ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
aquagarden
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
40
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Ekim 2008 14:58
Son Ziyaret:
22 Haziran 2021 19:27
Toplam Mesaj:
122 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Fatih Nehir
Doğum Tarihi:
07 Şubat 1984
Yaş:
40
İl:
Istanbul
Meslek:
Yazılımcı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Sıvı Gübre Kediyi Zehirler Mi ?
İçerse demiş arkadaş yani sürekli bir durumdan bahsetmiş. Maksadım kimseyi yermek değil ben de makul bir şekilde açıkladım zaten.

Kedilerin bağışıklık sistemi neye göre hangi durumda insandan daha sağlam anlamadım. Kediler sık nezle olur sokakta ömürleri yarıya iner ve böbrekleri insanlara göre daha hassasdır. Bunlar benim kendi fikirlerim değil araştırmalarım sonucu ve veteriner hekimden aldığım bilgiler.
Sıvı Gübre Kediyi Zehirler Mi ?
Bilmeden yorum yapıp geçmeyin arkadaşlar . Tuz ve nitratın fazla alındığında insanlarda da böbreklere zarar verdiğini biliyoruz. Özellikle kedilerde böbrek hücresi daha az olduğu için bu konuda daha hassaslar. Zehirli olmayan her şey zararlı değildir diyemeyiz. Üstelik burada inorganik katkılardan bahsediyoruz. Fazla maruz kalınırsa uzun vadede sonuçları olacaktır.
100 Litre Akvaryumda Ne Tür Balık Beslenir?
Tetrazon ile uyumlu çok fazla tür olmadığını hatırlatayım. Bu canavarları tetra türü sanıp almıştım fakat hemn götürüp geri vermek zorunda kaldım çünkü aşırı saldırganlar. Zaten tetra ailesinden değilmiş sazan türüymüş yanlış hatırlamıyorsam.
Silinebilir
Hocam cam kazıyıcı jilet ile dediğin gibi rütuşlayabilirsin. Ben 2. Seferde de İç kenarlarda silikonu düzgün çekemediğim yerleri rütuşlamıştım . Yavaş yavaş köşeye değil de dışarı doğru kazıyarak alınabilir.

Bu arada 200 lt 10 mm baya güvenli olmuştur inş :). Ben 360 lt akvaryumu 8mm camdan yaptım. (50 cm yükseklikte)
Sıvı Gübre Kediyi Zehirler Mi ?
Akvaryuma katılan katkılardan dolayı kedinizin böbrekleri zarar görecektir. Kedilerin böbrekleri hastalanmaya yatkınmış. Bu konuda veteriner beni özellikle uyarmıştı.
100 Litre Akvaryumda Ne Tür Balık Beslenir?
Cüce amerikan çikletleri ile birlikte tetra türleri (neon tetra vs) , rasbora , çöpçü beslenebilir.
Akvaryumum Oturdumu
Klor arındırıldıktan sonra hemen balık eklenebilir ama arkadaşların da belirttiği gibi az sayıda balık ile az yemleyerek başlamak gerekiyor. Akvaryum ilk kurulduğunda bakteri kültürünün oluşması gerçekten de uzun sürüyor bu süreçte su değişimlerini bile dikkatli yapmak lazım . Ben geçen sene 2. Ay içinde su değişimi yaptım düzenleyici kullandığım halde nasıl oldu bilmiyorum ama bütün balıklar öldü. Ama oturmuş sistem o kadar kırılgan olmuyor.
Silinebilir
Üstad benim de aynı şey başıma geldi. Kendi yaptığım akvaryumda camları yapıştırdıktan sonra iç silikonlar çok kötü görünüyordu. Cam kazıyıcı jilet alarak sadece iç silikonları temzileyip tekrar çekebilirsin ama camların yapışma yüzeylerine jileti sokmamaya dikkat etmelisin yoksa problem olabilir. Biraz dikkat ederek yaparsan güzel görüntü elde edilebilir :).

Bu video da aynı işlemi yapıyor adam. Ama dediğim gibi jileti camların birbirine yapıştığı kısma sokmamak gerekir .
https://youtu.be/D_Meyb2JYCU
300 Litre Akvaryum İçin 5630 Led
Aydınlatma için 4014 çok iyi ancak bitki için performansını bir araştırın isterseniz. Dediğim gibi ben bitki için kullanmadım.
300 Litre Akvaryum İçin 5630 Led
Link https://urun.n11.com/serit-led/bar-cubuk-led-5630-4014-kasali-1-metre-opak-seffaf-kapak-P267065698. Ben bu mağazadan başka bir ilandan 4014 aldım. Soru cevap kısmında satıcı 4014 ün daha verimli olduğunu söylemiş ama 5630 da satıyor aynı şekilde.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.