ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
acss
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Nisan 2007 00:32
Son Ziyaret:
12 Nisan 2016 20:08
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Abdülcelil Serdaroğlu
Doğum Tarihi:
02 Nisan 1963
Yaş:
61
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

celil serdaroğlu

SON 7 MESAJI

Akvaryum yapım teknikleri
''Ama sağlamlık derseniz yanlış dediğiniz şekil alttakinden daha sağlam.''
 
NEDEN ?
Deniz yıldızı yakaladım..! (Resimli)
resimdeki deniz yıldızının mercan türlerine ciddi zararları var bence hiç rahatlamayın rahatlamak için hemen tuttuğunuz yere bırakın
ana sayfa hakkında birkaç öneri
selamlar anasayfa hakkında ilk bakışta göze çarpan birkaç sorun tesbitim var bilmem diğer forum arkadaşlarıda bana bu konularda katılırlarmı ?
İlk sorun sitede onlain olan üyelerin gösterildiği kısımda buradan bırakın aradığınız kişiyi kendinizi bile bulmanız gerçekten bir işkence neden diğer bazı forum sayfalarında olduğu gibi kullanıcı adına göre bir düzen seçilmeyip de böyle mantığını anlayamadığım bir düzensizlik seçilmiş bir türlü akıl erdiremedim.
 
İkinci bir sorunda satış bölümündeki başlığın aczi. buradada bir keşmekeş sürüp gidiyor  bitki  tatlı ve tuzlu su  ayrımı yapılmadan satış başlıklarının  ayrıyyeten belirtilerek birbirlerinden ayrılması gerekiyor. Böylece hem satış ilanı vereceklere hemde alıcı olacaklarada şimdiki gibi bir işkence uygulanmayacak ve daha kolay ve daha vermli bir alışveriş ortamı sağlanmış olacak kanaatindeyim.tatlı su ve tuzlu su ayırımının balık bölümündede olması gerekmektedir birde bu iki bölüme hem arayanların hemde satanların ortak ilan vermeleride ayrı bir sorun diye düşünmekteyim. forum üyesi arkadaşlar acaba bu konuda bana katılıyorlarmı? Eğer çoğunluk bu söylediklerime katılıyorlarsa site yönetiminden bu eksikliğin biran önce telafi edilmesini rica ederim. saygılarımla.
kendi yaptığım kayaların phını nasıl düşürebilirim
mesajınızı mesaj gönderdikten sonra gördüm kusura bakmayın temiz suyu koyduktan sonra suyun ph nı ölçün ve bir kapak asit ilave ettikten sonra suyu iyice karıştırın ve tekrar ölçün ph ı 5 veya 5.5 e kadar düşürün ölçümle nekadar asit ataca ğınızı kendiniz tsyin edeceksiniz  daha sonra kayalarınızı koyup 4ve ya 5  gün bekleyip ph tekrar ölçün 8 civarına gelmişse kayaları çıkarıp bol suyla yıkayıp tekrar temiz su doldurduğunuz kovaya koyun birkaç gün sonra tekrar ölçümünüzü yapın eğer ölçüm sonucunda ph normalin altında ise kayaları çıkarıp bir daha yıkayıp tekrar temiz su doldurduğunuz kovada bekletin eğer ph yüksek çıkarsa ilk işlemi tekrarlayın
asidin deniz akvaryumunuza bir etkisi olmayacaktır tabiki yukarıda belirttiğim gibi bol suyla iyice yıkamanız şartıyla çok çok ph seviyesini biraz düşürür tabiki iyice yıkanmamış olursa buda kayaları koyacağınız akvaryumun çok küçük olması durumunda farkedilebilir
kendi yaptığım kayaların phını nasıl düşürebilirim

Bir önceki mesajımda bazı eksik kalan kısım ların olduğunu farkettim onun için bu ilaveyi yapmak ihtiyacı duydum ilk mesajında kayaları 23 nisanda yaptığını yazmışsın onu atlamışım daha öncedende söylediğim gibi kayaların hazır olması için en az bir ay tatlı suda bekletilmesi gerekiyor siz  23 nisanda kayaları yaptıysanız 3 veya 4 gün kurumaları için beklediğinizide varsayarsak zaten ph ın oturması için gereken süre henüz dolmamış kayaları tamamen kuruduktan sonra suda beklettiğinizi varsayarak bunu yazıyorum eğer tamamen kurumadıysa zaten onunla başetmeniz bence imkansız dışarıdan bakıldığında sizi kuru gibi gözükerek yanltabilir bunun için açık havada ve mümkünse güneş altında 4 . 5 gün beklemesi gerekiyor ve hava sirkilasyonu kuvvetli  olan bir  yerde kurutulması dahada iyi sonuç veriyor.

ikinci bir durum da  yaptığınız kayalar kaç kg dir bilmiyorum ama kovadan kastınız bildiğimiz 25 lt lik kovalarsa kayalarınızda fazla değil demektir ve bu kovadaki suyun miktarıda kayaları koyduktan sonra 10 lt ye kadar düşecektir uda oldukça düşük bir seviye önerim daha büyük bir yerde dinlendirmeniz.
diğer bir hususda kullandığınız temiz suyun ph değeridir eğer temiz suyun ph değeri 8  in üzerindeyse ki bizim burada genelde 7.5 üzerinde oluyor ph  ın 10.5 a çıkması henüz 15 günlük bir kaya için fazla sayılmaz. saygılarımla umarım bir yardımım olmuştur.
kendi yaptığım kayaların phını nasıl düşürebilirim
selamlar yukarıdaki mesajda arkadaşın suya asit ilavesi fikride size yardımcı olacaktır ben discus beslediğim dönemlerde bunu değişik şekillerde uygulamıştım oldukca faydasını gördüm sizde hızlandırıcı olarak kovanızdaki suya örneğin bir miktar tabi ölçüm yaparak kezzap olarak bildiğimiz asittende döküp ph seviyesini olabildiğince aşağıya çekip daha sonra 1 hafta kadar bekleyip suyunu değiştirdikten sonra yeniden ölçüm yapabilirsiniz birde böyle denemenizi öneririm . bu arada profilime ismimi yazmadığımı yeni farkettim adım celal   başarılar
kendi yaptığım kayaların phını nasıl düşürebilirim

 Yapmış olduğun kayaların suyunu değiştiriyormusun eğer değiştirmiyorsan 2 veya 3 günde bir değiştir 2 hafta kadar bunu uygula daha sonra suyu değiştirme ve bir hafta sonra tekrar ölçümünü yap ph  ın ciddi şekilde düştüğünü göreceksin  eğer dahada düşmesi gerekiyorsa aynı uygulamaya devam et.ben böylece yaklaşık bir ayda ph istenilen düxeye düşürmüştüm.kolay gelsin.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.