ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
cihanne
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Nisan 2007 12:07
Son Ziyaret:
26 Kasım 2007 01:38
Toplam Mesaj:
31 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
cihan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

cihan ürüt/bursa
velifera,moly,plati ve lepistes familyaları,elma salyangozları, mango kökleri ve bitkiler aralarında yavrular :)

80 * 60* 40

SON 10 MESAJI

Yavrularla Beraber..
[QUOTE=emreyıldız]Dayım trafik kazası geçirmişti apar topar evden çıktık ve yavrular akvaryumdaydı 1 haftalıktı yemiyorlardı diğer anaçlar 2 gün eve gelemedim balıkları unuttuk eve geldiğimde sadece 4 tane yavru kalmış onlarda meydanda yüzüyordu ama anaçlar kovalamıyordu bile tamamen açlık hissi başka birşey değil  tecrübemden dolayı söylüyorum yavrusunu tek yemeyen safkan velifera sarı olanlar yani yavrusunu hiç birşekilde yemiyor.
[/QUOTE]
 
Herkese selamlar.
Emre bey;
Safkan velifera diyerek neyi kastetmek istemişsiniz anlayamadım. Veliferanın diğer mutasyonlarını safkan olmamakla suçlamamalısınız :)
 
Ayrıca bende yaklaşık 15 yıldır canlı doğuran besliyorum. YAvrusunu yemeyen canlı doğuran tanımıyorum. Kendi yavrusunu yemeyen dişi balığın mutlaka doğumla ilgili bi rahatsızlığı oluyordur, yoksa sağlıklı bir dişi doğurduğu yavruları anında yiyebilir.
 
Saygılarımla
Valfieram Neden Su Yüzeyinde
bykachem arkadaşımızın da dediği gibi anlaşılan akvaryumda bi oksijen sıkıntısı yok bencede; zaten siz de akvaryum konusunda tecrübelisiniz.
arkadaşımızın da dediği gibi ya balığınızın su içinde oksijen alma sıkıntısı var;
yada balığınız diğer balıklara göre yemlenme konusunda pasif kaldığından sürekli yem arayışı içerisinde.
Ben de yaklaşık 10 yıldır canlı doğuran besliyorum ve özellikle velifera gibi büyük balıklarda, yem için kavga edildiğini biliyorum. Balığınız aç kalıyor ve sonrada yem arıyor olabilir.
 
cihanne2007-10-26 13:35:34
melezlerde üremeyle ilgili bir sorum olacak?
Merhaba,
Bundan yaklaşık 3 ay önce erkek veliferam ile dişi molimin eşleşmesinden doğan yavrularım neredeyse eşleşecek büyüklüğe ulaştılar.
Ancak bu melez yavrulardan sağlıklı yavrular alabilirmiyim merak ediyorum.
Teşekkür ederim.
Molilerin kavgası....
Mehmet Emre KÖKSAL Bey;
Moliler; erkeğin, dişiye arkasından yana eğilerek yaklaşmasıyla erkeğin gonopodunu dişinin anüsüne dokundurması şeklinde çiftleşirler. Bu doğaldır. Ancak balıklarınızın doğurup doğurmayacağını ancak resimlerini koyabilirseniz söyleyebiliriz.
 
Erkan GÜNDOĞAN Bey;
Arkadaşımızın dediği gibi tankınıza en az 2 tane daha sağlklı dişi alırsanız erkeğiniz çiftleşmek için diğer dişilerle de ilgilenirken şu anda bulunan dişi balığınız rahat kalacak ve sağlığı tehlikeye girmeyecektir.
 
