ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
EXAGON
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
62
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Mayıs 2007 13:49
Son Ziyaret:
26 Ağustos 2023 13:43
Toplam Mesaj:
137 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
METİN BALTA
Doğum Tarihi:
01 Nisan 1976
Yaş:
47
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

100x50x60 Frontoza 80x40x30 L144

SON 10 MESAJI

En Pahlı Lepistes Irkları Nelerdir? Lütfen Cevapp
Öncelikle herkese iyi günler. Lütfen beni yanlış anlamayın kimseyle polemiğe girmek gibi bir niyetim yok. Atalarımızın da dediği gibi bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıptır. Hobi gibi konuları öğrenme yerlerinden bir tanesi de şu an yazıştığımız forumlardır. insanlar kısıtlı bilgilerini genişletmek için buralarda konu açıyor. Eğer olumsuz cevaplar vererek insanların hevesini kırarsak hem bu hobiye zarar vermiş hem de insanların öğrenme hevesini kırmış oluruz.
Lepistesimin Doğurmasına Ne Kadar Süre Var
Resimler çok net değil ama sanki baya zaman var gibi duruyor. Hatta belki hamile bile olmayabilir.
Elma Salyangozu Kabuğu
Merak edilecek bir durum değil. Kabuğun büyümesi bu şekilde oluyor. Kabuktaki yatay çizgilerin her biri büyümenin sonucu.
Tetratec 1200 Sepet Sıralaması ?
Boyut olarak büyük malzeme altta kalacak şekilde yerleştirmenin uygun olur. Ayrıca yanlis hatırlamıyorsam filtre nin kutusu üzerinde de yerleşim sıralaması gösteriyor.. Son olarak sina00 arkadaşımızın da dediği gibi en azından süngerleri sadece akvaryumdan çekeceğin su ile durulayip tekrar kullan. Çok fazla temizlemeye çalışma yoksa oluşan kültürü kaybedip yine bulanık su sorunu ile uğraşmaya devam edersin.
180*60*55 Akvaryum Yaptırmayı Düşünüyorum Hepl Me?
Forumda bu iş için bir hesaplama aracı var cam kalınlığı için onu kullanabilirsin. Link "https://www.akvaryum.com/Hesaplayici/akvaryumyapim.asp". o boydaki bir akvaryum için bence de kayıt-kuşak gerekir. Akvaryumun patlama riskini ben olsam göze almazdım.[:iyi:]
Baliklar Hep Ustte
Varsa resim yükler misin arkadaşım, birde su sıcaklığı nedir? İlk kurulum ilacından kastın nedir?
Damızlık Sarı Prenseslere Artemia
Süngerle artemia çıkartma yöntemi de var. Youtube ta videolar bulabilirsiniz. Ayrıca artemia yumurtadan ilk çıktığında çok küçük oluyor. Balıklara vermeden filitreyi durdurmanızı tavsiye ederim. Eğer ilk çıktığında yemezlerse artemiaları büyütmeyi deneyebilirsiniz. Besin değerleri biraz düşecektir ama yinede kuru yemle kıyaslanmaz.
Betta Balığıyla Yaşayan Balıklar Nelerdir
Öncelikle aramıza hoş geldin genç kardeşim. Ben farklı bir konuda sana bir hatırlatmada bulunmak istiyorum. Eğer yanlış görmüyorsam akvaryumunun içinde bir motorlu filtre var. Beta balığı doğası gereği çok akıntı seven bil balık değildir, ayrıca sendeki erkekte büyük kuyruklara sahip olduğu için akıntılı suda hareket etmesi oldukça zor olacak. Bu durum belki abartacağım ama balığının ölmesine bile sebep olabilir. Benim sana tavsiyem ya o filtreyi bir pipo filtreyle değiştir yada tamamen çıkart içinden. Eğer balığın için uygun yem aldıysan (betaya özel yemler-ben hikari tavsiye ederim) ve uygun miktarda yemleme yaparsan (tek tek balığın olduğu bölgeye at, ilgilenmeyi bıraktığında doymuş demektir) suyun filitrasyon ihtiyacı olmayacaktır.

[QUOTE=Bilgekarga]Benim akvaryumumda bunun aynısı filtreyi kaldırdım. Şuanda ısıtıcı duruyor sadece . Birde arkadaşlar buradayken sormak istiyorum imzada yazdığım gibi büyük 200 lt akvaryum kurcam yanına bölme yapıp bettamı koyabilir miyim ?[/QUOTE]

Eğer kuracağınız akvaryuma koyacağınız balıklar ile betta için gerekli su şartları aynı olacaksa herhangi bir sorun olmayacağını düşünüyorum.
Su Piresi Kültüründeki Mikro Kurtlar
[QUOTE=Kromatit]Bunlar da bir çeşit nematod. Çer çöp ile beslendikleri için yeşil su gibi kirli ortamlarda yaşıyorlar. Balıkta parazit yapan canlılar olsalardı bu boya bulaşacak bir balık olmadan gelemezlerdi.
Ancak şu var ki ben bunların girdiği suya elimi sokmam. Kirli ortam canlılarıdır sonuçta. Balığa kendisi zarar vermese bile ne mikrobu vardır bilinmez.
Neredeyse ter temiz kültür satan hatta sayarak veren insanlar var.[/QUOTE]

Arkadaşlar tekrar merhaba öncelikle yaptığınız yorum için çok teşekkür ediyorum. Konuyu Su ürünleri uzmanı bir arkadaşıma danıştım. Resimlerde görülen uzun ince kurtçukların aynı supireleri gibi balıklar için canlı yem olarak kullanılan bir hayvan olduğunu, herhangi bir zararı veya parazit özelliğinin olmadığını, gönül rahatlığıyla balıklara yem olarak verebileceğimi söyledi. Belki benim gibi su piresi kültürü alan arkadaşların başına gelebilir diye bu mesajı muhafaza etmeye karar verdim siz de benim gibi şüphelenerek bu kurtçukları ayıklamak için kültürünüzü yok etmeyin. Herkese iyi hobiler. [:)]
Su Piresi Kültüründeki Mikro Kurtlar
Arkadaşlar herkese mutlu günler. Yeni aldığım su piresi kültüründe uzun ince ve şeffaf mikro kurtlar var. Kıvrılarak yüzüyor. Resmi aşağıda video da ekledim. Aldığım arkadaş yeşil suda oluştuklarını söyledi. Bunların ne olduğunu ve balıklara zarar verip vermeyeceğini bilen arkadaşlar varsa yorumlarını bekliyorum.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/27833/140320191708221.jpg[/IMG]

[VID]https://www.youtube.com/watch?v=s1Ob68Ai6_c[/VID]
[EDIT]EXAGON,2019-03-14 17:52:51[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.