ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
cankarsiyaka
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Ağustos 2022 17:13
Son Ziyaret:
29 Eylül 2022 14:38
Toplam Mesaj:
2 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Can
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

-Can

SON 2 MESAJI

Japon Balığımın Ani Ölümü
Geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim.
Dediklerinize istinaden çok da yanlış düşünmediğimi anladım.
Değerli yanıtınız için teşekkürler.
Japon Balığımın Ani Ölümü
Merhaba, sebebini anlayamadığım bir duruma dair tecrübeli arkadaşların fikrini almak istedim.

Yaklaşık 2 aydır büyük dikkatle bakmakta olduğum bir japonum vardı. 10 Litre civarı bir akvaryumda hacim yetersiz gelir diye tek balık olarak bakıyordum kendisine. Geçtiğimiz günlerde yemeğini verip evden çıktım, yaklaşık 24 saat sonra eve döndüğümde balığımı ölmüş buldum. [:'(] Ayrıca akvaryum filtremin su giriş bölgesinde dış parazit veya mantar gibi bir oluşum gördüm. Buna ek olarak filtrenin hava hortumunun üstü de lekelenmiş ve tam olarak ne olduğunu anlayamadığım bir şeyle kaplanıyor gibiydi. Bunları gördüğüme çok şaşırdım çünkü akvaryuma çok temiz ve dikkatli bakıyordum.

Haftada bir yüzde 30-40 civarı su değişimi yapıyor, dipten çekim yapmaya özen gösteriyordum. Suyum her zaman olabildiğince temiz ve berraktı. Tuhaf bir koku vs. yoktu. Ağzı açık bir kapta bir kaç gün beklettiğim çeşme suyunu akvaryuma ekliyordum.
Sera japon balığı yemi kullanıyordum, başlarda günde sabah ve akşam olmak üzere 2 defa. Son 1-2 haftadır kabızlık sebebiyle balığımda durgunluk fark etmiş ve bu sebeple yemlemeyi günde bir defaya düşürmüştüm. Dışkısını yaptıktan sonra durgunluğu geçiyordu. Son zamanlarda bu durgunluk da azalmıştı zaten.
Filtresini her zaman çalışır tutuyordum ve temizdi.
Akvaryumumda ilk kurduğumdan beri beyaz kum ve cansız bitki vardı ancak bunları dikkatlice ve defalarca suyla yıkamış o şekilde akvaryumu kurmuştum. Hiç bir zaman bunlardan kaynaklı bir problem gözlemlemedim.

Hiç bir problem yokken 24 saat içinde balığımın ölümüne sebep olan nedir tecrübeli arkadaşların fikirleri nelerdir? Suyumun ve akvaryumumun genel temizliğine bu kadar dikkat ediyorken 24 saat içinde filtrede gördüğüm dış parazit benzeri yapı neden olmuş olabilir? Eve geldiğimde hava 35 derece civarı, evin içi de 32 civarıydı. Sıcaklığın sebep olabileceğini aklımdan geçirdim ancak suyu kontrol ettiğimde pek sıcak gelmedi, odadaki mevcut sıcaklıktan daha serindi. Bir gün önce temiz olan akvaryumda bu denli bakteri, mantar vb. şeyler sıcak sebebiyle hemen üreyebilir ve bu durum balıkları öldürebilir mi?

Not: Foruma yeni üye oldum, farkında olmadan bir kuralsızlık yaptıysam kusura bakmayın.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.