ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kdrustun
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Temmuz 2023 18:55
Son Ziyaret:
31 Temmuz 2023 10:33
Toplam Mesaj:
7 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kadir Üstün
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Kadir Üstün

SON 6 MESAJI

Ölen Prl Karidesler
[QUOTE=Aras5434]
Hava sıcaklığı sebebi ile akvaryuma 3lü bilgisayar fanı bağladım.
Bağalamasam sıcaklık felaket artıyor bağlasam su deli gibi buharlaşıyor.

[B][K]***[/K][/B] Buharlaşan su saf su olduğundan içindeki madde miktarının yüzdesi haliyle artıyor bende seyreltme amaçlı hergün buharlaşan su kadar damacana su ekledim bu güne kadar. ( Yanlış olduğunu düşündüğüm 1. sebep bu )
[B][K]***[/K][/B] Akvaryumda fan takılı olmasına rağmen havaların çok sıcak olmasından sebep akvaryumdaki sıcaklık devamlı yukarı aşağıya oynayıp duruyor sabah 25 civarı akşama doğru 28 derecelerde sonra sabaha doğru tekrar 25 derecelerde böyle bir döngü var (Fan çok işe yarıyor diyemem sıcaklık yükseliyor bunu durduramıyor ama sadece artış hızını düşürüyor)( Yanlış olduğunu düşündüğüm 2. sebep bu )
[B][K]***[/K][/B] Akvaryumda mangrow kökü ve bitkiler vardı 2 ay sonra iş çığrından çıktı ve zemin artık görünmez oldu. Bi ara karidesler o kadar saklandılarki 80 litre akvaryumda 60 karidesten en fazla 10 adet sayabiliyodum. Bu beni negatif etkilediğinden ve netteki örnek akvaryumlarda zemin neredeyse boş ve sadece 2 3 moss türü olduğunu gördüğümden akvaryumdaki kökleri ve bitkilerin çoğunu söktüm. ( Yanlış olduğunu düşündüğüm 3. sebep bu )

Bugün hava serin istanbulda.
İşten gelince ilk defa bugün ölü bi kardies görmedim ( belki hava serin olduğundan ) belkide öldü ve yediler bile. Neden böyle düşünüyorum çünki yem atıyorum tık yok. Gerçi catappa yaprağı var onu yiyorlarmı emin deiğilim.
Bitkileri sökerken hafif hafif hareketlerle sökmüştüm nerdeyse tortu bile çıkmadı diyebilirim.

[B][K]***[/K][/B] Beni delirttiler ve su arıtma cihazı bağlattım [:lol:] ve 2 gündür ters osmos suyuna GH+ ekleyip 170 micro siemens civarındaki suyu akvaryuma ekliyorum damacana devri kapandı. Akvaryum 350 micro siemens civarında yavaş yavaş 240 micro siemense getirmeye çalışıcam.
[B][K]***[/K][/B] 1 ağustos civarı klimamda takılıyor Fanı çıkartıcam açıcam klimayı böylelikle suda buharlaşmaz ve su sıcaklığı sabit kalır.

Daha da bunlar ölmeye devam ederlerse artık azıma geleni söylerim heralde [:(((]

60 karidesten 30 tane kaldı moralim çok bozuk.[:'(] [:((]
Yanlışım varsa söyleyin de hem konuyu okuyanın yanlışı varsa ona hemde bana tecrübe olsun.[:iyi:][/QUOTE]

Hocam selamlar,
3. maddenin aynısını ben de yaptım. Benim de karideslerimin yarısı öldü. Sıcaklık 28-29derecelerde. Kökleri sökene kadar gayet sağlıklı bir akvaryumum vardı ve ölen olsa bile muhtemelen çok nadir oluyordu. Ben ölüsünü göremiyordum bile.
Senin sorunun da benimle aynı olabilir. Baştan kuruyorum ben. Tabii baştan kurma sebebim akvaryumu zaten seevmiyordum bu da bahanem oldu. Bana verilen tavsiyelerde suyun yarısını alıp yenisi eklemek. Bu şekilde sorunun çözülebilir.
Karideslerin Toplu Bir Şekilde Ölmesi
Herkese değerli yorumları için teşekkür ederim.

