ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Karaburuk
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Mart 2008 13:42
Son Ziyaret:
11 Şubat 2024 20:29
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Murat Karaburuk
Doğum Tarihi:
05 Nisan 1979
Yaş:
45
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Murat KARABURUK

SON 6 MESAJI

Discuslar hakkında yorumlarınız
[QUOTE=fatihkarakaser]

[VID]http://www.youtube.com/watch?v=XBrz8OfV9rc[/VID]

Murat bey merhaba;
Bu video ingilizce de olsa doğal ortamında discusun nasıl ürediğini en güzel şekilde gösteren videolardan biri.Beslenmesi ile alakalı da internette araştırma yaparak yabancı kaynaklardan beslenmeleri ile alakalı bir çok makale ve yazılara ulaşabilirsiniz.Discus artık bilinmeyen bir canlı değildir Murat bey.Herkes kendi tecrübeleri ile konuşur konuşmasına da bir yanda bilimsel veriler dururken herkes kendi tecrübelerinden sağladığı edinimlerini otorite gibi karşı tarafa kabul ettirmeye çalışırsa sıkıntı burada doğar.

Discus konusunda çok tecrübeli olabilirsiniz.Siz tubifexi sterilize edebiliyor olabilirsiniz.Güvenerek balıklarınıza veriyor da olabilirsiniz.Ancak burada discusa yeni başlamış genç ve tecrübesiz bir kardeşimize (kaldı ki balıklarından birinin jel dışkıladığını belirtmiş.İç parazit belirtileri olan belki de hastalıktan yeni kurtulmuş balıklara) konuya tubifex ver diye başlarsanız yarın bu tubifexten bulaşan parazitler nedeni ile ölen balıkların sorumluluğunu üstünüze alır mısınız?

Ayrıca şu 3 sayfa boyunca kimseye saygısızlık yapılmadı.Herkesin görüşüne saygı gösterildi.Riskleri anlatıldı.Konuyu lütfen tecrübeli birine olarak değil discus ta yeni tecrübe edinmeye çalışan birine göre tekrar okuyup değerlendirmenizi rica ederim.

Forumda tartışma ortamı yaratmak üslubum değildir.Sadece yazdıklarımın iyi anlaşılmasını istedim.

Saygılarımla..
[/QUOTE] 
 
Discusta her zaman parazit vardır istersen kezzapla yıka içini bünyesi üretir her canlıda olduğu gibi insan dahil sen balığın direncini kırarsan zayıflatırsan parazit balığı öldürür.  akvaryumun hiyerarşik düzenini sağlamalısın zayıf kalan balıkları dominant ve güçlü balıkların baskısından kurtarmalısın yem yedirmezler hayvan açlıktan zayıf düşer 3-5 gün sonrada strese girer kuytu biryere kaçar. sonu malum discus çok hassas balık herkes bakamaz olur ilgi alaka ister bir hevesle başlamamak lazım bu işe çabuk yorulacaksan rolantide bir hobi bulmalısın kendine arkadaşlar sözlerim sert olarak anlaşılmasın fakat işin özü bu 10 larca yıl discus üretmiş hobiciler tek çizgi üstünde devam ediyorlar. herkes kendi tarzında yoğurt yer forumlarda 8.-10. gün artemiya verin yazar balık 10. gün ağzına sığmayan kurt yiyor yarısı dudaklarından sallanıyor. çok yakın bir arkadaşım 1 aylık yavruları vardı elinde bana dediki -balıklara kurt verdim kurt balığın midesini delmiş karnı parçalanmış buldum ölüsünü akvaryumda dedi ağzım açık kaldı hiç birşey diyemedim. algıda seçicilik vardır herkes aynı şeyi göremez.
 Arkadaşlar çok fazla uzatmaya gerek yok kendi gördüğün bildiğin doğrudur.
 Videodaki yavruları 5 aylıkken pet shopcu bir abimiz aldı. son durumu nedir bilmiyorum fakat hiç firesiz bende büyüdüler. önceki ve sonraki balıklarımda olduğu gibi benim düzenim bu şekilde ben kendimden büyük küçük bir çok discus besleyenle konuştum herkesi dinledim. kelimeleri ve tavsiyeleri seçerek kendi yöntemimi geliştirdim Allah'a (c.c.) şükür kendi yağımda kavruluyorum.
 herkese saygılar sunarım inşallah sizlerde hobinizde mutlu olursunuz emeğinizin karşılığını alırsınız.
Discuslar hakkında yorumlarınız
Discuslar doğal ortamında ne yiyor ne ile besleniyor nasıl ürüyor bilgisi olan var mı? Ayrıca herkes kendi tecrübeleriyle konuşur kendi doğrularıyla üretir veya besler büyütür. herkese saygı göstermek lazım boşuna forumlarda tartışmaya veya telefonla arayıp (beni çok aradılar discus hakkında gelin yüzyüze tecrübe edelim bilgi paylaşalım teklifime rağmen) çarpışmaya lüzum yok. balıklarınızı iyi gözlemleyin hareketleri ve görünüşleri size herşeyi anlatıyor. Saygılar...

http://www.dailymotion.com/video/xnj0q1_karaburuk-discus-15-gun_animals Video çok net olmamakla beraber ne olduğu açıkca bellidir.
Karınca Birliğimde Kraliçe Oluştu?
 Merhaba arkadaşlar ben iki sefer pimapen camı (çift cam) içerisinde yaptım hatta sonuncusu 2 ay kadar önce fakat 1 ay kadar yaşadılar. herhangi bir yumurtlama veya kraliçe oluşturma gibi bişey olmadı herkes bana manyak mısın işin gücün yok mu diye tepki veriyordu. Şimdi sizlerin yorumlarınızı ve çalışmalarını görünce tekrar iştahım kabardı elimde zaten yapılmayı bekleyen yeni bir sistem var çevremdekilerin köreltici yorumları yüzünden öylece duruyordu. Yakın zamanda yapıp resimlerini sizlerle paylaşacağım yalnız yaşam sürekliliği için yumurtlama falan gibi bilgiye sahip arkadaşlar bilgi paylaşımında bulunursa çok sevinirim...         
Yunusumun diğerlerinden farkı ne?

Electra kırması bence

yunusun rengi

Arkadaşlar teşekkür ederim.

yunusun rengi
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:

Akvaryum Kapasitesi (litre):

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :

Merhaba arkadaşlar 100 Lt akvaryumda 7 yunus besliyorum (2E - 5D) yalnız dişilerden birinin yüzgeçleri kafa sırt ve karnı siyahlaşmaya başladı (belki erkekde olabilir tam emin değilim) boyu 8-9 cm civarı genelde filtrenin arkasında ve üstlerde duruyor. yorumlarınız nedir bir sıkıntı olabilir mi?Confused

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.