Herkese saygılarımla...
filtreden çıkan lepistes yavrularım :)
Merhabalar,
Bugün filtremi temizlemek için açtığımda lavabonun içine birşey zıpladığını gördüm, daha önce sizlerin forumlarını okumuş olduğumdan aklıma hemen filtreye kaçan yavrular geldi ve lavabonun tıpasını kapattım. Filtreyi büyükçe bir kovanın içerisinde iyice salladığımda 8 tane yavru lepistesin canlı kaldığını ve bir çoğunun ölü olduğunu gördüm. Yavrular biraz sağlıksız ve gümüşi gri renkteler ama sanırım en azından 2 3 tanesini yaşatabileceğim. Neredeyse toplu iğne başı kadar doğan bu yavruların insana bu kadar çok keyif vermesi, ve canlı doğurgan tankınızın böyle süprizlerle dolu olması harika.
Herkese saygılarımla...
tecrübeleriniz?
Merhaba arkadaşlar,
Geçen hafta aniden ölen 2 balığıma çok üzüldüm, ve sadece akvaryumcunun tecrübelerine dayanarak veya internette okuduklarımı yorumlayarak değilde, bu işi doktoruna danışarak öğrenmeye karar verdim. Bursa Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi  öğretim görevlilerinden birisiyle dertleştim bir öğle yemeğinde.
Sağolsun, gerçekten çok faydalı bilgilerle donattı beni. Söylediklerinin çoğu tatlı su canlılarının ve özellikle canlı doğurganların yaşamsal özellikleriyle ilgili genel kültür bilgileriydi.
 
Şimdi benim sizlerle paylaşmak istediğim şu:
 
Canlı doğurgan tankımızda sağlıklı ve üreme açısından verimli balıklarımız olması için balıklarımıza ve tankımıza hergün aşırı ilgi mi göstermeliyiz, yoksa tankımızı herşeyiyle kendi haline mi bırakmalıyız?
 
Ben de hemen hemen hergün akvaryumumla çok yakından ilgilenirdim. Zira, Sayın Hocamız tankımı rahat bırakmamı tavsiye etti bana... Ne kadar çok müdahale edersem hastalık ve ölüm riski artarmış..
 
Sizlerin tecrübelerinize danışmak istiyorum. Sizler ne düşünüyorsunuz?
cihanne2007-06-04 14:40:49
Molim doğuracak mı ?
Merhaba Emre Bey,
Üzgünüm ama sanırım balığınız kabızlık çekiyor.Çünkü hamilelikte balığın sadece karın bölgesi şişkinlik gösterir, anüs etrafında halka şeklinde bir şişme de gözlenebilir. Göğüs kısmının da şiş olduğu durumların çoğu hamilelik değildir. Acilen haşlanmış ıspanak vermenizi tavsiye ederim. Kolay gelsin, geçmiş olsun.
 
yem yememe
Bence bakteri ilacı kullanmalısınız. Balıklarınızda iç parazit olabilir. Haşlanmış ıspanak vermeniz faydalı olacaktır. Geçmiş olsun.. acemi412007-05-22 14:38:34
360 Lt Akvaryum Yaptırıyorum...
[QUOTE=SukulL]Cok teşekkür ederim Smile peki içine dekor kum falan ne tür bişey kullanmalıyım balıkların sectiği kum türü varmıdır? [/QUOTE]
 
merhabalar,
benim tavsiyem mermer kırığı diye bilinen beyaz kum. hele bi de üzerine mavi ve kırmızı gralüs aydınlatma yaparsanız, balıklarınızdan çok kumunuzu seyredebilirsiniz, tabi bu işin mübağlası..
hayırlı olması dileğiyle.
kum pipeti
merhaba arkadaşlar,
yaz ayları geldi çattı, hergün elimizden düşürmediğimiz 0.5 lt lik pet su şişesinin kapağına evimizde kullandığımız herhangi bir su hortumunun çapından yarım santim daha az bir delik açıyoruz. ve bu pet şişenin dibini kesiyoruz. en son olarak ta şişenin delik kapağından içeri sıkıca girecek şekilde 1 2 ssantim kadar hortumumuzu sokuyoruz. alın size dip çekme aleti, yada diğer bi adıyla kum pipeti. kolay gelsin.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.