[QUOTE=Ciyus]Özellikle kökü sağlam ve derinde olan bitkileri sökerek değil dibinden toprak ile temas ettiği kısımdan keserek akvaryumdan ayırmanız daha uygun olur. [/QUOTE]

Bu şekilde de dipleri kalıyor diye komple sökeyim demiştim de neyse artık sağlık olsun. Üzdü biraz
Karideslerin Toplu Bir Şekilde Ölmesi
[QUOTE=GETS34]o olaya nitrat patlaması denir canlıların en büyük düşmanı nitrattır[/QUOTE]

Evet öyleymiş :( Peki bu tarz bir durumda nasıl sökmek lazım. Az az mı? Ya da söker sökmez dip çekimi(Yavru olduğu için çok diplere girmiyorum genelde) + su değişimi mi?
Karideslerin Toplu Bir Şekilde Ölmesi
[QUOTE=oguzsel]
Kumun altında kalan oksijensiz kısımdaki zararlı gazlar balıkları zehirlemiştir. Daha bilimsel bir açıklaması var ama tam bilemedim şimdi. Ani amonyak yükselmesi ile ilgili bir durum olması lazım. Geçen günlerde ben de aynı hatayı yaptım 3yavru vatoz ve 1garra rufa kaybettim. Hatta ben sadece bitki ekmek istedim biraz fazla gömmeye çalışınca baya kum havalandırdım ondan oldu.

Şuan tank stabil devam ediyor. 40-50 vatoz ve 5-6karidesle. Su değişimi yapıp devam edebilirsiniz.[/QUOTE]

Teşekkür ederim. Ben zaten akvaryumu büyütmek istiyordum fakat gözümde büyüyordu. Bu vesile ile onu büyüteceğim. Tek tek tüm hayatta kalan karidesleri yakaladım. Baya uğraştırıcı oldu ama nereden baksanız bi 30-40 arası hayatta kalan vardı. Onları şimdilik 10ltlik bir kovaya aldım. Bu haftasonu yeni bir akvaryum kurup, biraz ekosistem oluşturduktan sonra da ekleyeceğim.

Şu an gündemimde yeni bir şey var. Akvaryum soğutma. Dün termostat 30derece gösteriyordu. Akvaryumu soğutmak için fan arayışına girdim. Tavsiye var mı?
Karideslerin Toplu Bir Şekilde Ölmesi
[QUOTE=Furkanx]
Yarıya kadar su değişimi yap ve kullanmaya devam et [/QUOTE]

Akvaryumu zaten biraz büyütme gibi bir isteğim vardı. O yüzden büyütüp yeni akvaryum kuracağım.
Sebebi ile ilgili bir fikrin var mı? Sadece PH yükselmesinden mi olmuştur yoksa aklına başka bir şey geliyor mu?
Karideslerin Toplu Bir Şekilde Ölmesi
Selamlar,

Uzun zamandır karides bakıyorum. 35 lt bitkili gayet sağlıklı bir akvaryumum vardı. Karideslerim de gayet sağlıklı ve hareketliydi.
Haftasonu hoşuma gitmeyen bir bitkiyi sökme kararı aldım ve o hoşuma gitmeyen bitkileri söktüm. Biraz fazlaydı. Ben sökerken de doğal olarak toprağın dibinden suya biraz pislik karıştı. Su hafiften bulanıklaştı. Ben de açıklcası çok aldırış etmedim. Tekrardan çöker dibe diye. Fakat sabahına uyandığımda neredeyse tüm karidesler suyun yüzeyindeydi ve yarısı o gün içerisinde öldü.
Kalan tüm karidesleri bir kovaya aldım. Şimdilik durumları iyi. Karidesleri yakalayabilmek için kalan bitkileri de söktüm tabii. Artık suyum kullanılamaz durumda. 0'dan bir akvaryum kuracağım haftasonu.

Akşam eve gelince su değerlerini ölçtüğümde suyun ph değeri ve karbonat değeri biraz yüksekti. Karbonat seviyesi zaten hafiften yüksekti onu nasıl düşüreceğim diye araştırırken bu olay başıma geldi.
Yorumunuz nedir acaba? Ph ve karbonat haricinde çok anormal bir şey yoktu. Metal seviyesi, nitrit nitrat seviyesi vs hepsi normaldi.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.