ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
alpoman07
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Mart 2008 19:59
Son Ziyaret:
19 Ekim 2022 23:54
Toplam Mesaj:
11 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Alper Yıldız
Doğum Tarihi:
23 Ekim 1991
Yaş:
32
İl:
Antalya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ALPER YILDIZ ANTALYA

SON 10 MESAJI

afra whitetop

1-Mbunayla imparator olmaz biri etçil biri hem etçil hem otçuldur bu uzun vadede sorun çıkarır.
2-Afrayla imparator tür uyumu olarak hiç iyi olmaz.İmparator gibi sessiz sakin bir balık büyük sıkıntı yaşar.
3-Kırma balık demişsiniz kırma balık korkusuz mu oluyormuş?
 
 Son olarakta size tavsiyem İceman Almanızdır,icemanda bir mbunadır ve diyeti afrayla aynıdır.
[/QUOTE]

1-2 günde bir Sera flora vermesi problemin çözümü ben 2 yıl boyunca mbuna içinde imparator besledim ne bir karın çöküklüğü ne deformasyon nede başka bir rahatsızlık yaşadı balığım.
2-İşte zaten o sessiz sakinliği diğer balıkların üzerindeki stresi azalttığı kanaatindeyim.
3-Büyük oranda ekonomik açıdan söylemiştim ama sorunuzun cevabı "GALİBA" kesin bir cevap veremem çünkü bunu kendi beslediğim 4-5 balığa bakarak söylemem yanlış olur.
4-Ben kendi deneyimlerimden yola çıkarak bü çözümü belirttim ve 2 yıl boyunca ne bir kavga ne bir hastalık yaşadı stres azaltmak için attığım balık.
Saygılar...
afra whitetop
Afra mbuna türü olduğu için kayacıl bir balıktır.Eğer balıklarınızı yeni aldıysanız,eski ortamlarında bir değişiklik yapmışsanız strese girmişlerdir ve saklanma içgüdülerini tetiklemişsinizdir.Size ufak bir tavsiye akvaryumunuza bir tane büyük boylarda sakin cinslerden bir imparator yada kadanga dişisi alın(kırma bir balık bulursanız hem maddi olarak hemde korkusuzluk bakımından size artı sağlar) ve atın akvaryumunuza.İmparator türlerinde saklanma içgüdüsü mbunalar kadar çok olmadığından gün içersinde akvaryumda hareketliliği sağlayacak ve balıklarınız en geç 1 hafta içinde normale dönecektir.Bu yazdığıma karşı çıkan akvaristler olabilir ama probleme çözüm sağlaması garantidir tecrübeyle sabittir ;) Çünkü eskiden mbuna beslerken benimde başımın belasıydı ve çok sinirimi bozuyordu.
Saygılar
Akvaryumda kum
Peki suyu boşaltmadan kum ekleme yapsam bir kap yardımıyla yavaş yavaş döksem en dipten bi problem olurmu?
Akvaryumcu yalanları
Antalyadada böyle şeyler gerçekten çok oluyor. Geçenlerde bir erkek bir dişi bettayı 80 liraya satın almış bir abi geldi benim bulunduğum dükkana ve bettanın gercek fiyatının 5 lira oldugunu ogrenince adamı zor sakinleştirdik :D iş o ki birde aynı torbaya konmuşlardı ve "akvaryumada böyle salla 1 haftaya yavru alırsın diyerek göndermiş adamı".Aynı dükkanda bir çift mücevherin 150 lira bir çift amerikan zebranınsa 80 90 tl satılmasına şaşırmamak gerekiyor :D Antalyada bu hobiyi yapanlar kimden bahsettiğimi az çok anlayabilirler  :D  aynı yer ise 5 sene evvelinden bana bir tas filtre yapmıştı ve yaklaşık bir dış filtre parası ödemiştim verdiği ise sadece bir kafa motoru bir delikli kap ve elyaf hepsine 5 sene once 60 lira vermiştim o zamanlar toyuz tabi büyük akvaryumu yeni kurmuşuz daha geçirenler sağlam geçirdi :D Yanlız benimde onları  kazıkladığım oldu herşey karşılıklı :D Damızlık frontozaları tanesi 12 liradan alıp 80 liraya sattığımda oldu adam amerikan zebra bunlar diye satmıştı :D sonrasında leleupileri damızlık altı sarı prenses diye 4-5 liraya alıp yine bi yuzde 200 e yakın bir karla satmıştım :D Bu hobide en önemlisi tecrube ve davranış misal bir balığı hayran hayran sorarsanız kesinlikle 2 liraysa size "4 lira ama sana 3 e olur" diyerek yine bi kazık sokmaya kalkan çok olacaktır. Aman dikkat araştırmadan yola çıkmayalım ..
Herkese hayırlı ve sağlıklı hobiler...
Akvaryumda kum
Akvaryumumda kum kulanmıyordum yaklaşık 2 senedir sebebi frontoza üretim akvaryumuydu 10 tanelerdi ve dip çekimini kalın hortumlarla yaptıgım için kum problem yaratıyordu.Gelelim asıl meseleye şu an elden çıkardım frontozaları malawiye dönüş yaptım genç red orkide ve kadangolarım var yanlız problem şu ki buyuk ihtimalle amonyak ve nitrat patlaması yaşanıyor ve hergun duzenlı su ceksemde engelleyemıyorum ve balıklar kendini bir oraya bir buraya sürtmeye başladı.İç parazitten şüphelendim fakat 1 tanesi haricinde hiçbirinde karın çöküklüğü yok oda arkadasımdan gelen bi red rubin dişi zaten besiye çektim düzelttim sorunu kotu beslenmeymiş.Benim size sorum sizce kum kullansam amonyak ve nitratı sabit bi seviyede tutup hayvanların kendini sürtmesini engelleyebilirmiyiz??
Saygılar...
Karın çökmesi(yem yemede problem yok)
Herkese yardımları için teşekkür ederim fakat tedaviye ihtiyaç kalmadı balıklar arkadaşımdan gelmişti sanırım iyi bakamamış hayvanı besiye çektim 2. gunun sonuda hayvan normale döndü.Tekrardan herkese ilgi ve alakaları için teşekkür ederim.
Saygılar
Brichardilerde beyaz noktalar
Kesinlikle beyaz benek eğer akvaryum bide günluk kullanım alanındakı odalardan birindeyse gunduz ılık olan oda siz yattıktan sonra buz gıbı olabılıyor sabaha karşı bu da suda hergun yaklasık 3 4 derece oynama yapar ki buda beyaz benek hastalıgına altın tepside kurban sunmak gibi olur... Isıtıcıya verılecek bi 15 20 lira brikardi gibi güzel bir hayvanın saglıgından daha degerli değildir.Hem uygun şartları yakalayınca yavruları görmek paha biçilemez...
Karın çökmesi(yem yemede problem yok)
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: karın çöküklüğü

