ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mertetgu
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Mart 2007 15:09
Son Ziyaret:
31 Mayıs 2007 16:53
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mert ETGÜ
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Tekirdag
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mert ETGÜ

SON 4 MESAJI

23 lt bitki akv. zemin malzemesi
Ben lav taşı'nın zeminde kullanılabileceğini ilk defa duyuyorum. Peki lav taşı zamanla değişmesi gereken bir malzeme değilmi? Eğer zemine koyarsak ne zamandan ne zamana değiştirmeliyiz?
23 lt bitki akv. zemin malzemesi
Floredepotun üzerine aquaclay, midye kırığı yada bitki türlerine uygun kumlar serebilirsiniz. Birde aklınızda bulunsun aquaclay hafif bir kum olduğu için ufak sirkilasyonlarda bile havalanıp alttaki zemin malzemesinin akvaryuma karışmasını sağlayabilir. Bu dezavantajına rağmen gerçekten güzel bir kum, artık değerlendirme sizin.Sıvı gübre olarakta ( aqua, deep, hagen, prodac, ) marka ürünleri tavsiye ederim. Kalınlık hususunda zemin malzemesi olarak ince bir tabaka, üstüne koyduğunuz kum ise ekeceğiniz bitkilere göre 5-8 cm arası olabilir.
23 lt bitki akv. zemin malzemesi
Öncelikle Aquaclay suya salınım yapmayan bitki toğrağı olarak geçiyor, discus akvaryumlarında sıkça kullanılan bir kum. Floredepod ise kumun altına kullanılan zemin malzemesi. Yani ikisi farklı olmakla beraber tamamlayıcı olarak kullanılmalı. Tablet gübrelere gelince floreplus ürünü florenette ürününün etkisini arttırmak için kullanılıyor. Yalnız bu gübrelerin hepsi tablet gübreler, eğer kumunuzun altına zemin malzemesi yerleştirirseniz bu tablet gübrelerden çok sıvı gübreler kullanmanız daha etkili sonuç verebilir. mertetgu2007-3-17 9:46:8
23 lt bitki akv. zemin malzemesi

Cevap 1: Midye Kırığı kum kalabilir, ama illada değiştirmek isterseniz piyasada çeşitleri bulunan gübreli kumlardan alabilirsiniz. ( Örnek: Vitasand, Hagen vs. gibi markaların kumları...)

Cevap 2: Öncelikle sıvı ve tablet gübreler kullanmakla beraber zemininize letarit ve peat gibi malzemeler koymanız etkili sonuçlar almanızı sağlayabilir.

Cevap 3: Şahsi fikrim şelale filtrenin temizlik açısından yeterli olacağıdır. Yalnız şelale filtrelerin içindeki filtre kartuşları zamanla deformasyona uğradığı için yenileriyle değiştirilmelidirler. Sanırım filtrenizin temizliğinden mennun olmamınızın nedeni bu olabilir.

Cevap 4: Bu konuda daha yeterli arkadaşlar cevap yazarsa daha iyi olur...

mertetgu2007-3-16 20:2:27

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.