşekkürler Murat bey java fern ve Crinum thaianum bulabilirz sanırım tanıdığım bi arkadaşta bunların 2 side vardı.
800 litreye bitki tavsiyesi
Selamlar. Bir arkadaşım ofisi için akvaryum yaptırmayı planlıyor. Tahmini kapasitesi 800 litre civarında +- 100litre olabilir. Benim akvaryumumu gördü ve beslediğim türleri çok beğendi. Bendeki türler sarı prenses, yunus ve amrekan zebra. Sarı prenses, mavi prenses ve yunus üzerinde kesinleşti beslemek istediği türler ancak aynı zamanda bitkili bir akvaryum olmasını istiyor. Yüzey bitkileri hakkında yeterince bilgim var ancak o büyüklükteki bir tank için dip bitkileri ne tür olmalı bilmiyorum. Anubias ile ilgili bir yazı okudum ama sanırım tek başına yeterli değil daha farklı bildiğiniz türler varmıdır?
(Alınıcak balıkların tamamı yavru olacak)
Radinant2009-02-06 13:46:00
Haşlanmış Ispanak
Evet balıklar uzun süre kuru yemlerle beslendikleri için daha sonradan ıspanak yada salatalık gibi taze yemlere pek tenezzül etmiyorlar. Size tavsiyem balıkları bir gün aç bırakın ertesi gün büyük boy bir ıspanak yaprağını haşlayıp kıyın ve balıklara verin ilk başta gene tenezzül etmiyorlar ama etrafta uçuşan ıspanak parçalarına kayıtsız kalamıyorlar bi kaç saat sonra ıspanaktan tek bi parça bile kalmıycak :)
Bİtki Tavsiyesi
Size yüzey bitkileri gerekli çünki s.p leriniz direkt olarak köklü bitkilere zarar vermeselerde kumun yerini değiştirerek köklere zarar vereceklerdir istemeden de olsa. Sizinkine benzer bir sistemde bende var. 6 sarı prenses 4 yunus. 2 yıldır bitkisiz bir şekilde devam ediyordum ancak bitkili akvaryumları gördükçe bitkilere olan ilgim arttı. Bu tür balıklarla uyumlu dip bitkilerini araştırdım ancak yüzey bitkileri haricindekiler çok çok yavaş büyüyen bitkiler onlar büyüyene kadar sarı prensesler kumlara bir tur attırır :)
Size tavsiye edebileceğim 3 tür bitki var. a)Pistia Stratiotes, b)Salvinia Natans ve c)Lemna Minor

a) yavaş büyüyor ancak geniş yapraklı ve güzel görünümlü bir bitki
b) benim favorim. gelişim hızı yüksek ve çok şirin bir bitki
c) çoğu hobici bu bitkiden nefret eder çünki çok küçük yapraklı ve akvaryumun her yerine giriyo. Ama yüzeyde izole edersen inanılmaz bir şekilde suyu berraklaştırıyor.

Eğer yüzey akıntısını engelleyebilirsen bu 3 bitkide uygun. Ben bu bitkilerin 3 ünüde bir arkadaştan daha yeni edindim. şuan için bir sorun yok dipten beslenmeye alışmış olan balıklar bu bitkilere pek ilgi göstermiyorlar.

İllaki dip bitkisi isterim dersende anubias iş görür ama çok sıkı dikmen gerek kayalarla destekle s.p lerin kazamıyacağı yerlere dik. karakhan2009-02-02 16:06:59
Amerikan zebralarımın sorunu...
Dış ortamın sıcaklığı sadece ilk kurulum ve sonrasındaki bir kaç hafta önem teşkil ediyor arkadaşlar. Amerikan zebralar gerçekten inanılmaz bir hayvan şöyleki; ben ilk kurduğumda akvaryumun su sıcaklığı 27 derece civarı seyrediyordu. Ancak 1 hafta sonra ısıtıcı arıza yapmış ve biz bunu çok geç farkettik normalde 27 derecede sabit tutması gerekirken 21-22 derecelerde tutuyormuş. Yaklaşık 2 ay kadar bu şekilde normmalden soğuk olarak tank devamlılığını korumuş ve balıklar buna alıştılar 2 ay sonunda yavru vermeye başladılar. Biz arızayı tankın tamamını temizlerken farkettik. Anlatmaya çalıştığım sıcaklık sasürekli sabit kalırsa 20 derece gibi bi sıcaklıktada yavrulama mümkün oluyor.

Amerikan zebralar obur balıklardır doymak gibi bi hisleri yoktur bizzat test ettim tek bi balık bir çorba kaşığı yemi yavaşlamadan tüketebiliyor ve dolayısıyla karnı şişiyor. Şişliğin sebebi bu olabilir. Amerikan zebralarının yumurtlayacağı zamanı anlamak çok kolaydır. vental açıklığında bir yumurta kesesi oluşur kibrit ucu büyüklüğünde beyaz bir tüp şeklinde çıkıntı oluşturur ve bu tüp balığın vental açıklığında gün geçtükçe büyür büyüklük ile dişinin kırmızılaşması doğru orantılı olarak artar.

Amerikan zebraların dişileri kırmızı renkleri bazen karınlarında değilde sırt yüzgeçlerinin arkasına doğruda gösterebiliyorlar sebebini bilmiyorum fakat bunu gözlemledim. Kırmızımtrak renk yerine parlak bordo ve lacivert renkleri sırt yüzgeçlerinde belli belirsiz bir parlıklık yada yaldız olarak görebilirsiniz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.