ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
jrixy
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Temmuz 2008 03:42
Son Ziyaret:
28 Aralık 2008 22:51
Toplam Mesaj:
12 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
gizem koca
Doğum Tarihi:
20 Temmuz 1988
Yaş:
35
İl:
Ankara
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


SON 10 MESAJI

sizce normal mi?
Kabuk sertleştiricisi sakın kullanmayın. Onların içinde ne olduğu bile belli değil ayrıca ne kadar kurumasını bekleseniz de suda yağ gibi tabaka bırakıyor. Yeni olduğu için ilk birkaç gün ortama alışma sürecinde böyle davranışları normal.
Kaplumbağalarım hastalandı

Evet ikinci kaplumbağada büyük ihtimalle akciğer enfeksiyonu var fakat küçük oldukları için veteriner antibiyotik iğne yapmayacaktır. Benim kaplumbağamın da gözleri kapandı veterinerler yapacak bir şey yok dedi ama bu sitedeki antibiyotik tedavisini uyguladım 1 ay sonra açıldı. Fakat acilen akvaryum ve özellikle de ısıtıcı almalısnız ve tedaviye başlamalısınız.

Canım Kapluşum Çok hasta Napmalıyım[Resimli]
Benim de kaplumbağamın elinin üstünde bir yara var. Uzun zamanda oluşmadı çünkü gözleri kapanmıştı, yeni iyileştiği için sürekli kontrol ediyordum. Geçen gün yine bakarken bir baktım eli yara olmuş. Fakat ben bunun mantar mı yoksa öbür kaplumbağamın ısırığı mı olduğunu nerden anlayabilirim? Çünkü özellikle yem verirken ufak tefek dişleme girşimleri olduğundan dolayı ayırıyordum. Yaranın rengi krem veya beyaz değil, sanki derisi soyulmuş da altından eti görünüyormuş gibi koyu kırmızımsı bir renk. Derin de değil. Şu anda fotoğraf çekme imkanım yok ne yazık ki. Sizce mantar mı ısırk mı ve ne yapmalıyım?
Kaplumbağalarımda göz şişmesi

Kaplumbağamın öteki gözü de açıldı. Yavaş yavaş sağlığına kavuşuyor. Diğer arkadaşlar da bilgi verseler, tedavileri nasıl gitti öğrenebilsek iyi olur. Yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim.

Kaplumbağalarımda göz şişmesi
Dün çok güzel bir şey oldu. Hasta olan kaplumbağamı artık akvaryuma, öbürünün yanına koydum. Su seviyesi yüksek olduğu için de kuru alana kolay olaşsın diye mango kökünü kuru alana yasladım merdiven gibi, tam ben kökü yerleştirirken hasta olan korkup kaçtı. Elimi gördü. Bir baktım tek gözü açılmış. Tam sağlıklıykenki gibi değil ama büyük kısmı ve gözbebeği görünüyor. Fakat öbür gözü kapalı. Acaba öbür gözü için beklesem mi, yoksa tekrar ilaç tedavisine mi başlasam?
Kaplumbağalarımda göz şişmesi
Ben bugün köpeğim için veterinere gittim, daha önce hiç danışmadığım bir veterinerdi.  Gittiğimde bunu da sordum, bana adını hatırlayamadığım bir şey söyledi, o olmuş dedi. Gözün üstündeki katman kalınlaşıyormuş böyle olunca. Kurtulma şansının olmadığını söyledi. Ama yine de tedaviye devam et için rahat olsun sonra ukte kalmasın dedi.
Kaplumbağalarımda göz şişmesi
Arkadaşlar, hasta olan kaplumbağamın abtibiyotik tedavisini bitirmeme 2 gün kaldı, dün tek gözünü açtı fakat gözü görünmüyordu beyazlık vardı sadece.. Acaba kör mü oldu? Ayrıca güneşe koyduğumda artık sıcaklığını mı hissediyor bilmiyorum hemen kuru alana çıkıp güneşleniyor. Yemlerini de elimden kapıyor, ama gözü neden öyleydi acaba?
Bu arada kabukları dökülüyor yavaş yavaş, alttan iri beşgenler görünüyor, eski kabuğu üstünde küçücük kaldıSmile 
Kaplumbağalarımda göz şişmesi
Sudaki kırmızılaşma güneşten dolayı oluyor. Ben gece koyuyorum ilacı, gece sapsarı fakat sabah olunca güneşe koyduğumda su kırmızılaşıyor.
Kaplumbağalarımda göz şişmesi
Suyunu mümkün olduğunca sıcak tutmaya çalışıyorum termometreyi kabına yerleştirdim ve altına sıcak su torbası koyuyorum. Gündüz zaten güneşten çok kolay ısınıyor. Ayrıca karaya pek çıkmıyor sadece öğleden sonra güneşleniyor.
[QUOTE=tortoise_000]Bence  de elinizden geleni yapmışsınız Gizem Hanım. Su sıcaklığı sürekli olarak sabit 33 derecede(ilaçlı veya ilaçsız) olması gerekirken, siz ısıtıcısız soğuk suda iyileşmesini bekliyorsunuz :)  Bu şekilde hiç antibiyotik falan kullanmayın faydası olmayacaktır...
 [/QUOTE]
Peki o zaman sizden tavsiye isteyeceğim..
Öncelikle akvaryumun kuru alanı yüksekte, suyun hizasında, ayrıca ısıtıcının su seviyesi ayarı var suyun seviyesini alçaltamam.
Ayrıca akvaryuma koyarsam öbür kaplumbağama da bulaşırsa?
Peki ilaç tedavisini sağlıklı olan da akvaryumdayken nasıl yapacağım?

jrixy2008-07-21 02:56:56
Kaplumbağalarımda göz şişmesi

Benim de kaplumbağam hala iyileşmedi. Bir aydır gözleri kapalı 3 veterinerle görüştüm, hepsinin dediklerini yaptım küçük olduğu için iğne yapamayız dediler. Teramisin sürdüm, veterinerin önerdiği göz damlasını kullandım olmadı. Şimdi suyuna antibiyotik katıyorum ama su öyle yoğun bir sarı oluyor ki korkuyorum kötü bir şey olacak diye. Ayrıca öteki kaplumbağama bulaşmasın diye ayırdım onları. Dolayısıyla akvaryumda olmadığı ve ısıtıcı olmadığı için suyunu sıcak tutmak çok zor oluyor.. Çok üzülüyorum elimden gelen her şeyi yaptım, iştahı iyi elimden kapıyor görmese de, ama iyileşeceğine dair pek umudum kalmadı. Bir de diğerinin yanına koysam mı bilemiyorum çünkü sıcaklık sorun oluyor, gözlerinden başka hiçbir sorunu yok ama derin su sorun oluşturur mu, kuru alanı bulup çıkabilir mi acaba?

jrixy2008-07-20 04:20:54

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.