Akvaryum Kapasitesi (litre): 450

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: red orkide ve borleyi kadanga

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon: 1 dış filtre 1 tas filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:  -

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
Red rubinimde ilginç bir karın çöküklüğü var. Yalnız hemen hemen akvaryumun en iştahlısı diyebilirim. Balık bugün geçti elime,  hani yem yemese sarımsak tedavisine başlayacağım ama iştahlıda olunca bir arafta kaldım. Ne yapsam ne etsem? Ey üstadlar yardım edin.  özkoçak2010-11-08 13:59:17
frontosadan pacuya
Hocam bende işte balıklarımda buyumeyi seviyorum bu bi nevi verdiğim özverinin bana geri dönüşü olarak geliyor bu yüzden pacu düşünüyorum zaten kısa zamanda büyük boyutlar kulağıma çok cazip geliyor. Birde frontosalarımdan asıl vazgeçme sebebim kıbrısta okumam.Annem ve babamın allah muhafaza herhangi bir yanlışlık sonucu tüm koloniyi heba etmesinden korkuyorum pacuya yonelten 2. sebepte bu maliyetin ucuz olması atıyorum 10 pacu alsam taş çatlasın 70 e 80 e bağlarım. Natteri benimde ilk başta kafamda vardı fakat su değerlerinin önemli olması ve benım burda olmayacak olmam beni vazgeçirdi :D 
Saygılar...alpoman072010-09-03 02:37:17
frontosadan pacuya
Herkese saygılar.Şu sıralar elimde bulunan frontosaları çıkarıp yerıne pacu almayı planlıyorum.Eğer daha onceden beslemiş veya hali hazırda besliyor olan varsa pacuların davranışları genel olarak nasıl acaba fıkır verebılırmı.Bu arada akvaryum hacmim 500 litre.
Saygılar...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.